Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

weekbericht 19

Berichten van Zuidas:
* De ‘landscraper’ van Tripolis-Park drukt stempel op Zuidas    Even knipperen met je ogen en er staat een heel nieuw gebouw in Zuidas. In nog geen jaar tijd kun je niet om de ‘landscraper’ van Tripolis-Park heen. Snel en goed bouwen, Niels Beentjes, werkvoorbereider bij G&S Bouw, geniet ervan. Lees meer
* Sterk stukje staal bij Zuidasdok    ‘Ieder dakdeel van de nieuwe reizigerspassage van station Amsterdam Zuid heeft zijn eigen karakter’, vertelt werkvoorbereider Jim Kerssens. Momenteel werkt bouwcombinatie ZuidPlus aan het derde van de in totaal 7 dakdelen. Lees meer

Bericht in Ad Valvas:Rialto VU start crowdfunding voor filmprojector    Voor de vierde filmprojector kan Rialto wel wat steun van het publiek gebruiken. Het filmtheater startte een crowdfundingsactie voor nog meer films in het NU-gebouw vanaf september. Met de crowdfunding hoopt Rialto 35.000 euro op te halen voor een ‘state-of-the-art laserprojector’. “Dat zijn de kosten voor een kale projector”, zegt marketingcoördinator Steffie van der Horst. “Met alles erbij, zoals lenzen, audiosystemen en servers, kom je al gauw boven de 70.000 euro uit.”  Lees meer

Het verslag en de powerpointpresentatie van de informatiebijeenkomst 'Mogelijke Uitbreiding WTC' vindt u hier.

E-zine Vervoerregio Amsterdam mei 2021 Lees meer over o.a. fietsstraten, 10 juni event ‘OV in transitie – stappen richting 2040’ en Amstelveense fietsers maken weer gebruik van Kazernepad (onderdeel sportas).

18 mei, 18.30 uur Radicale vergroening van de stad door Pakhuis de Zwijger      "Vorig jaar presenteerde wethouder Laurens Ivens de Groenvisie Amsterdam: een plan voor radicale vergroening in de stad. Het stadsbestuur heeft inmiddels 26,5 miljoen euro vrijgemaakt voor het vergroenen van de stad in 18 grote projecten. Maar hoe moet je radicaal vergroenen in een steeds dichter bevolkte stad? En hoe balanceer je de verschillende “groene waarden”?"  Reserveer op deze pagina.

Inspraak: Voorgenomen hoofdlijnen bestuurlijk stelsel vanaf 2022     T/m 20 mei kunt u hierop reageren. Lees meer in voorgenomen hoofdlijnen van het bestuurlijk stelsel vanaf 2022 .

Webinar van !Woon voor VvE’s op 19 mei over verhuur aan toeristen.

19 mei, 9.00 uur vergadering raadscommissie Wonen en Bouwen met op de agenda o.a woonkwaliteit, ouderenhuisvesting zie deze Bijlage 2 Voortgangsrapportage Programma Ouderenhuisvesting 2020.docx en goed verhuurderschap.

19 mei, 13.30 uur vergadering raadscommissie RO met op de agenda o.a. vaststellen bestemmingsplan kavel 13 Zuidas Vivaldi, reactie op brief de Mirandabuurt.

20 mei, 9.00 uur vergadering Raadscommissie Mobiliteit, Luchtkwaliteit, Water met op de agenda o.a. bij tkn 4 rapportage lightrail Commissie MLW Voordracht 64.1KB Voordracht; bijlage 1. Raadsinformatiebrief dd. 6-4-2021; halfjaarrapportage Q3Q4-2020 Programma Lightrail.pdf 143.43KB Bijlage; bijlage 2. Halfjaarrapportage Q3-Q4 2020 Programma Lightrail 2020-2040.pdf. En bij tkn 8 dienstverlening NS op stations.

26 mei stadsdeelcommissie in de wijk Buitenveldert/Zuidas Lees t.z.t. hier meer

Nieuwsbrief Amsterdam met o.a. Sportscholen en Artis gaan weer open   Lees meer

Kunst en Cultuur  
Kijk iedere vrijdag om 17:00 uur naar Zuidas Today Talkshow via de livestream.

Open monumentendag met als thema ‘Buiten Buurten’ in mei 2021? Lees hier en hier meer.

De Thomas is open voor max. 30 mensen tegelijk. Elke woensdag inloop tussen 12.30-15.30 uur, Thomaskerk, Pr. Irenestraat 36 Lees meer
20 mei bespreking van ‘KliFi’. Vanaf 20.00 uur zal de video te zien via Youtubekanaal. Lees meer

De KunstRAI 2021 is verplaatst naar het najaar maar vanaf 20 mei is een online preview van de beurs zichtbaar op de website. Bekijk hier alvast de deelnemende galerieën en kunstenaars.

