Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

weekbericht 21/22

Helaas is onze Themabijeenkomst van 9 juni niet meer zinvol nu bekend is dat het college van Amsterdam heeft besloten OBA Next een plek te geven in Zuidoost. Lees meer in het "coalitieakkoord".

Bericht op Cobouw: “Budget Zuidasdok verder verhoogd en vermoedelijk niet voor het laatst  Het budget voor het project Zuidasdok is vorig jaar met ruim 10 miljoen euro verhoogd, blijkt uit een halfjaarrapportage over de periode 1 juli tot en met 31 december 2021. De verwachting is dat de raming nog hoger gaat uitvallen door gestegen materiaalprijzen. En: Project WTC vertraagd    De sloop en nieuwbouw van de A- en C-toren van het WTC zijn geen onderdeel van het project Zuidasdok, maar kunnen wel voor vertraging zorgen. Zo zijn het Zuidasdok en de WTC-eigenaar met elkaar in gesprek over de inpassing van de kabels en leidingen op de locatie. De verwachting is dat daarover in het komende half jaar afspraken gemaakt kunnen worden.”

Ook vanuit een andere hoek klinkt eenzelfde geluid: op Twitter lezen we dit bericht van AClahsen van het FD:Bouwkostencrisis treft hart van de Zuidas. De prijsstijgingen houden huis in Amsterdams zakendistrict. Zo is de sloop en nieuwbouw van deel WTC-complex op korte termijn van de baan. Bouw Zuidasdok krijgt dit jaar met significante kostenstijgingen te maken.”

Het zijn spannende weken voor Zuidasdok: Het Rijk zal voor de zomer een knoop doorhakken over wie het missende miljard gaat betalen. Het project, waarbij de A10 wordt ondertunneld en station Zuid grondig wordt vernieuwd, moet in 2036 af zijn. De totale kosten zijn geraamd op ruim 3,2 miljard euro, ruim een miljard meer dan oorspronkelijk begroot. Dat blijkt uit de halfjaarrapportage van het project. Het rapport dateert van december vorig jaar, maar is pas afgelopen week (van 23 mei) naar buiten gekomen. Momenteel wordt de aanbesteding voorbereid die na de zomer van start zal gaan. Voor die tijd moet er echter wel een besluit zijn genomen over het missende miljard. Minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) schrijft dat hij de komende maanden ‘met de regionale partners’ bespreekt hoe met dat budgettekort wordt omgegaan. Zie het bericht van de Rijksoverheid.

Berichten van Zuidas: *Tunnel Luchtvaartstraat-Overschiestraat onder A10 dicht   Van 27 mei tot 8 juli 2022 sluiten we de onderdoorgang Overschiestraat/Luchtvaartstraat (A10 West) voor autoverkeer. We gaan hier kabels en leidingen verleggen ter voorbereiding op de geplande vernieuwing van knooppunt De Nieuwe Meer.

* Onderzoeksgebouw VU bereikt hoogste punt   De bouw van het Onderzoeksgebouw van de VU vordert in rap tempo: het hoogste punt van 57 meter is bereikt. Daarmee is de ruwbouwfase klaar van het bijzondere gebouw in Kenniskwartier. Een deel van het gebouw is trillingsvrij.

*Overkapping metroperron gaat de lucht in   We verplaatsen het metroperron van lijn 52 bij station Amsterdam Zuid richting de Beethovenstraat – en zelfs tot daarboven. Zo maken we ruimte voor werk aan het station. Op zaterdag 4 en zondag 5 juni verhogen we de overkapping boven het metroperron.

*Beleef Zuidas op 18 juni tijdens de Dag van de Bouw     Bent u benieuwd naar de vernieuwing van station Amsterdam Zuid? Wilt u de mooiste gebouwen en bouwprojecten van binnen zien? Bent u geïnteresseerd in architectuur, kunst of stedelijk groen? Kom op 18 juni 2022 naar de Dag van de Bouw in Zuidas. ……bezoek aan het iconische gebouw Valley? Of aan de Botanische Tuin Zuidas? Ook leuk: fiets met onze gids van knooppunt Amstel naar knooppunt De Nieuwe Meer en laat u bijpraten over de vernieuwing van de A10 Zuid, inclusief de tunnels die er komen. Bekijk het programma.

