Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

weekbericht 28

Berichten van Zuidas:
*21 september: inloopbijeenkomst knooppunt De Nieuwe Meer    In voorbereiding op de vernieuwing van knooppunt De Nieuwe Meer gaan we de bediening van de Schinkelbrug verplaatsen. We starten hiermee in het najaar. We praten u graag bij op 21 september en ons team ontvangt u graag in het Olympic Hotel, IJsbaanpad 12, zaal Zeus. U hoeft zich niet aan te melden. Tijdstip 1: 21 september 12.00 – 13.00 uur. Tijdstip 2: 21 september 19.00 – 20.00 uur.
*7 dagen zonder Noord/Zuidlijn op station Amsterdam Zuid    Vanaf zaterdag 16 juli is het Europaplein zeven dagen lang de begin- en eindhalte van de Noord/Zuidlijn (metrolijn 52). Er rijden vanaf daar pendelbussen naar station Amsterdam Zuid, waar tot 23 juli gewerkt wordt aan de metroperrons.
*Eerste verdiepingen Tower Ten WTC opgeleverd     Na bijna vier jaar bouwen zijn de eerste verdiepingen van Tower Ten opgeleverd, de nieuwe toren van het World Trade Center. We namen een kijkje met aannemer Ballast Nedam. 'Achter die schitterende gevel zit heel veel bloed, zweet en tranen.'

Het Parool kopte “ Chaos op de Zuidas heeft nu ook WTC te pakken: renovatie duurt geen 3 maar 15 jaar – Dat lijkt toch wel sterk overtrokken want op de bewonersbijeenkomst werd ingezoomed op de planning en die is aangepast.

Buitenveldert-Oost stemde op buurtbudgetplannen    Er zijn 9 plannen doorgegaan na de haalbaarheidstoets. Er kon € 100.000,- verdeeld worden over deze plannen. De uitslag werd dinsdag 14 juli bekend gemaakt. Er worden komende tijd 5 plannen uitgevoerd. Waaronder vergroening Buitenveldert-Oost,. Gedacht kan worden aan het omtoveren van een grasveldje naar een ‘groene’ oase; Pluktuin voor bewoners van Buitenveldert-Oost. Een fijne ontmoetingsplek. De pluktuin komt bij de al bestaande moestuin bij Sijpestein. En: duidelijke informatieborden bij de ingangen van het Amstelpark. Het oerwoud aan borden bij de ingangen van het Amstelpark wordt vervangen door één groot bord. Met daarop: niet fietsen, honden aangelijnd etc. Zodat iedereen weer rustig en veilig kan wandelen en spelen.

Nieuws uit B&W week 28
Openbare Orde en Veiligheid   Het college van B en W geeft een wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) vrij voor inspraak van bewoners en ondernemers. Met deze voorgestelde APV-wijzing krijgt de burgemeester de bevoegdheid in het geval van overlast in het Wallengebied de sluitingstijd van horeca- en prostitutiebedrijven per gebied te vervroegen om rust te kunnen bieden aan bewoners. Ook maakt de voorgestelde wijzing het mogelijk om de schenktijden voor alcohol in de horeca te beperken. 
En: het college stelt de gewijzigde kaart met de stedelijke gebieden, projecten en belangen die bij de Verordening stadsdelen hoort en het stadsgebied Amsterdam 2022 vast. Het bestuurlijk opdrachtgeverschap komt hierdoor bij het college van B en W te liggen, het ambtelijk opdrachtgeverschap wordt overgedragen aan de directie Grond en Ontwikkeling. Lees meer

Ter inzage
T/m 31 juli 2022 staan de wijzigingsvoorstellen van de Huisvestingsverordening die ingaat per 1 januari 2023- open voor inspraak. Lees meer in; Wijzigingsvoorstel Huisvestingsverordening Amsterdam 2020 (PDF, 108 kB); Wijzigingsvoorstel van de Nadere regels bij de Huisvestingsverordening Amsterdam 2020 (PDF, 254 kB);   Beleidstoelichting Wijzigingsvoorstel Huisvestingsverordening 2023 (PDF, 132 kB); Gewijzigde kamerquota (PDF, 222 kB). Geef hier uw reactie.

31 augustus 2022 09:00 uur Raadscommissie Woningbouw en Volkshuisvesting, Willem Kraanzaal (Commissiezaal) De agenda volgt later.

31 augustus vergadering Stadsdeelcommissie 19:30 uur, President Kennedylaan 923 – commissiezaal (begane grond) De agenda volgt later hier.


KUNST & CULTUUR

*Van 12 juli t/m 4 augustus Zuidas Zomer Keet. Alle activiteiten zijn gratis. Startpunt is op het Mahlerplein bij de Keet geopend op: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Tijden: tussen 10.00 en 16.00 uur. 21 juli 10:00 − 11:00  Het verticale dorp Valley (20/20) Zuidas Zomer Keet, Gustav Mahlerplein Amsterdam. Bewonder de creatie van architect Winy Maas. U mag de vallei op en het atrium in. 21 juli 15:00 − 16:00  Reis naar de toekomst (3/15), Zuidas Zomer Keet, Gustav Mahlerplein      -Terwijl wij werken aan funderingen, hebben de architecten van Zuidasdok het eindplaatje al helemaal in hun hoofd. Ga met hen mee en kijk in de toekomst met behulp van uw mobiele telefoon. Aanmelden kan hier.

