Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 8

4500 nieuwe woningen in Zuid
In stadsdeel Zuid worden tot 2019 alsnog 4500 woningen ontwikkeld. De eerste 500 woningen daarvan komen op een groot nieuwbouwcomplex aan de Havenstraat. Dat heeft het stadsdeelbestuur met de gemeente afgesproken. Met Zuid zijn afspraken gemaakt over waar er precies woningen bij mogen komen. Naast het nu erg rommelige terrein in de Havenstraat zijn dat de Zuidas (2700 woningen), De Mirandastrook (200 tot 300), het Stadionplein (80), het gemeentearchief naast het voormalige stadhuis aan de Amstel (80 tot 100) en verschillende locaties in De Pijp, het Museumkwartier en Buitenveldert.

Zuidas: 360 euro per vierkante meter
De Amsterdamse kantorenmarkt groeide in 2010 weer iets, maar van een duidelijk herstel is volgens een rapport van Cushman & Wakefield geen sprake: " De Amsterdamse kantorenmarkt bleef nog ver onder de opnameniveaus van voor de crisis." Op de Zuidas, de duurste kantoorlocatie van Nederland, zijn de tophuurprijzen het afgelopen jaar stabiel gebleven op 360 euro per vierkante meter per jaar. Inclusief belastingen en servicekosten zou dat neerkomen op 507 euro per vierkante meter per jaar. Hiermee staat Amsterdam op de 21e positie van de wereldwijde ranking en op de 9e plaats in Europa.

3e Kwartaalrapportage Zuidas 2010
Commissievergadering BWK, 2 maart. Agendapunt 13
Aanvang: 09:00 tot 17:00 uurLocatie: De Boekmanzaal, Stadhuis.

Vaststelling bestemmingsplan VUmc
Commissievergadering BWK, 2 maart. Agendapunt 15. Aanvang: 09:00 tot 17:00 uur.
Locatie: De Boekmanzaal, Stadhuis.

Zuid ziet groot gevaar in lijn 51
De veiligheid rond sneltram 51 naar Amstelveen laat ernstig te wensen over op de Buitenveldertselaan. Dit stelt het bestuur van stadsdeel Zuid in een brief aan wethouder van Verkeer Eric Wiebes. De brief is van ruim een maand geleden, maar vooralsnog heeft het stadsdeel geen reactie ontvangen.

Het BPZ in maart 2011

 

Het volgend weekbericht verschijnt op donderdag 3 maart. Op 17 maart organiseert het BPZ een thema avond over duurzaamheid op de Zuidas, sprekers: Mevr. Huysmans van bureau OVG, en een vertegenwoordiger van de RAI over duurzaamheidprojecten RAI en het gebouw Elicium.

Lees verder over: Weekberichten.