Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

weekbericht 1 & 2

Lees het artikel van BPZZuidasdok en Infrastructuur’ dat begin januari verscheen in de wijkkrant van Buitenveldert/Zuidas.

Artikel op vastgoedmarkt: “Het gebouw Circl staat in de weg van de herontwikkelingsplannen, omdat de ontwikkelaar een deel van het terrein vrij wil maken. Tegen het FD zegt Erik Moresco, directeur van Victory Group, dat ze in de loop van dit jaar een definitief besluit nemen over de toekomst van het pand. In 2017 opende het circulaire paviljoen aan het Gustav Mahlerplein de deuren. In het pand zit bedrijfsruimte, een congrescentrum en horeca.”
Artikel op cobouw.: “Na lang wachten is contract Zuidas-project rond: Scherpe prijs, maar niet goedkoop        Met een scherpe prijs wisten Heijmans, Dura Vermeer en Besix de nieuwste wegenbouwklus van het Zuidasdok binnen te halen. Onzekerheden door stijgende bouwprijzen hebben de infrabouwers en de opdrachtgever afgevangen met indexeringsafspraken. ''Er komen vast nog prijsstijgingen.'' Lees meer

Berichten van Zuidas:

Vrijdag de 13de, net zo veilig als donderdag de 12de    Vrijdag de dertiende, een dag vol risico’s vrezen sommigen. Zo niet Faisel Baboe en Mark Biere, die toezien op de veiligheid op de bouwplaatsen van respectievelijk Zuidasdok en Zuidas. ‘Fysieke veiligheid begint met sociale veiligheid.’

Kom kijken hoe we 3.000.000 kilo staal en beton verplaatsen  Naast de A10 Zuid ligt het vierde dakdeel voor de Brittenpassage te rusten. Op dinsdag 24 januari 2023 schuiven we dit 3.000.000 kilo wegende gevaarte richting de A10 om ruimte te maken voor de bouw van alweer het vijfde dakdeel. Kom kijken hoe we 3.000.000 kilo staal en beton verplaatsen. Naast de A10 Zuid ligt het vierde dakdeel voor de Brittenpassage te rusten. Aanmelden voor het bijwonen inschuifopertie kan hier en zal aan de Arnold Schönberglaan (ingang aan het Gustav Mahlerplein) vanaf 10.30 uur ’s ochtends plaatsvinden. Er is ieder halfuur aan een groep van maximaal dertig mensen die een toelichting krijgt op het werk met een uniek uitzicht op deze logistieke operatie. U kunt de schuifoperatie ook volgen via onze live webcam.

Damwanden intrillen in twee weekenden januari    In het weekend van 28 en 29 januari 2023 brengen we damwanden de grond in bij station Amsterdam Zuid. Dat kan geluidshinder opleveren. Ook geldt een aangepaste dienstregeling voor metro’s en treinen. Metro 51 (Isolatorweg – Centraal Station) rijdt niet. Reizigers kunnen gebruikmaken van metro 50 en metro 52 met een overstap op metrostation Zuid. Metro 53 (Gaasperplas – Centraal Station) rijdt niet. Reizigers kunnen gebruikmaken van metro 54 en metro 50 met een overstap op metrostation Van Der Madeweg. (zie ook hieronder)

Groene, duurzame wanden van kraggen langs A10 Zuid    Bij knooppunt De Nieuwe Meer bouwen we een proefopstelling met zogenaamde BioBlocks: geperste plantenresten waar groen op kan groeien. We willen ze in de toekomst gebruiken voor de aanleg van groene wanden aan weerszijden van de A10 Zuid.

McDonald’s wint zaak tegen bewoners, strijd duurt voort    Een nieuwe wending in de juridische strijd om de vestiging van een McDonald’s onderin wooncomplex The Gustav. De eigenaar van de begane grond won een rechtszaak tegen de bewoners van het pand. Maar daarmee is de zaak nog niet beklonken.

