Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 9

 

Open dag bouwplaats Stadsdeelkantoor

Zaterdag 2 juni van 10.00 tot 16.00 uur wordt informatie verstrekt over het bouwproces van het nieuwe Stadsdeelkantoor. Op de hoek van de Graafschapstraat en de Pres. Kennedylaan.

 

Open dag Noord/Zuidlijn

Op zaterdag 2 juni kan het publiek een kijkje nemen op de bouwplaatsen van de Noord/Zuidlijn. Van Noord tot Zuid gaan de bouwhekken open om iedereen de kans te geven om met eigen ogen te zien hoe het er aan toegaat op een bouwplaats.

Op vrijwel alle bouwlocaties is die dag van alles te zien en te beleven. Bezoekers aan de Open Dag kunnen onder andere een kijkje nemen onder het CS of in de verdeelhal op de Vijzelgracht, rondwandelen op het bouwterrein op het Europaplein en een bezoek brengen aan het bouwdok in de Sixhaven. De Open Dag Noord/Zuidlijn begint tegelijkertijd op alle bouwplaatsen om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Meer informatie is binnenkort te krijgen in het informatiecentrum Stationsplein 7 en op www.noordzuidlijn.amsterdam.nl.

 

VU-festival

Op 7, 8 en 9 juni organiseert de Vrije Universiteit een festival. Op het binnenterrein van de universiteit is er kunst, wetenschap, sport, debat, muziek, informatie, cabaret en ontspanning. Het is voor omwonenden mogelijk mee te genieten van topartiesten of aan de conditie te werken tijdens sportactiviteiten. Optredens, presentaties en prestaties gaan samen op de campus in Buitenveldert. We nodigen u van harte uit om op kennis te maken met het Vu festival. Meer weten: zie www.festival.vu.nl

 

Werkzaamheden RAI en omgeving ivm Noord/Zuidlijn

a: van 11 juni tot begin augustus verleggen van fietspad en rijweg in de groene zoom.

b: tussen 7 juli en 28 augustus wordt een bouwkuip gemaakt tussen de noordelijke rijbaan van de A10 en het metrospoor. Daarvoor wordt er van maandag tot en met zaterdag van 7.00 uur tot 22.00 uur geheid. De metro zal van 7 juli tot en met 28 augustus niet of nauwelijks rijden. Passagiers kunnen gebruik maken van de trein tussen de RAI en station Zuid.

c: van 13 augustus tot eind oktober slopen van de viaduct, waarna de tunnel kan worden gebouwd.

d: begin 2008 wordt de toegang van de RAI verlegd.

Sneltram 51 op laag pitje

Tussen 8 juli en 25 augustus rijdt sneltram 51 alleen tussen Westwijk en Amstelveen Centrum. Er is nog overleg gaande over de compensatie. Lijn 5 blijft rijden.

 

Herinrichting Stadionplein

Op 7 juni is er een informatie en inspraakavond over het concept-investeringsbesluit en het concept-ontwerp-bestemmingsplan. Inspraak is mogelijk van 29 mei tot en met 10 juli. Plaats: Frans Ottenstadion, IJsbaanpad 43. Inloop vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en duurt tot uiterlijk 23.00 uur.

 

Jaarlijks Amstelparkfestival op 10 juni

Op zondag 10 juni om 12.00 uur start bij het Glazen Huis het Amstelparkfestival. Een gevarieerd programma luistert tot 17.30 uur de dag op. Voor een volledig overzicht zie: http://www.amstelparkfestival.nl.

 

Stadsdeelraad en Zuidas

Alle onderwerpen over de Zuidas zijn verschoven naar 19 juni.

 

Eerste paal ACTA                                                                                                                     

Op maandag 25 juni wordt de eerste paal geslagen van de nieuwbouw voor ACTA.

 

Informatiemarkt Zuidas

Op 28 juni vindt een informatiemarkt plaats over de Zuidas. Plaats: hal WTC (bij de roltrappen). Tijd: 15.30 uur tot 19.30 uur. Het Bewonersplatform neemt deel aan deze informatiemarkt.

 

Volgende BPZ-vergadering op 28 juni

De volgende vergadering staat gepland op donderdag 28 juni. In verband met de informatiemarkt begint de vergadering om 20.00 uur, zaal 3 in het MFC (A.J. Ernststraat 112, Amsterdam).

 

Lees verder over: Weekberichten.