Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Zomer Weekbericht 25

Nieuwe VU-gebouwen aan Zuidas Amsterdam
De Vrije Universiteit (VU) bouwt nieuwe onderwijsgebouwen aan de Amsterdam Zuidas. Ook krijgt de universiteitscampus door toevoeging van woningen, kantoren en andere voorzieningen een open karakter. De bouwplannen zijn mogelijk door een complexe grondruil met de gemeente. Daarover hebben gemeente en universiteitsbestuur onlangs een overeenkomst afgesloten. De VU kampt volgens bestuursvoorzitter Smit met ernstige ruimtenood. De universiteit is de afgelopen jaren sterk gegroeid en hij verwacht dat deze groei zich de komende jaren continueert. (Cobouw, 3 juli 2009, Alleen voor abonnees)
Zie ook: Samenwerkingsovereenkomst Gemeente en VU over Zuidas: integratie van universiteit en stad op de Zuidas weer stap dichterbij (Persbericht gemeente Amsterdam, 2 juli 2009)

Toch nieuw kantoor Akzo
De bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Akzo Nobel aan de Beethovenstraat gaat toch door.

Beeldenroute in Amsterdam-Zuid
Arnhem heeft Sonsbeek, er is Den Haag Sculptuur, en Amsterdam krijgt nu ook zijn beeldententoonstelling in de openlucht: ArtZuid 09.

Sobere Zuidas scheelt honderden miljoenen
Het afblazen van het ‘dokmodel’ voor de Zuidas kan Amsterdam honderden miljoenen euro’s opleveren.

Resterende bouw vooral aan stadsrand
Van de vierduizend woningen die tot eind volgens jaar in Amsterdam in aanbouw genomen moeten worden, staan de meeste aan de rand van de stad.

College akkoord met Uitvoeringsbesluit Ravel
Het college van B&W heeft ingestemd met het Uitvoeringsbesluit Ravel. In dit nieuw te ontwikkelen deelgebied van Zuidas komen ongeveer 880 woningen (waarvan 30% in het goedkope segment).
Lees meer 

1e CASZUIDAS URBAN SCREEN FESTIVAL
Vrijdag 4 + zaterdag 5 september 2009, Zuidplein naast WTC, Amsterdam
Het CASZUIDAS Urban Screen Festival verandert de Amsterdamse Zuidas in het weekend van 4 en 5 september in een gratis toegankelijk openluchtmuseum. De eerste editie van dit festival biedt een actief en gevarieerd programma, waarin tal van buitenlandse kunstenaars voor het eerst in Nederland zijn te zien en Nederlandse talenten de ruimte krijgen hun werk aan een breed publiek te tonen. Het programma speelt op verschillende manieren in op de mogelijkheden die het relatief jonge medium te bieden heeft. Zo zullen cityjumpvideo’s zijn te zien van PARKOUR, toont het Nederlands Filmmuseum de stomme filmklassieker ‘Menschen am Sonntag’ (1929), nodigt MobiSpray het publiek uit om het urban screen met mobiele telefoons om te toveren in een schilderij en toont het Tax-videoclipfonds muziekvideo’s op de rand van clip en kunst. Daarbij zijn voor het eerst kunstenaars uit de hele wereld opgeroepen speciaal voor een urban screen werk in te sturen. Ruim tweehonderd inzendingen kwamen binnen uit meer dan 31 landen. Een selectie van 30 dingt zaterdag 5 september mee naar de 1e CASZUIDAS Urban Screen Festival Prijs.
Voor meer info: CasZuidas Urban Screen Festival, Harry J. Kraaij (06.14670953)
Zie ook  hier.

A6/A9: planstudie Schiphol-Amsterdam-Almere
Van 16 mei tot en met 26 juni lag de trajectnota MER Schiphol-Amsterdam-Almere ter inzage. Tijdens deze periode heeft het BPZ hierop formeel gereageerd. Inmiddels is de nota van antwoord, waarin het ministerie van Verkeer en Waterstaat reageert op de inspraak, gereed. Indien u het document op CD-ROM wilt ontvangen kunt u contact opnemen met het Inspraakpunt: 070-3518016.

Lees verder over: Weekberichten.