2022 maakte nieuwsgierig naar 2023     2022 was bovenal het jaar waarin de financiering van Zuidasdok rondkwam. Maar natuurlijk bouwden we ook gewoon door. Vooral aan woningen en aan een nieuw station Amsterdam Zuid. En de vernieuwing van knooppunt De Nieuwe Meer diende zich aan.

Eigen Haard bouwt 180 sociale huurwoningen in Zuidas … De gemeente Amsterdam en woningcorporatie Eigen Haard tekenden daartoe op 19 december 2022 een overeenkomst. Ongeveer de helft van de…. Waar tot 2021 de British School of Amsterdam was gevestigd, staan in 2026 twee energieneutrale woongebouwen met 180 sociale huur- en seniorenwoningen. In de Fred. Roeskestraat start eind 2024 de bouw.

Nieuw Onderzoeksgebouw VU wind- en waterdicht    De gevels van het nieuwe Onderzoeksgebouw VU zijn eind 2022 wind- en waterdicht. De constructie die fietsers en voetgangers naast het gebouw beschermt tegen vallend bouwmateriaal kan dan ook weg. Binnenkort start de inrichting van de laboratoria.

Bericht gemeente Amsterdam: “Wat verandert er in 2023?  Een nieuw jaar betekent, naast mooie plannen en goede voornemens, ook nieuwe regels en tarieven. We hebben de belangrijkste wijzigingen voor u op een rijtje gezet. O.a. * Maatschappelijke beroepsgroepen krijgen voorrang bij huurwoningen. Van deze huurwoningen gaat 44 procent naar zorgmedewerkers, 34 procent naar leraren en 22 procent naar de politie. En * Ouderen kunnen met voorrang een woning krijgen tot 70 m² met een middeldure huur (tot € 1069,-).” Lees meer

Bericht uit december van Hello Zuidas: “Afgelopen 15 november vond weer een interessante en verhelderende editie plaats van ons Wonen in Zuidas platform. Deze keer waren we te gast rondom de maquette in het Amsterdam Zuidas informatie-centrum, waar we werden meegenomen door onze voorzitter Michiel de Bruine in het onderwerp van deze middag: sociale woningbouw en middenhuur. Lees meer

Bericht in OVmagazine: “Nachttrein Groningen – Schiphol 20 januari van start     Feestvierders uit bijvoorbeeld Zwolle, Assen of Almere die in Amsterdam of Groningen willen stappen en reizigers die een vroege vlucht op Schiphol moeten halen, kunnen hun hart ophalen. De nachttrein tussen Groningen naar Schiphol gaat in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 januari voor het eerst rijden. De rit is inmiddels in de glimble-app van Arriva zichtbaar. De trein vertrekt elke week op zaterdagnacht om 01:48 weg uit Groningen en stopt in Assen, Zwolle, Lelystad, Almere en Amsterdam Zuid. Om 3:50 arriveert de trein op Schiphol en zal een dik uur later, om 05:07 weer vertrekken naar Groningen. Tickets enkele reis zijn 10 euro.

Uit de Vervoerregio: “Tijdelijke Eindhalte Amsteltram wordt uitgewerkt op de Parnassusweg. Status Tijdelijke Eindhalte Amsteltram (Parnassus Heavy): deze zomer heeft de Vervoerregio binnen haar raamcontract een uitvraag gedaan voor een planstudie. In februari 2023 wordt de planstudie afgerond met een voorlopig ontwerp. Lees hier meer over de voordelen zoals, ”met de aanleg van een halte op de Parnassusweg komt er meer ruimte op de halte Strawinskylaan, wat de betrouwbaarheid van de oplossing ten goede komt. Bij vertragingen of defecte trams die tijdelijk geparkeerd moeten worden biedt de huidige oplossing te weinig flexibiliteit in de exploitatie.” Lees meer

Ter inzage Ontwerpbestemmingsplan Zuidas-Zuidasdok 2022   De colleges van Amsterdam en Ouder-Amstel hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Zuidas-Zuidasdok 2022. U kunt tot 19 januari 2023 reageren. De stukken vindt u hier.