*Een groen ov-knooppunt midden in de stad      Een groen gebied waar openbaar vervoer en de stedelijke omgeving in elkaar overvloeien. Dat is de gedachte achter het ontwerp van het nieuwe station – of beter gezegd: openbaar vervoersknooppunt – Amsterdam Zuid. Hoe wordt het voor reizigers?

*Ondergrond Zuidas bijna gereed voor Zuidasdok      Kabels en leidingen zijn bij bouwprojecten vaak een onderbelicht onderwerp. Ze zijn weinig zichtbaar – of beter gezegd onzichtbaar. Tegelijkertijd ligt de ondergrond vol met kabels en leidingen. Als die grond nodig is, kunnen ze in de weg liggen.

De winnaars van de Zuidas Duurzaamheidsprijs zijn….. Lees meer in het persbericht van Hello Zuidas en de Green Bussinesss club Zuidas, die met genodigden naar de Floriade afreisden omaldaar de winnaars bekend te maken.

Recensie in Het Parool over de Shadow Floriade georganiseerd door Zone2Source in het Amstelpark       "Edo Dijksterhuis bezocht de Shadow Floriade en schreef een recensie in het Parool, Denken als een iep, voelen als een Koolmees. Lees meer"

UvA, VU, gemeente Amsterdam en Rabobank gaan meer investeren in innovatiegebouwen op Amsterdamse campussen      In mei is de VU toegetreden als nieuwe partner binnen Matrix. Aanleiding voor de VU om in Matrix te stappen is hun wens om op de eigen VU Campus (Kenniskwartier Zuidas) een Innovation Center volgens het Matrix-concept…….De ambitie van Matrix is om in 2032 twaalf Innovation Centers te hebben gebouwd op minimaal vier verschillende wetenschappelijke campussen in Amsterdam. ‘Dat is een enorme impuls in het kennisintensieve ondernemersklimaat in Amsterdam en daarmee een verdere versterking van de innovatiekracht van Amsterdam, de metropoolregio en heel Nederland’, aldus Sweep. Het Med Tech startup center op de VU Campus zal medio 2025 zijn deuren openen.” Lees meer

Nieuwsbrief Vervoerregio Mei-juni2022  met o.a. Expeditie Noord-Holland over doortrekken Noord/Zuidlijn  De Vervoerregio Amsterdam laat via het programma Expeditie Noord-Holland op NH Nieuws zien hoe je nu en straks door de regio kunt reizen. Houd je het bij het vertrouwde pontje over het IJ of neem je straks de kabelbaan? Wat verandert er allemaal op station Zuid? Lid van het dagelijks bestuur van de Vervoerregio en wethouder Verkeer & Vervoer Gemeente Haarlemmermeer Marja Ruigrok vertelt je waarom de Noord/Zuidlijn moet worden doorgetrokken naar Hoofddorp. Bekijk meer En: Fietspad onder knoop A9: prettig en snel fietsen van Badhoevedorp naar Amsterdam Zuid. Lees meer  Volg elk kwartaal de Regioraad Online via deze link. Regioraad Vervoerregio Amsterdam Online

Dynamo – beweegt on tour – op diverse locaties       MBVO Chi Kung 55+ Dinsdag 31 mei en 7 juni 10.15-11.00  en MBVO Gymnastiek 60+ Donderdag 2 en 9 juni 13.30-14.15, beide in het Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernststraat 112-140. Opgeven kan bij Anouk Griffioen via agriffioen@dynamo-amsterdam.nl of 0649356338. Lees meer

Dance Connects gaat in de zomer gewoon verder met dansen! Zowel binnen als buiten (in het park) kun je de lessen volgen: Met invloeden uit verschillende dansstijlen en muziek uit alle windstreken, zijn onze danslessen dynamisch en gevarieerd. En iedereen kan meedoen: met of zonder ervaring, met of zonder fysieke beperking. Bovendien ook nog korting met je stadspas of je Amstelveenpas.Kom naar de gratis proefles en laat je dansend overtuigen. Aanmelden kan op de website van Dance Connects. Lees meer en aanmelden kan via Stichting Dance Connects.