22 mei 7.00 uur  Vroege Vogels wandeling in het Beatrixpark met Theo van Lent,verzamelen bij parkingang Cornelis Dopperkade. Aanmelden niet nodig, Info: 06 46 78 46 23, theovanlent@gmail.com.

Zone2Source-programma in het Amstelpark 
* 27 mei lanceert Zone2Source de plannen voor een meerjarige School for MultiSpecies Knowledges. Als reactie op de toenemende urgentie opnieuw te definiëren wat het inhoud om mens te zijn op een planeet met enorme bio diversiteit, ontwikkelt de School for Multispecies Knowledges een alternatieve (ont)leer omgeving. Het evenement vindt zowel binnen als buiten de Amstelpark paviljoens plaats (afhankelijk van Covid-19 regels) maximaal 15 deelnemers. Je wordt verwacht gedurende de hele dag aanwezig te zijn, er wordt voor lunch gezorgd. Reserveer voor 20 mei via info@zone2source.net een plek. Kijk hier voor het programma.
Radix, een zeer invasieve vensterexpositie, kunstinstallatie van Collectief Walden (Rietveld Paviljoen, tot 27 juni
Re:Tune, groepstentoonstelling over andere vormen van afstemmen op niet-menselijke levensvormen (het Glazen Huis, t/m 28 mei 2021) De finissage is in aanwezigheid van de kunstenaars op 28 mei van 15:00 tot 18:00 uur. Het wordt buiten het Glazen Huis gehouden met beperkte aantallen kunnen de tentoonstelling bezichtigen.
* 4 juli – augustus 2021 Here and Elsewhere, tentoonstelling met Irene Kopelman in het Glazen Huis.

* PIT, nieuw werk van Karin van Dam  Tussen de rode brug en het Glazen Huis staat sinds half april een zwart, stekelig object. Kunstenaar Karin van Dam plaatste haar werk PIT samen met Zone2Source. PIT is een ode aan zaden. In het kleinste zaadje huist in haar idee een heel universum.
• Kunstkaart Amstelpark, op te halen bij het Glazen Huis met buiten installaties en audio walks van Ronald van der Meijs, de Onkruidenier, Karin van Dam, AnneMarie van Splunter, Justin Bennett en Esther Hovers.

31 mei, Live vanuit Circl, de lancering van -Week zonder afval!-     Van maandag 31 mei t/m zondag 6 juni 2021 gaan we met z'n allen de uitdaging aan om zo min mogelijk afval weg te gooien. Doe jij ook mee? Lees meer

6 juni IVN wandeling in het Beatrixpark op de eerste zondag van de maand  van 14.00 tot 15.30 uur, onder leiding van IVN-Natuurgidsen Henk Wolters en Mien Vermue. Voor 2021 gelden de volgende data en locaties. Bomen: 3 oktober, 7 november, 5 december Artsenijhof: 6 juni, 4 juli, 1 augustus, 5 september.  Het vertrekpunt is bij de parkingang Boerenweteringpad (aan de Diepenbrockstraat, tegenover de Herman Heijermansweg). Het park heeft beperkte horeca, toiletten en schuilgelegenheid. • Op zondag is parkeren in de omgeving van het park gratis.

13 juni en 11 juli Pure Markt in het Amstelpark 11.00 uur. Check t.z.t. de agenda.

Tot juli 2021 Beeld in de vijver Amstelpark       Odoshi Cloud Sequence is gemaakt door Ronald van der Meijs en dagelijks te ervaren bij de vijver van het Amstelpark.

IMAGINE – ARTZUID 2021 van 1 juli tot 17 oktober 2021     Onder leiding van curator Ralph Keuning zijn 50 kunstenaars uitgenodigd die werken vanuit engagement. De beelden zijn dit jaar figuratief en expressief van aard. “Juist nu in een tijd van sterke meningen en harde discussies is een open ontmoetingsplaats van kunst belangrijk. Het werk van de deelnemende kunstenaars aan ARTZUID is zowel activistisch als beschouwend en zeer divers”, aldus Keuning. Lees meer

WERK AAN DE WEG – SPOOR – NIEUWBOUW

Amsterdam bereikbaar? Werkzaamheden in de stad en in Zuid.

Van 18 mei t/m 25 juni werkzaamheden aan het metrospoor tussen Amstelveenseweg en Parnassusweg.

Gelderlandpleinlijn T/m vrijdag 25 juni vinden werkzaamheden plaats in de A.J. Ernststraat, die deels is afgesloten. Een tijdelijke halte ligt op de Buitenveldertselaan, net voor de A.J. Ernststraat. Bus 463 richting Gelderlandplein Nrd en nachtbus N84 richting CS rijden de normale route, maar kunnen geen gebruik maken van de halte A.J. Ernststraat in de A.J. Ernststraat.