18 januari 2023 13:30, Willem Kraanzaal (commissiezaal) Vergadering Raadscommissie Sociaal, Economische zaken en Democratisering     Onder toegevoegde bespreekpunten tkn 10 Commissie SED Voordracht Voordracht ; • Handboek uitvoeren stadsdeelpanels – Gemeente Amsterdam – december 2022.pdf Bijlage; • Leidraad starten met stadsdeelpanels – Gemeente Amsterdam – december 2022.pdf Bijlage; • Raadsinformatiebrief stadsdeelpanels.pdf. Bekijk de agenda hier.

19 januari, vergadering Raadscommissie Algemene Zaken, 13:30 tot 17:00 uur, Willem Kraanzaal   Op de agenda bij algemene zaken punt 6 o.a. burgerparticipatie. Bekijk de agenda hier.

25 januari, RAAD 13:00 uur Raadzaal   Lees hier later meer.

25 januari 19.30 uur stadsdeelcommissievergadering  Deze vergadering is live te volgen en later terug te kijken.

1 februari vergadering Raadscommissie Woningbouw en Volkshuisvesting, 09:00  Willem Kraanzaal, commissiezaal)

1 februari Raadscommissie Ruimtelijke ordening 13:30 uur. Willem Kraanzaal (commissiezaal)

KUNST & CULTUUR

Iedere donderdag van 9.00- 16.00 uur Zuidasmarkt op het Gershwinplein

Om de week op vrijdag 16:00 Zuidas Today Talkshow op Youtube of hier.

VU Griffioen, Boelelaan 1111, in het VU NU gebouw, 1081 HV Amsterdam  Locatie voor kunst- en cultuur, zoals bioscopen, theaters en concertzalen. Bekijk de agenda hier.

Vanaf januari 2023, expositie Double Dutch op de tweede en derde verdieping in de Nieuwe Rechtbank, Parnassusweg 280. In deze wisseltentoonstelling is werk te zien van fotografe Ansje Visser. In haar werk is zij op zoek naar rust, ruimte, vrijheid, verstilling en sfeer.

17 januari lunchconcert, Camille Schneegans & Carlos Marin Rayo, Thomaskerk, Pr. Irenestraat 36     Elke twee weken is er in De Thomas een gratis klassiek lunchconcert, Het concert begint om 12.30 uur (inloop vanaf 12.00 uur) en duurt een half uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie vindt u hier. En op 17 januari, na het  lunchconcert om 13.30 uur is er het Gedichtenuurtje: iedereen kan een gedicht meenemen om voor te lezen, iemand kan ook komen om alleen te luisteren.

18 januari Rialto VU, De Boelelaan 1111, 1081 HV Amsterdam Specials, elke maandagavond Sneak Preview  En Wo 18 Jan, 13:15, Les cinq diables ; 15:45, Mulholland Drive; 18:00, Hallelujah: Leonard Cohen, a Journey, a Song. Lees meer En het WCA is op 15 februari lees meer

20 januari Smart Hybrid Forms met debat van 16:00-19:00 in het Glazen Huis, Amstelpark    Tijdens dit slot-event gaan de kunstenaars, wetenschappers en projectpartners met elkaar en het publiek in debat over hun onderzoek, de installaties die de kunstenaars hebben ontwikkeld en over het opkomende veld waar kunst en wetenschap elkaar ontmoeten. De tentoonstelling loopt tot 22 januari 2023  Smart Hybrid Forms tentoonstelling Tentoonstelling met de resultaten van de kunstenaars  Špela Petrič en Christiaan Zwanikken die de relatie tussen plant en machine verkennen.

26 jan, 11.45 – 14.00, Sailors for Sustainability in Circl, Mahlerlaan 1b      Zeilers Ivar Smits en Floris van Hees vertellen in Circl over hun opgedane ervaringen voor een duurzamere wereld! Aanmelden kan hier.

1 februari 12.00- 13.00 uur, Event, Space Rondleiding Circl: kijkje achter de schermen   In deze rondleiding door het team of door ambassadeurs kom je alles te weten over Circl. Onze ervaringen met circulair bouwen, de verhalen achter de hergebruikte materialen en de werkwijze van het restaurant: alle aspecten komen aan bod. Stuur voor meer informatie een e-mail naar reserveren@circl.nl.