Nieuwsbrief Amsterdam  25 mei 2022 met o.a. Parkeren met maximale tijdsduur afgeschaft en Stem nu op uw favoriete nieuwbouwproject voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2022. Vorig jaar won Mi Oso. Breng uw stem uit.

Bericht Gemeente.nu; “De nieuwe Warmtewet is een tijdrovend dossier voor het kabinet Minister Jetten wil vooruitgang boeken en lijkt nu de kritische gemeenten voor zijn wetsvoorstel te hebben gewonnen. De nieuwe Wet collectieve warmtevoorziening is bedoeld om het pad naar een warmtevoorziening zonder fossiele bronnen te effenen. Voorlopig draait de discussie om slechts één aspect: de koppeling met de gasprijs en de bijgevolg fors gestegen energierekening voor inwoners met een aansluiting op een warmtenet. Daarover is een ware mediastorm ontstaan.” Lees meer

1 en 2 juni vergadering Raad – er is nog geen agenda.

8 en 22 juni 2022 19:30 uur vergadering Stadsdeelcommissie, Pr. Kennedylaan 923 – commissiezaal (begane grond) De agenda vindt u t.z.t. hier.

KUNST & CULTUUR

*Iedere woensdag tussen 15-18 uur Thomas Troostcafé en nieuw is de muzikale serie Live op Zondag: samen met het Conservatorium van Amsterdam presentatie op de laatste zondag van de maand van muzikaal talent in De Thomas, Pr. Irenestraat 36  Lees meer  

*Iedere donderdag van 9:00 – 17:00 uur markt op het Gershwinplein  Lees meer 

*Om de week op vrijdag, 16:00 Zuidas Today Talkshow op Youtube

VU Griffioen, Boelelaan 1111, in het VU NU gebouw, 1081 HV Amsterdam Locatie voor kunst- en cultuur, zoals bioscopen, theaters en concertzalen. Bekijk hier de agenda.

Rialto VU  De Boelelaan 1111     Bekijk het expat programma. Ga hier naar de website Rialto.

juni Amstelpark 50 jaar  O.a. opening in de orangerie van de door Zone@Source georganiseerde tentoonstelling Perfect Nature: Amstelpark Test Site, Ook de lancering vond plaats van de Schaduwtuin van de Onkruidenier, en van de drie tijdelijke buitenwerken (Contemplatorium van Rob Sweere), Camera Obscura (Rick van Abelen) en Universe (Robbert van der Horst) in aanwezigheid van de kunstenaars. Perfect Nature duurt tot 19 juni. Lees meer in dit overzicht.

1 juni, 12.00, Rondleiding Circl: kijkje achter de schermen     In dit uurtje nemen we je mee on tour door Circl en kom je alle circulaire ins & outs te weten. In deze rondleiding door het team of door ambassadeurs kom je alles te weten over Circl. Stuur voor meer informatie een e-mail naar reserveren@circl.nl. Gratis toegang, Event space, Malherplein 1, aanmelden kan hier.

2 juni Amstelpark Kunst-natuur wandelingen door Linda Molenaar georganiseerd door Zone2Source    Laat je verwonderen door de natuur, dichtbij de grote stad. Kunstenaar en natuurgids Linda Molenaar organiseert een reeks kunst-natuur wandelingen in het Amstelpark, waarvan de eerste op 2 juni plaats vindt. De wandelingen vinden plaats op donderdag 2 juni, zondag 19 juni, zondag 3 juli en donderdag 14 juli 2022, om 10.00 vanaf de hoofdingang van het Amstelpark. De kunst-natuur wandelingen zijn te boeken via Local Nature Guide en kosten 15,- euro per wandeling van 1,5 uur. MEER INFO OVER DE KUNST-NATUUR WANDELINGEN

3 juni 10, 17 en 24 juni 2022 Kunstproeven in Zuidas    Maak een wandeling langs CIRCL, ABN AMRO, AkzoNobel en de Vrije Universiteit. Op zes opeenvolgende vrijdagen krijg je een extra gastvrij onthaal. Er staan rondleiders / hosts klaar of er liggen tentoonstellingsboekjes om de exposities toe te lichten. Lees meer Uit de nieuwsbrief hello Zuidas.

