Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 7

OV-terminal Zuid-as moet er komen, aldus CDA Provinciale Staten NH
CDA Provinciale Statenlid Meino Schraal roept gemeente op met plannen te komen voor OV-terminal Zuid-as. De Zuid-as ontwikkelt zich tot hét economische centrum van Amsterdam. Dit zal leiden tot grotere aantallen reizigers op dit OV-knooppunt.
Meino Schraal, wil daarom dat er een goede OV-Terminal gerealiseerd wordt voor het regionaal openbaar vervoer. De provincie heeft 75 miljoen gereserveerd voor de OV-terminal bij Station Zuid.

In 2010 is 80.800 m2 aan kantoorruimte opgenomen in Zuidas

In 2010 is in totaal 80.800 m2 vvo aan kantoorruimte opgenomen in Zuidas Amsterdam. Dit volume is hoger dan het opnamevolume in geheel 2009. Dit blijkt uit de jaarlijkse Zuidas Kantorenmonitor, die Jones Lang LaSalle in opdracht van dienst Zuidas Amsterdam opstelt.

Aanvraag kapvergunning

 

Terrein Amstelveenseweg, Gustav Mahlerlaan, A-10 (project Kenniskwartier, OVG-Kavel) – K15/0668-2010, kappen van 67 bomen en verplanten van 2 bomen.
Deze aanvraag ligt vanaf 17 februari gedurende 6 weken ter inzage bij de Dienst Milieu en Bouwtoezicht, Cruquiusweg 5. Geopend van 9-12 uur. Gedurende deze periode kunnen schriftelijke zienswijzen worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders, per adres Dienst Milieu en Bouwtoezich. Postbus 922,1000AX Amsterdam.

Green Walls – Zuidas Amsterdam
DELVA Landscape Architects ontwikkelt de groene muren van Symphony op de Zuidas te Amsterdam. Dit op de 28ste en 29ste etage van de woontoren Symphony. DELVA Landscape Architects ontwikkeld deze wanden samen met Cultilene en Ginkel Groep.
Tunnel A9 Amstelveen van de baan
Het doek valt voor de ondertunneling van snelweg A9 in Amstelveen. De gemeente Amstelveen zegt vanwege de hoge kosten afspraken met Rijkswaterstaat en de regio op. De overkluizing zou gefinancierd worden met toekomstige woningbouw. Het idee was verwant aan de Zuidasplannen van de gemeente Amsterdam.

 

Lees verder over: Weekberichten.