2 februari Thomasfilm: Cherry Blossoms   Het Troostcafé (Thomaskerk, Pr. Irenestraat 36) organiseert, i.s.m. De Thomas, twee filmvoorstellingen over het thema verlies en rouw: op 2 februari en 2 maart 2023. De films gaan over hoe je om gaat met verlies, rouw en de dood. Op 2 februari is er de prachtige Duitse film Cherry Blossoms van Doris Dörrie, die beschrijft hoe binnen een relatie en gezin wordt omgegaan met verlies. Na de film is er gelegenheid om van gedachten te wisselen. Een ticket inclusief drankje kost € 7,50 en is hier te bestellen.

5 februari 14.30 Dichtbij in de Kas van de Botanische Tuin Zuidas, Van der Boechorststraat 8 (achter de VU)       met Saxofoon Kwartet Dokwerk. Iedere eerste zondag van de maand organiseert Dichtbij in de Kas gratis concerten in de Botanische Tuin Zuidas. Van november t/m april kun je genieten van bijzondere, uiteenlopende muziekoptredens, omringd door bloeiende sinaasappelbomen, met een drankje na. Lees meer

19 februari – 9 april, Soil works – When rocks weather, tentoonstelling met werk van Elena Khurtova in het Glazen Huis, Amstelpark     Opening: zondag 15:00-17:00. In een groeiende installatie waarbij ze haar eigen lichaam gebruikt, onderzoekt Elena Khurtova ons vermogen om een wederzijdse relatie aan te gaan met de grond onder onze voeten.

AkzoNobel Art space met de tentoonstelling All Eyes, maandag-vrijdag 09.00-18.00, Christian Neefestraat 2, 1077 WW Amsterdam  Lees meer

T/m 15 april 2023 VU Artscience gallery De Boelelaan 1111 open dinsdag t/m zaterdag van 12.00 – 18.00 met de tentoonstelling SOME BODY. Het is de derde tentoonstelling in VU ART SCIENCE gallery. De grenzen en functies van het lichaam in onze gedigitaliseerde wereld worden onderzocht. Lees meer

19 mei t/m 24 september Street Power op ARTZUID 2023        Beeldend kunstenaar Jasper Krabbé (Amsterdam 1970) is de curator van de Amsterdam Sculptuur Biënnale ARTZUID 2023, die van plaatsvindt op de Apollolaan en Minervalaan in Amsterdam-Zuid. Lees meer

T/m 2 juni 2023 tentoonstelling Deciphering the Artist’s Mind in de ABN AMRO Kunstruimte op de Zuidas   Er worden recente aanwinsten van jong en aankomend talent getoond in samenhang met enkele oudere werken uit de ABN AMRO Kunstcollectie. De titel van de nieuwe collectiepresentatie – naar een werk van Berend Strik – staat symbool voor de fascinatie die kunstwerken kunnen oproepen. Met kunstwerken van: Kenneth Aidoo, René Daniëls, Charlotte Dumas, Meschac Gaba, Daan van Golden. Lees meer

WERK AAN DE WEG – SPOOR – NIEUWBOUW

Kijk hier voor wegwerkzaamheden in hele stad. Voor actuele omleidingen GVB kijk hier
Door werkzaamheden aangepaste dienstregeling 28-29 januari Station Amsterdam Zuid     In het weekend van 28 en 29 januari vertrekken en arriveren alle metro’s van lijn 50 en 51 richting Isolatorweg en Amsterdam Centraal op metroperron 1. Check voor de juiste informatie OV9292. En lees meer.