Het Bijbels Museum nam als gast op de Zuidas het initiatief en nodigde, naast de VU, ook ABN AMRO en AkzoNobel uit om de krachten te bundelen voor dit bijzondere kunstinitiatief dat nu voor het eerst plaats vindt op de Zuidas. CIRCL Amsterdam: In AkzoNobel Art Foundation: ALL EYES en in de  ABN AMRO Kunstruimte: Power of Art en Eleven Women, en meer

5 juni – 12.30 uur Dichtbij met o.a. in het voorprogramma; The Vintage Jazz Project Pieter Klop –  piano, Corinna Kramer – zang –The Vintage Jazz Project concentreert zich op de sfeervolle muziek van vóór de Tweede Wereldoorlog. De ouderwetse stride piano, klarinet à la Benny Goodman, eenvoudig doch doeltreffende snare & bekken, en zang roepen onmiskenbaar de nostalgische sfeer van die tijd op. Recht uit grootmoeder’s doos gaan zij door waar de pianolarollen ophouden. In het hoofdprogramma het Bortnjasky Ensemble met Irina Plyassova –  sopraan, Elena Bazhenova – mezzo-, opraan, Thomas Vet – tenor, Ronald Willemsen – bas, Ivan Pavlov – piano. Het volledige programma is te vinden op de website.

7 juni 12.30, lunchconcert in de Thomaskerk Gratis lunchconcert: Kodama Strijkkwartet Kodama strijkkwartet met Runa Kumara (viool), Teresa Martinez (viool), Lorenzo Titolo (altviool), Diana Sanza Pascual (cello). Het  programma bevat werken van J. Haydn (1732-1809) String Quartet in C major Op. 20, No. 2.

9 juni 20.30 uur presenteert Zone2Source Animistic Apparatus filmprogramma Glazenhuis Amstelpark       Het is onderdeel van de Perfect Nature: Amstelpark Test Site tentoonstelling lees meer Animistic Apparatus, een lang lopend onderzoeksproject van May Adadol Ingawanij en Julian Ross met Aziatische filmmakers die ecologie verbinden met spiritualiteit.  Een avond met films van Shireen Seno, Pam Virada, Riar Rizaldi en Rei Hayama & Zai Tang en een introductie van Julian Ross.

12 juni 11.00-18.00 uur Pure Markt in het Amstelpark

12 juni Amstellanddag    De Amstel slingert door eeuwenoud natuur- en cultuurhistorisch landschap tot diep in Amsterdam. Om te laten zien hoe belangrijk het is om deze groene long te beschermen, organiseert 'Stichting Beschermers Amstelland' de Amstellanddag. Op zondag 12 juni 2022 worden vanaf 10 uur gasten ontvangen op meer dan 50 locaties. Natuur, cultuurhistorie, kunst, culinair: alles wat Amstelland zo divers en bijzonder maakt is te zien en te beleven. Er zijn ook activiteiten voor kinderen. Bekijk het programma op www.beschermersamstelland.nl.

18 juni Beleef Zuidas tijdens de Dag van de Bouw (zie boven)

t/m 19 juni Perfect Nature: Amstelpark Test Site      De tentoonstelling Perfect Nature: Amstelpark Test Site is nog te zien op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00u. Met werk van Neal White and Tina O'Connell, Uriel Orlow en films van Pam Virada en Paul Rizaldi.

24 juni om 19.30 Thomasfilm, Thomaskerk, Pr. Irenestraat 36      LADY BIRD Deze coming-of-age film wordt gezien als één van de beste films van de jaren 2010-2020. Het is een verhaal over volwassen worden, over een ingewikkelde moeder-dochter relatie, over van een dubbeltje een kwartje willen worden en dromen van de toekomst. Met nagesprek door jonge theoloog des Vaderlands Tabitha van Krimpen. Tickets a € 7,50, info & tickets klik hier.