Iedere woensdag van 15:00 – 18:00 Thomas Troostcafé. De Thomaskerk, Pr. Irenestraat 36 
Iedere donderdag van 9:00 – 17:00 uur markt op het Gershwinplein 
Om de week op vrijdag, 16:00 Zuidas Today Talkshow op Youtube

VU Griffioen, Boelelaan 1111, in het VU NU gebouw, 1081 HV Amsterdam Locatie voor kunst- en cultuur, zoals bioscopen, theaters en concertzalen. Bekijk hier de agenda met voorstellingen vanaf september.

Rialto VU  De Boelelaan 1111     Bekijk de agenda hier. Bekijk hier ook het expat programma.

juli Shadow Floriade Programma van Zone@Source in het Amstelpark
• Shadow Floriade, ter viering van het 50 jarig bestaan van het Amstelpark t/m 16 oktober 2022.
• Buiten kunstinstallaties van o.a. Rob Sweere, Rick Abelen, Robbert van der Horst, Mariken Overdijk, ZOOOF en Our Living Soil tentoonstelling, Shadow Floriade en buitenwerken.
 • De Schaduwtuin, een kunstenaarstuin door de Onkruidenier (in de Belgische kloostertuin) vanaf 22 april in ontwikkeling met diverse evenementen – doorlopend)

18 juli t/m 19 augustus ArtZuidcamp Het kamp is voor kinderen van 5 t/m 11 jaar oud   Het kunstkamp is 5 dagen lang – maandag t/m vrijdag – van 9:00 tot 16:00 uur. Geef je kind hier op voor de ART CAMP – Zomervakantie.

Honderden activiteiten voor iedereen tot 23 jaar. Overal in Amsterdam, dus ook bij jou in de buurt. Meedoen is bijna altijd gratis. Waar ga jij heen? Leer het mediavak bij de Mediaclub en bekijk hier Midsummer Mokum meer. Lees meer

T/m 29 juli in CIRCL, Gustav Mahlerplein 1B, 1082 MS Amsterdam kunt u de tentoonstelling 'Tijd en Eeuwigheid'. Poëzie in beeld en woord' bezoeken. Deze productie van het Bijbels Museum toont papierkunstobjecten van Annita Smit naast gedichten van vijf eigentijdse dichters: Gershwin Bonevacia, Babs Gons, Marjolijn van Heemstra, Iduna Paalman en Mustafa Stitou.

7 augustus, 12.30 uur concert Dichtbij in het park, Amstelpark, stadshoutpaviljoen  Voorprogramma: ‘DE MIRANDOS’, Liedjes van Nederlands eerste cabaretdichter Koos Speenhof. Hoofdprogramma: SYLVI LANE TRIO, Jazz/soul. Lees meer

21 augustus om 13.00 uur optreden van Duo Canopée onder de Levensboom op het Ontmoetingseiland in het
Gijsbrecht van Aemstelpark. Bij regen verplaatst het concert naar het Huis van de Wijk. En: 27 augustus organiseert het Levensboomcollectief een Meet & Greet voor (nieuwe) bewoners van Buitenveldert/Zuidas
(A.J. Ernststraat 112 Bekijk G'festival en M&G flyer.

15 tot 27 augustus, Circl, Mahlerplein 1b   Fototentoonstelling Aangenaam ontmoetingen in Zuid van Open mind  Lees meer

WERK AAN DE WEG – SPOOR – NIEUWBOUW

Komend weekend start werkzaamheden Zuidasdok, station Zuid, afsluiting A10 Zuid en het OV meer informatie vindt u hier.
En: Ask&GO geeft reisadvies tijdens werkzaamheden Zuidasdok   Tussen 22 juli en 3 augustus gaan de A4 en de A10 Zuid richting Utrecht dicht. En treinen rijden met een aangepaste dienstregeling. Wat betekent dit voor u? Ask&GO geeft u een persoonlijk reisadvies, bijvoorbeeld via Whatsapp. Lees meer
En: Metrolijn 52 rijdt niet op station Amsterdam Zuid van zaterdag 16 juli t/m vrijdag 22 juli. Hij vertrekt dan vanaf de eerstvolgende halte het Europaplein. Metrolijnen 50 en 51 blijven wel op station Amsterdam Zuid rijden en ook worden pendelbussen ingezet. Pendelbus 70 rijdt via de haltes Europaplein, RAI en Zuid. Op de stations staan bovendien servicemedewerkers om de weg te wijzen. Voor de wandelaars komt er een 450 meter lange looproute van het Europaplein naar station RAI.

Voorbereidende werkzaamheden Zuidasdok met in de nacht met mogelijk geluidhinder: Week 29 Avond/nacht 18-20 juli 19:00 – 07:00 Verplaatsen perronconstructie.

