Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Prinses Irenebuurt

Bewoners van de Pr. Irenebuurt (VIA) starten petitie -houd onze buurt veilig!-     'De VIA wil handtekeningen verzamelen voor hun voorstel voor een betere verkeersveiligheid in de Irenebuurt. BPZ steunt dit initiatief vandaar de opname in dit weekbericht. Bekijk hier waar het gebouw Pr. Irenestraat (PI) 59 ligt en ga hier naar de website van VIA.

De gemeente Amsterdam en de directie Zuidas willen 1200 werkplekken maken in het voormalig AICS gebouw, Prinses Irenestraat 59. Het bouw- en toekomstig verkeer hiervoor willen ze door onze wijk laten lopen. Dit is niet acceptabel. Onze wijk is al een zeer onveilig gebied voor verkeer. Dit zal met alle andere plannen voor de Zuidas en het Station niet veel beter worden.

Ons voorstel om dit verkeer via de Strawinskylaan te laten verlopen, wordt genegeerd. Laat je niet negeren en teken de petitie

Op 16 februari 2021 was er een infobijeenkomst waarin er een toelichting werd gegeven op de plannen voor de bestaande gebouwen in het gebied zoals het Strawinskyhuis. Bekijk de presentatie Informatieavond Prinses Irenestraat  en lees het verslag Digitale Informatiebijeenkomst Prinses Irenestraat.

Lees verder over: Beethoven, Inspraak, Noordzone, OV, Publicaties, Strawinsky, Verkeer, Voorzieningen.