29 juni 9.00 pm The Sacred Life of Plants in het Amstelpark      Het muziektheatergezelschap Project Wildeman en beeldend kunstenaar Rosalie Wammes vertellen dit verhaal in een intuïtieve versmelting van elektronische live-muziek, design en video-art. Een verhaal dat verwondert, ontroert en vervreemdt. De voorstelling speelt in het Amstelpark. Dit park is normaal gesproken in de avond niet toegankelijk. Voorafgaand aan de voorstelling informeren we je per e-mail over de exacte tijd en ingang van het park waar we je ophalen om met ons naar de voorstellingslocatie te lopen. Denk aan passende kleding. Op de speelplek zijn op de grond zitplekken in de natuur gecreëerd. Bent u minder mobiel of zit u in een rolstoel? Neem dan contact op met publiciteit@projectwildeman.nl. Project Wildeman  Reserveren kan hier.

T/m 2 juli tentoonstelling in de VU art science galerie, De Boelelaan 1111, open van 12-6 pm dinsdag – zaterdag. Lees meer Natural Technology. Welcome to the Symbiocene Natural Technology verkent nieuwe vormen van samenwerking tussen organismes en technologie. Deelnemende kunstenaars zijn Jelle Korevaar, Tabita Rezaire, Wanda Tuerlinckx en Christiaan Zwanikken. In een aanvullende podcast reflecteren wetenschappers op de implicaties van deze nieuwe levensvormen. Natural Technology – Welcome to the Symbiocene is te zien t/m 2 juli 2022.

6-10 juli Graduation Show 2022 Gerrit Rietveld Academie Fred. Roeskestraat 96   woensdag 6 July t/m zaterdag van 10.00-21.00, Zondag van 10.00-16.00.

10 juli Bouwworkshop ZOOOF & Esmee Geerken   Voor de Shadow Floriade heeft Zone2Ssource ZOOOF (Zoo of the Future) en Esmee Geerken uitgenodigd een serie workshops te geven over bouwen voor én met de dierbewoners van het Amstelpark. Samen met dit inspirerende collectief onderzoeken we de geschiedenis en toekomst van het Amstelpark, waar dieren een semi-tijdelijke en vrijwillige verblijfplaats vinden in groeiende paviljoens. Luister, onderzoek en bouw mee! De workshop Building as Being bestaat uit drie delen ieder van 13:00 – 16:00 uur: Zondag 10 juli Workshop dierenpaviljoens bouwen en zondag 2 oktober   Toekomst Floriade Workshop. Inschrijven via Eventbrite. Startplaats: Rietveldhuis / Zone2Source kantoor.

T/m 29 juli in CIRCL, Gustav Mahlerplein 1B, 1082 MS Amsterdam de tentoonstelling 'Tijd en Eeuwigheid  Poëzie in beeld en woord' bezoeken. Deze productie van het Bijbels Museum toont papierkunstobjecten van Annita Smit naast gedichten van vijf eigentijdse dichters: Gershwin Bonevacia, Babs Gons, Marjolijn van Heemstra, Iduna Paalman en Mustafa Stitou. De kunstwerken dagen de bezoekers uit een verstilde ervaring te beleven, waarbij ‘het hoofd uit, en het hart aan mag’.

Wat is het geluid van de Zuidas? Geluidswandeling, Nederlands. 4 km, ± 70 min. Amsterdam. Gratis Download of open in App. Of koop in de webshop de luistergids Buitenvelder & Zuid.

 

WERK AAN DE WEG – SPOOR – NIEUWBOUW

Vanaf 1 mei voorbereidende werkzaamheden Zuidasdok in de nacht met mogelijk geluidhinder:

Week 22 nacht 4-5 juni 19:00 – 07:00 uur Verplaatsen perronkap

Week 24 nachten 12-19 juni 00:00 – 06:00 uur Hijsen bouwmaterialen over spoor (reservenachten)

Week 28 nachten 10-17 juli 00:00 – 06:00 uur Voorbereiding stap 20 (reservenachten)

Week 28 Avond/nacht inclusief zondag overdag15-17 juli 19:00 – 07:00 nacht en 24/7 op zondag sloopwerkzaamheden perron 4

