Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 8

Conceptbesluit Ravel

Het dagelijks bestuur van het Stadsdeel Zuideramstel heeft het concept projectbesluit Ravel goedgekeurd. Het zal 19 juni in de Stadsdeelraad aan de orde komen. 

Stadsdeelraad en winkels
Door de heer Fransman (PvdA) en mevrouw Driessen (VVD) was op 22 mei een informatieavond  georganiseerd over de plannen voor de winkelvoorzieningen in de Zuidas. Gestreefd wordt naar winkels in het topsegment die nationale en internationale klanten kunnen trekken. Zij zullen in de plinten gerealiseerd kunnen worden met een deur naar de straat. Het wordt dus geen winkelcentrum. Beoogde locatie is in het plan Ravel. Om dit te kunnen realiseren wordt een kwaliteitsteam ingesteld. Naast deze winkels zullen gewone winkels in het basis- en middensegment in de buurt van het station Zuid worden gelocaliseerd.   

Gijsbrecht van Aemstelpark
Op de druk bezochte informatieavond (23 mei) van het Stadsdeel werd een toelichting gegeven op de plannen voor het park. Op basis van het plan dat is vastgesteld door de Stadsdeelraad worden gedetailleerde plannen uitgewerkt waarbij klankbordgroepen worden ingeschakeld. Er bestond onduidelijkheid bij de bewoners wat er precies al besloten was en wat nog veranderd kan worden. Dit zal worden geverifieerd bij de griffier.

 

Dag van het Park

In het Amstelpark vinden op 27 mei van 11.00 tot 16.00 uur allerlei activiteiten plaats. Een natuurmarkt (in samenwerking met het IVN), poppenkast, schminken, Tai Chi-les, schapenscheren, natuurexcursies, boomklimmen en vlotbouwen, theetuin en knutsel-workshops. Iedereen is van harte welkom. Na 10 mei is het definitieve programma bekend.

 


31 mei inloopavond bypass lijn 5

Op donderdagavond 31 mei van 19.00 uur tot 21.00 uur wordt een inloop-informatiebijeenkomst georganiseerd in de Tuinzaal van de Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36. De gemeente Amsterdam zal de omwonenden informeren over de komende werkzaamheden en de mogelijke overlast en/of verkeershinder die hiermee gepaard gaan.

 

Opening tentoonstelling in Platform 21

Op vrijdag 1 juni is om 17.30 uur een openingsevent van André van Bergen, gevolgd door een performance van Anat Stainberg om 18.30 in Platform 21, Prinses Irenestraat 19. Meer informatie www.platform21.com

 

Open Dag Noord/Zuidlijn

Op zaterdag 2 juni kan het publiek een kijkje nemen op de bouwplaatsen van de

Noord/Zuidlijn. Van Noord tot Zuid gaan de bouwhekken open om iedereen de kans te

geven om met eigen ogen te zien hoe het er aan toegaat op een bouwplaats.

Op vrijwel alle bouwlocaties is die dag van alles te zien en te beleven. Bezoekers aan

de Open Dag kunnen onder andere een kijkje nemen onder het CS of in de verdeelhal

op de Vijzelgracht, rondwandelen op het bouwterrein op het Europaplein en een

bezoek brengen aan het bouwdok in de Sixhaven.

De Open Dag Noord/Zuidlijn begint tegelijkertijd op alle bouwplaatsen om 10.00 uur en

duurt tot 16.00 uur. Meer informatie is binnenkort te krijgen in het informatiecentrum

Stationsplein 7 en op www.noordzuidlijn.amsterdam.nl.

 

Werkzaamheden RAI en omgeving ivm Noord/Zuidlijn

a: van 11 juni tot begin augustus verleggen van fietspad en rijweg in de groene zoom.

b: tussen 7 juli en 28 augustus wordt een bouwkuip gemaakt tussen de noordelijke rijbaan van de A10 en het metrospoor. Daarvoor wordt er van maandag tot en met zaterdag van 7.00 uur tot 22.00 uur geheid. De metro zal van 7 juli tot en met 28 augustus niet of nauwelijks rijden. Passagiers kunnen gebruik maken van de trein tussen de RAI en station Zuid.

c: van 13 augustus tot eind oktober slopen van de viaduct, waarna de tunnel kan worden gebouwd.

d: begin 2008 wordt de toegang van de RAI verlegd.

 

Jaarlijks Amstelparkfestival op 10 juni

Op zondag 10 juni om 12.00 uur start bij het Glazen Huis het Amstelparkfestival. Een gevarieerd programma luistert tot 17.30 uur de dag op. Voor een volledig overzicht zie: http://www.amstelparkfestival.nl.

 

Stadsdeelraad en Zuidas

Alle onderwerpen over de Zuidas zijn verschoven naar 19 juni.

 

Zuidas gebaat bij derde spoortunnel

De visie van de Nederlandse Spoorwegen en het gemeentebestuur van Amsterdam is dat voor het welslagen van de Amsterdamse Zuidas een derde spoortunnel nodig is. Volgens wethouder Van Poelgeest moet voor gebruikers van de Zuidas het openbaar vervoer de norm zijn. “Nu al laat 70 procent de auto staan en pakt trein, tram of fiets. De derde spoortunnel zal nodig blijken. Van de aanleg van een derde afslag ben ik geen voorstander.”

 

Volgende BPZ-vergadering op 28 juni

De volgende vergadering staat gepland op donderdag 28 juni, 19.30 uur, zaal 3 in het MFC (A.J. Ernststraat 112, Amsterdam).

 

Lees verder over: Weekberichten.