T/m 10 juni werk aan de rails J.M. Coenenstraat/Beethovenstraat/Strawinskylaan. Werktijden 00:30 –05:30 uur en en kans op geluidoverlast want lassen en slijpen van de tramrails. Lees meer

Bouwverkeer kruist voetpad en fietspad bij locatie VUmc    Op locatie VUmc van Amsterdam UMC wordt tussen medio maart 2021 en medio 2023 de ‘brug’ gerenoveerd. Dat is de verbinding tussen het ziekenhuis- en polikliniekgebouw boven de De Boelelaan. Bron: VUmc

Tot 7 juni 2021, 01:00 uur  Andere route tram 24: komt niet op CS. Overstap op het Weteringcircuit en ga met metro 52 naar CS. Tram 24 – VU mc – Frederiksplein richting: beide.

Bekendmakingen: Rijk, gemeente, stadsdeel, vervoerregio, provincie, waterschap, odnzkg
Gemeente en/of ODNZKG. Bekendmakingen Amsterdam staan op ook de kaart. 

* Hemelwaterverordening Amsterdam  lees de verordeningen en reglementen
Verleende omgevingsvergunning
* Europaplein 24, Amsterdam – tijdelijk plaatsen reuzenrad 
Ontwerpbesluit omgevingsvergunning
* Europaplein 85 1078GZ Amsterdam   Brandveilig gebruik van het gebouw t.b.v. een Kinderdagverblijf
Aanvraag exploitatievergunning voor een horecabedrijf
* Claude Debussylaan 78, 1082MD       
Aanvraag omgevingsvergunning
* Prinses Irenestraat 36 1077WX Amsterdam  plaatsing van kunstwerken voor de duur van 6 maanden op verschillende locaties in Zuid
Omgevingsvergunning verleend
* De Boelelaan 1117, Amsterdam – aanpassen benaming en logo CCA gebouw met een instandhoudingstermijn tot maximaal de gedoogperiode van het CCA-gebouw maar uiterlijk 31 december 2025 op de locatie De Boelelaan 1117 te Amsterdam.
* Beethovenstraat nabij hoek De Boelelaan, Amsterdam – vervangen reclameobject
Ontheffing
Strawinskylaan 1, Amsterdam – Ontheffing artikel 8.3 Bouwbesluit 2012  voor het werken buiten de reguliere werktijden (te weten maandag t/m zaterdag voor 7.00 uur en na 19.00 uur en op zon- en feestdagen) voor de periode: –  Wk 20: maandag 17 mei t/m vrijdag 21 mei (5 dagen), van 19:00 tot 22:30 uur; – Wk 21: dinsdag 25 mei t/m vrijdag 28 mei (4 dagen), van 19:00 tot 22:30 uur; – Wk 22: maandag 31 mei t/m vrijdag 4 juni (5 dagen), van 19:00 tot 22:30 uur; – Wk 23: maandag 7 juni t/m donderdag 10 juni (4 dagen), van 19:00 uur tot 22:30 uur. De ontheffing heeft betrekking op de volgende werkzaamheden: het door Covid-19 ontstane logistiek probleem oplossen door op werkdagen (maandag t/m vrijdag) tussen 19.00 uur – 22.30 uur de beschikbare capaciteit van de liften en torenkranen te gebruiken om de materiaal en materieel te transporteren zodanig dat de benodigde middelen beschikbaar zijn op het moment dat deze nodig zijn, namelijk de volgende dag vanaf 7.00 uur. Door het ’s avonds te mogen “vooropperen” van materialen en materieel wordt het logistieke probleem hierdoor sterk verminderd. Datum besluit: 4 mei 2021 Aanvrager: Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling Speciale Projecten Nederland B.V. Zaaknummer: 8391817
Verlenging beslistermijn omgevingsvergunning
* Europaplein 81-3 1078GX Amsterdam   veranderen van de bergingen op de vierde verdieping van het gebouw Europaplein 81 met bestemming daarvan tot één zelfstandige woning   
* Henriëtte Bosmansstraat 47 1077XG Amsterdam     uitvoeren van herstelwerkzaamheden aan het casco, wijzigen van de begane grondvloer, het uitbreiden van de eerste verdieping, het vervangen van kozijn   
* Europaplein 24, Amsterdam –  aanpassing van de breedplaatvloeren van het Amtrium RAI. Aanvrager: RAI Amsterdam B.V. Zaaknummer: 10178755

APV
Z/21/1914377 TVM, Europaboulevard 24 (beide kanten van de straat), 4-5-2021 t/m 23-7-2021
Z/21/1916282 TVM, Europaboulevard 352, 10 -05-2021 t/m 12-07-2021
Z/21/1911458 apv vergunning Jaagpad 48 1059BP
 

 

Lees verder over: Algemeen, Beatrixpark, Beethoven, Dok, Inspraak, Kunst & Cultuur, Organisatie, OV, RAI, Verkeer, VU(mc), Weekberichten.