Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 7

11 mei discussie over duurzame stedenbouw

De PvdA wil iedereen die iedereen in Amsterdam die betrokken is bij de stedenbouw uitnodigen voor een discussie in NEMO op 11 mei van 16.00 – 18.00. Daarna bent u van harte welkom om verder te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Hier kunt u de discussienotitie downloaden. De bijeenkomst wordt gehouden in het science center NEMO, Oosterdok 2 (naast Amsterdam CS). Zaal: Captains Cabin. U kunt zich aanmelden bij pvda@raad.amsterdam.nl of telefonisch (020) 5523477.

 

Zuidas en detailhandel 

De stadsdeelraad wijdt 22 mei een avond aan dit onderwerp. Doel van de bijeenkomst is meer inzicht te krijgen in de ontwikkelingen op genoemd gebied op korte en lange termijn. Belanghebbenden mogen hun standpunten daarover uitwisselen. De heer Van der Zwan van de Dienst Ruimtelijke Ordening presenteert de eerste resultaten van een onderzoek dat een van de bouwstenen zal zijn voor de visie op de winkelvoorziening in de Zuidas. Aanvang: 19.30 uur, Pres. Kennedyplantsoen 1-3, Amsterdam. Deelname telefonisch of per mail vóór 11 mei opgeven (020 5464335, griffie@zuideramstel.amsterdam.nl).

 

Gijsbrecht van Aemstelpark informatieavond 23 mei

Deze avond zal gehouden worden in de Theaterzaal van het Multifuntioneel Centrum `Het Binnenhof’ aan de A.J. Ernststraat 112. Aanvang 19.30 uur.

 

Dag van het Park

In het Amstelpark vinden op 27 mei van 11.00 tot 16.00 uur allerlei activiteiten plaats. Een natuurmarkt (in samenwerking met het IVN), poppenkast, schminken, Tai Chi-les, schapenscheren, natuurexcursies, boomklimmen en vlotbouwen, theetuin en knutsel-workshops. Iedereen is van harte welkom. Na 10 mei is het definitieve programma bekend.

 

Steden voor iedereen

De Volkskrant heeft een discussieforum op internet geopend om de meningen over de inrichting van steden te verzamelen. Zij zullen hierover op 2 juni in de krant publiceren. Wilt u meedoen? Kijk dan op:  http://extra.volkskrant.nl/interactie/ruimtelijkeagenda/oplossingen.php?topic0Id=313&event=&response1Id=&txt=&name=&email=&city=

 

Werkzaamheden RAI en omgeving ivm Noord/Zuidlijn

a: 13 mei verlegging metrospoor en daardoor minder metro’s tussen station RAI en station Zuid.

b: van 11 juni tot begin augustus verleggen van fietspad en rijweg in de groene zoom.

c: tussen 7 juli en 28 augustus wordt een bouwkuip gemaakt tussen de noordelijke rijbaan van de A10 en het metrospoor. Daarvoor wordt er van maandag tot en met zaterdag van 7.00 uur tot 22.00 uur geheid. De metro zal van 7 juli tot en met 28 augustus niet of nauwelijks rijden. Passagiers kunnen gebruik maken van de trein tussen de RAI en station Zuid.

d: van 13 augustus tot eind oktober slopen van de viaduct, waarna de tunnel kan worden gebouwd.

e: begin 2008 wordt de toegang van de RAI verlegd.

 

Open Dag Noord/Zuidlijn

Op zaterdag 2 juni kan het publiek een kijkje nemen op de bouwplaatsen van de

Noord/Zuidlijn. Van Noord tot Zuid gaan de bouwhekken open om iedereen de kans te

geven om met eigen ogen te zien hoe het er aan toegaat op een bouwplaats.

Op vrijwel alle bouwlocaties is die dag van alles te zien en te beleven. Bezoekers aan

de Open Dag kunnen onder andere een kijkje nemen onder het CS of in de verdeelhal

op de Vijzelgracht, rondwandelen op het bouwterrein op het Europaplein en een

bezoek brengen aan het bouwdok in de Sixhaven.

De Open Dag Noord/Zuidlijn begint tegelijkertijd op alle bouwplaatsen om 10.00 uur en

duurt tot 16.00 uur. Meer informatie is binnenkort te krijgen in het informatiecentrum

Stationsplein 7 en op www.noordzuidlijn.amsterdam.nl.

 

Schriftelijke reactie op de plannen van de RAI

Behalve het BPZ en de Vereniging Vrienden van het Beatrixpark (zie weekbericht 6) heeft ook de Fietsersbond een schriftelijke reactie gestuurd. De Fietsersbond heeft een aantal aanbevelingen gedaan voor de inrichting hoofdnet fietsroute, die over het terrein van de RAI gaat lopen. Zie www.bewonersplatform.nl (standpunten).

 

Jaarlijks Amstelparkfestival op 10 juni

Op zondag 10 juni om 12.00 uur start bij het Glazen Huis het Amstelparkfestival. Een gevarieerd programma luistert tot 17.30 uur de dag op. Voor een volledig overzicht zie: http://www.amstelparkfestival.nl.

 

Duizend bomen erbij in vier jaar

Het stadsdeel ZuiderAmstel wil binnenkort uw hulp inroepen van burgers en bedrijven om plekken aan te geven voor de plaatsing van een boom. Het duizendbomenplan vloeit voort uit het bomenbeheerplan dat het stadsdeelbestuur vorig jaar heeft vastgesteld. Op dit moment staat slechts 5 procent van de 35.500 bomen in de Zuidas.

 

Vergadering 12 juni stadsdeelraad Ravel

12 juni zal het stadsdeelraad vergaderen over het projectbesluit RAVEL.

 

Volgende BPZ-vergadering niet op 23 mei maar op 28 juni

De volgende vergadering staat gepland op donderdag 28 juni, 19.30 uur, zaal 3 in het MFC (A.J. Ernststraat 112, Amsterdam).

Het volgende weekbericht zal, ivm Hemelvaartsdag, uitkomen op 24 mei.

Lees verder over: Weekberichten.