Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Vivaldi ontwerpbestemmingsplan en het vervolg

28 juni 2021 was er een informatieve online infobijeenkomst Vivaldi groene lus/Ravel. Aan de orde kwamen: vergroening, nieuwbouw en omleidingen als de openbare ruimte opnieuw wordt ingericht en de toekomstige woonbuurt Ravel. Bij de Scarlattilaan wordt en groen rondje aangelegd. Aan de Ravelgracht komen bomen maar ook krijgt het gebied Vivaldi er een woon- en twee kantoortorens bij. De bebouwing van kavel 13 start nadat houten hoogbouw gereed is. De Strozzilaan wordt in 2025 definitief ingericht inclusief laad- en losplaatsen die ook in de Albinonistraat (bussen en toeristen) zijn voorzien. Er moeten nog wel kabels en leidingen in de Ravellaan vernieuwd worden en die werkzaamheden duren langer. Omrijden is dan noodzakelijk. De openbare ruimte zal dus geleidelijk aan groener worden. Zuidas heeft omwonenden van Eurocenter en belanghebbenden al geconsulteerd en geïnformeerd. Wel moet bij de KPN-toren staande noodstroomaggregaten goed bereikbaar blijven voor onderhoud. Maar de vergroening draagt zeker bij aan een beter leef- en woonklimaat zo was de reactie. De presenatie is hier nog even te raadplegen/downloaden.

Lees hier meer over het gewijzigde bestemmingsplan dat nieuwe woon- en kantorenbouw mogelijk maakt en de veranderingen die er in het straatbeeld te bverwachten zijn. En lees hier meer over wat er al gerealiseerd is bij het EMA.

Bestemmingsplanprocedure voor houten gebouw en kavel langs A10       Bericht van Zuidas oktober 2020: "De gemeente Amsterdam bereidt een ontwerp-bestemmingsplan voor om kantoorgebouwen mogelijk te maken aan de Domenico Scarlattilaan, tussen EMA en Van der Valk Hotel Zuidas, en op de hoek van de Domenico Scarlattilaan en Antonio Vivaldistraat." Lees meer en ook de reactie over IBMkantoor is appartementengebouw geworden (2018)

Lees verder over: Inspraak, Vivaldi, Voorzieningen.