Week 28 Avonden 16-17 juli 19:00 – 07:00 Betonstort viaduct Beethovenstraat

Week 28 Avond/nacht 18-20 juli 19:00 – 07:00 Verplaatsen perronconstructie

Verhogen van de overkapping perrons en draagconstructie boven Beethovenstraat   In het weekend van 4 en 5 juni hijsen we de honderd meter lange en 40.000 kilogram zware overkapping naar haar nieuwe plek. We doen dit ’s nachts tussen 01.00 en 07.00 uur, waarmee we hinder voor de reiziger voorkomen. Het is goed mogelijk dat er ’s nachts wat te horen valt: bij het verplaatsen van de kap worden staalconstructies ge(de)monteerd en enige overlast is dan niet uit te sluiten. Als al dit werk is gedaan, gaan we ons voorbereiden op het vervolg tussen 16 en 22 juli:. Lees meer het ophogen van de perrons.

Zomer 2022 werkzaamheden Zuidasdok, station Zuid, afsluiting A10 Zuid en het OV meer informatie vindt u hier. En: Ask&GO geeft reisadvies tijdens werkzaamheden Zuidasdok      Tussen 22 juli en 3 augustus gaan de A4 en de A10 Zuid richting Utrecht dicht. En treinen rijden met een aangepaste dienstregeling. Wat betekent dit voor u? Ask&GO geeft u een persoonlijk reisadvies, bijvoorbeeld via Whatsapp.

En: Metrolijn 52 rijdt niet op station Amsterdam Zuid van zaterdag 16 juli t/m vrijdag 22 juli. Hij vertrekt dan vanaf de eerstvolgende halte op het Europaplein. Metrolijnen 50 en 51 blijven wel op station Amsterdam Zuid rijden en ook worden pendelbussen ingezet. Pendelbus 70 rijdt via de haltes Europaplein, RAI en Zuid. Op de stations staan bovendien servicemedewerkers om de weg te wijzen. Voor de wandelaars komt er een 450 meter lange looproute van het Europaplein naar station RAI. Lees ook meer op de website GVB.

T/m 1 juli 2022 23:59  bus 62 Station Lelylaan – Amstelstation  Er vinden gefaseerd werkzaamheden plaats aan de Leijenberghlaan. Bus 62 Station Lelylaan stopt van 16 mei t/m 3 juni niet bij halte Hogewerf. Bus 62 Amstelstation stopt van 6 juni tot en met 1 juli niet bij halte Hogewerf. Tijdelijke haltes liggen verderop in de straat nabij de Frieslandstraat.

Bericht van Zuidas   Om de nieuwe woonbuurt Ravel te kunnen ontwikkelen, moeten we eerst een heleboel kabels en leidingen verplaatsen of verwijderen. Tot augustus 2022 verlegt Vattenfall leidingen die koude en warmte leveren richting de nieuwe Maurice Ravellaan.

Omleiding via Spoorslag  De Q-Park Ravel, de parkeergarage van EY en de toegang voor nood- en hulpdiensten en leveranciers van AFC zijn van eind mei tot begin juli 2022 alleen te bereiken via de Spoorslag, Vanaf augustus 2022 liggen de leidingen onder de nieuwe Maurice Ravellaan.

De drie fietstunnels rond de RAI krijgen een opknapbeurt   Ze zullen inmiddels klaar moeten zijn.

Buitenveldertselaan, omleiding fietsers, voetgangers en auto’s van maandag 4 april 2022 tot eind mei 2023  Maar eerst zijn er werkzaamheden van maandag 4 april tot half juni 2022. De werkzaamheden zijn tussen 07.00 en 16.00 uur, van maandag t/m vrijdag. Na deze periode gaan we weer verder met een ander deel van de Buitenvelderteslaan. Lees hier meer

Omleiding bus 463 Gelderlandplein – Bolestein i.v.m. groot onderhoud Buitenveldertselaan 9 mei 2022 06:00 – 6 juni 2022 06:00   Bus 463 rijdt om richting Bolestein, vanaf de Van Leijenbergenlaan via de Van Nijenrodeweg – Buitenveldertselaan, eigen route en stopt niet bij de volgende haltes: Kastelenstraat (Van Leijenberghlaan); Backershagen (Van Boshuizenstraat).