Parnassusweg groot onderhoud   Werkzaamheden aan de voet- en fietspaden van de Parnassusweg tussen Olympiaplein en Stadionkade. We werken in delen:
– 7 juni tot eind juli: westzijde voet- en fietspad Parnassusweg tussen Olympiaplein en Stadionkade
– Half augustus tot eind oktober: oostzijde voet- en fietspad Parnassusweg tussen Olympiaplein en Stadionkade
– Half augustus tot eind oktober: oostzijde voet- en fietspad Parnassusweg tussen Peter van Anrooystraat en Fred Roeskestraat/ Prinses Irenestraat
– Half oktober tot december: westzijde voet- en fietspad Parnassusweg tussen Peter van Anrooystraat en Fred Roeskestraat/ Prinses Irenestraat
Auto's kunnen met aangepaste snelheid langs de werkzaamheden blijven rijden. Fietsers leiden we om via de buurtstraten. Lees verder

Ravel: verleggen en verwijderen kabels en leidingen  Tot augustus 2022 verlegt Vattenfall leidingen die koude en warmte leveren richting de nieuwe Maurice Ravellaan. Omleiding via Spoorslag. De Q-Park Ravel, de parkeergarage van EY en de toegang voor nood- en hulpdiensten en leveranciers van AFC zijn van eind mei tot begin juli 2022 alleen te bereiken via de Spoorslag, Vanaf augustus 2022 liggen de leidingen onder de nieuwe Maurice Ravellaan.

BEKENDMAKINGEN: Rijk, gemeente, stadsdeel, vervoerregio, provincie, waterschap, odnzkg 

Maatwerkbesluit – Burgerweeshuispad , Amsterdam – Tripolis Kantorencomplex – Chemische regeneratie koude WKO bron, Bekijk bericht   
Verleende Watervergunning voor het in open ontgraving aanleggen van laag- en middenspanningskabels, dwars door een waterkerend dijklichaam, t.h.v. Jaagpad in Amsterdam – AGV – WN2022-003131 Watervergunnning, Liander N.V., Punterspad 15, Bekijk bericht   
Aanvraag horecavergunning
* Beethovenstraat 633, Bekijk bericht   
Vakantieverhuur vergunning verleend
* IJsbaanpad 64C, Bekijk bericht   
Verleende evenementenvergunning
* IJsbaanpad 43, Bekijk bericht   
Verleende omgevingsvergunning
* Minervalaan 98 1077PM Amsterdam

veranderen en vergroten gebouw met behoud van bestemming daarvan tot woning Bekijk bericht                                           *In verlengde van de Rosy Wertheimstraat, Amsterdam,  het bouwen van een landhoofd aan, en kunstbrug over de Boelegracht
 

 

 


Vergunningvrij
* Beethovenstraat – Mathijs Vermeulenpad, Amsterdam – het aanleggen van warmteleidingen, Bekijk bericht   
Ontwerpbesluit* – De Boelelaan 1105 , Amsterdam – ambtshalve actualisatie in het kader van programmatisch actualiseren, Bekijk bericht   
Aanvraag evenementenvergunning
* Europaplein 22, Bekijk bericht   
Aanvraag omgevingsvergunning
* Tjotterspad 16 1081KD Amsterdam plaatsen van een damwandenkuip en 6 afmeerpalen en het gedeeltelijk wijzigen van de oevergrens met water Bekijk bericht   
* Burgerweeshuispad 101, Amsterdam – plaatsen verlichte geveltekst reclame, Bekijk bericht   
Evenementenvergunning verleend
* IJsbaanpad 43, Bekijk bericht   
Beslistermijn verlengd
* Barbara Strozzilaan 101, Amsterdam – het plaatsen van een mindervalideheffer, Bekijk bericht   
* Europaplein 2, Amsterdam – plaatsen PostNL-Pakketautomaat op het van de terrein RAI, Bekijk bericht   
* Europaplein 111 1079AW Amsterdam, omzetten bergingen in verblijfsruimte in de kelder, plaatsen van twee koekoeken aan de voorzijde, veranderen indeling van de beg.gr.. , Bekijk bericht   
* IJsbaanpad 62E 1076CW Amsterdam, bouwen in afwijking van de verleende vergunning OLO 5446185, waarbij het drijvend terras aan de westkant vervalt en zeemrand wordt… Bekijk bericht   
APV verleend
* Objecten, Gelrestraat 16, 12-7-2022, Bekijk bericht   
* Object, Strawinskylaan 3001, 08/07/2022, 14/07/2022, Bekijk bericht   
* Object Europaplein 11-13, 18-7-2022 t/m 22-7-2022, Bekijk bericht   
* Object, Gustav Mahlerplein 2, 11-7-2022 t/m 5-8-2022, Bekijk bericht   

Lees verder over: Agenda, Algemeen, Beethoven, Dok, Groen, Water & Lucht, Inspraak, Kunst & Cultuur, OV, RAI, Verkeer, Weekberichten.