Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 6

Vermindering parkeerplaatsen Kenniskwartier
VVD en D66 in Zuid vinden dat in de buurt rondom het nog te bouwen Kenniskwartier op de Zuidas belanghebbenden-parkeren moet worden ingevoerd. Alleen bewoners en hun directe bezoekers mogen dan nog in de omliggende buurt parkeren. Op deze manier kan voorkomen worden dat bewoners lijden onder de forse vermindering van het aantal parkeerplaatsen in het Kenniskwartier met 26 procent.

Verleende kapvergunning

 

Er is een vergunning verleend voor het kappen van 14 bomen op het terrein Zuidas/Station-Zuid/Zuidplein en Gustav Mahlerplein. Het besluit en de bijbehorende stukken zijn vanaf 10 februari gedurende 6 weken op werkdagen van 9-12 uur ter inzage bij De Dienst Milieu en Bouwtoezicht, Cruquiusweg 5, Zeeburg.

Proces grote bouwfraude van start
Voor de rechtbank in Haarlem is afgelopen maandag het proces tegen Jan van V. de eigenaar van landgoed Bloemenoord in Heemstede begonnen. Hij moet zich verantwoorden voor één van de grootste vastgoedfraudes uit de naoorlogse geschiedenis. Justitie ziet Van V. als het grote brein achter de fraude, waar vele tientallen miljoenen mee gemoeid zijn. Ook met de bouw van een aantal panden op de Amsterdamse Zuidas zouden hij en zijn mede-verdachten hebben gefraudeerd. Maar de zaak rond de bouw van Amsterdam Symphony is door Justitie voorlopig uit het dossier gelaten.

Lees verder over: Weekberichten.