Omleidingsroutes herinrichting A.J. Ernststraat    De straat is voor auto’s afgesloten tussen de Van der Boechorststraat en de Buitenveldertselaan (uitgezonderd bestemmingsverkeer voor de seniorenflats). Fietsers gaan via de De Boelelaan. Voetgangers kunnen langs het werk lopen. De planning kan door omstandigheden afwijken: Fase 4: t/m 22 juli; Fase 5: van 22 augustus 2022 t/m 14 oktober 2022.

T/m juni 2022 werkzaamheden Europaplein Oost. Vanaf januari start het inrichten. Parkeerplaatsen verwijderen en aanleggen groen en speelvoorzieningen, de zitelementen en het kunstwerk ‘Virtual Fountains’ .

BEKENDMAKINGEN: Rijk, gemeente, stadsdeel, vervoerregio, provincie, waterschap, odnzkg 

*Uitvoerings- en aanwijzingsbesluit Parkeerbelasting Amsterdam 2022 verordeningen en reglementen Bekijk bericht   

*Uitwerkingsbesluit Parkeerverordening Amsterdam 2022 verordeningen en reglementen  Bekijk bericht   

Aanvraag omgevingsvergunning

*Europaplein 2, Amsterdam – het plaatsen van een PostNL-Pakketautomaat Bekijk bericht   

*De Boelelaan 1111 A, Amsterdam – het plaatsen terras aan noordzijde van het gebouw Bekijk bericht   

*Barbara Strozzilaan 101, Amsterdam – het plaatsen van een mindervalideheffer Bekijk bericht   

Verkeersbesluit

– Catharina van Rennesstraat 1 aanleg elektrische oplaadplaats – Bekijk bericht   

Aanvraag exploitatievergunning horecabedrijf

Beethovenstraat 633 Bekijk bericht   

Verleende evenementenvergunning

*ter hoogte van Maurice Ravellaan 4 Bekijk bericht   

*Boelelaan 1105 Bekijk bericht   

 *Spoorslag 23 Bekijk bericht   

Aanvraag evenementenvergunning

*IJsbaanpad 43 Bekijk bericht   

 *ter hoogte van adres Jollenpad 10 Bekijk bericht   

Beslistermijn verlengd

*Gelrestraat en Rozenoordpad , Amsterdam – plaatsen glasbewassingsinstallatie op het dak van een gebouw Bekijk bericht   

Verleende omgevingsvergunning

*Jachthavenweg 109A, Amsterdam – het veranderen van de brandscheidingen Bekijk bericht   

*Europaplein 24, Amsterdam – het vervangen harmonicadeur en plaatsen twee aparte dubbele vluchtdeuren Bekijk bericht   

Aanvraag omgevingsvergunning

*Antonio Vivaldistraat 2, Amsterdam – het kappen van 1 boom Bekijk bericht   

*Prinses Margrietstraat 10 1077LA Amsterdam veranderen en vernieuwen kozijnen in de voorgevel van het pand met behoud van de bestemming tot één woning Bekijk bericht   

*IJsbaanpad 117 1076CW Amsterdam vervangen oude woonark door een nieuw te bouwen woonark, verkleinen steiger en plaatsen van twee nieuwe afmeerpalen Bekijk bericht   

APV

*Stremmen/ Object, Gustav Mahlerlaan 365 t/m 405, 09-07-2022 t/m 10-07-2022, Bekijk bericht   

*TVM/Object, Europaboulevard 24, 26-04-2022 t/m 26-08-2022 Object 26-04-22 t/m 24-03-2023, Bekijk bericht   

*TVM – Europaplein 123 – 16/05/2022 t/m 29/07/2022, Bekijk bericht   

Object, Prinses Marijkestraat 9, 16 mei 2022 t/m 12 aug 2022, Bekijk bericht   

TVM, Prinses Marijkestraat 9-11, 13-05-2022 t/m 13-08-2022, Bekijk bericht   

 

 

 

 

 

 

Lees verder over: Agenda, Algemeen, Beethoven, Dok, Groen, Water & Lucht, Kenniskwartier, Kunst & Cultuur, OV, Thema-avonden, VU(mc), Weekberichten.