Werkzaamheden halte Strawinskylaan (Station Zuid) 23 januari t/m 19 februari / 7 maart 2023   Omleiding: Bus 62 en 65 (t/m 19 februari) stoppen tijdelijk bij de bushalte van Connexxion. Deze halte ligt 100 meter ten westen van de huidige halte. Tram 25 (t/m 7 maart) rijdt in deze periode met één tramstel. Tram 25 gaat in de spits (7.30 – 9.00 uur en 16.00 – 18.00 uur) van maandag t/m vrijdag vaker rijden. Tram 5 (t/m 7 maart) rijdt in de ochtendspits (7.30 – 9.00 uur) van maandag t/m vrijdag minder frequent.

Metro 50, 51, 52, 53 en 54, 28 en 29 januari, werkzaamheden Zuidasdok metrospoor 2   Omleiding: Metro 50 rijdt tussen Isolatorweg en Gaasperplas. Reizigers voor de richting Gein kunnen overstappen op metro 54 bij metrostation Van Der Madeweg. Metro 51 (Isolatorweg – Centraal Station) rijdt niet. Reizigers kunnen gebruikmaken van metro 50 en metro 52 met een overstap op metrostation Zuid. Metro 53 (Gaasperplas – Centraal Station) rijdt niet. Reizigers kunnen gebruikmaken van metro 54 en metro 50 met een overstap op metrostation Van Der Madeweg. Metro 52 (Noord – Zuid) rijdt normale route. Metro 54 (Gein – Centraal Station) rijdt normale route. Lees meer

Omleiding bus 62 Station Lelylaan – Amstelstation 23 november 2022 4:46 – 4 maart 2023 05:00. Van maandag 27 juni t/m, vrijdag 3 maart 2023 05:00 uur is de Waalstraat afgesloten wegens werkzaamheden. De werkzaamheden zijn uitgelopen, deze zouden op zaterdag 18 december klaar zijn, maar zijn verlengd. Bus 62 rijdt om tussen de haltes Amsteldijk en Maasstraat via de Rijnstraat. Bus 62 stopt niet bij de gebruikelijke haltes President Kennedylaan in de Waalstraat, maar bij tijdelijke haltes om de hoek, aan de President Kennedylaan zelf. Lees meer

Tot september 2023 groot onderhoud aan de Wielingenstraat. De straat naast de RAI krijgt een veiligere inrichting en een groener karakter. Van 26 september 2022 t/m april 2023 rijdt autoverkeer door de Wielingenstraat richting het Scheldeplein via een omleiding. Richting Diepenbrockstraat rijden auto's door de Wielingenstraat over een tijdelijke rijbaan. Tot die tijd gaat de straat een jaar op de schop. Autoverkeer door de Wielingenstraat richting het Scheldeplein rijdt via een omleiding.   

 

BEKENDMAKINGEN: Rijk, gemeente, stadsdeel, vervoerregio, provincie, waterschap, odnzkg 

Gemeene Amsterdam Verkeersbesluiten

*taxi uitstootvrij – G Mahlerlaan Bekijk bericht   

*uitbreiding 30 km/u zone met de ventweg westzijde Buitenveldertselaan 32 Bekijk bericht  

*tijdelijk twee richtingen fietspad aan de noordzijde van de De Boelelaan tussen Beethovenstraat en de Antonio Vivaldistraat en een tijdelijk twee richtingen fietspad en voetpad tussen de De Boelelaan en de Hector Berliozlaan – De Boelelaan Bekijk bericht   

* 30 km/u – G. Mahlerlaan west, Bekijk bericht   

Besluit vaststellen gebiedsgerichte uitwerkingen en subsidieplafonds 2023 Amsterdam stadsdeel Zuid Bekijk bericht  

Verordening parkeerbelastingen Amsterdam 2023, Bekijk bericht

Subsidieplafonds 2023 voor Subsidieregeling stedelijke vernieuwing, verhuisregelingen en ouderenhuisvesting A'dam, Bekijk bericht 

Huisvestingsverordening Amsterdam 2020. Bekijk bericht            

Kennisgeving ontwerp paraplubestemmingsplan Darkstores en Ruimtelijk afwegingskader flitsbezorging vanuit een darkstore, Bekijk bericht *Ruimtelijk afwegingskader flitsbezorging vanuit darkstores, Bekijk bericht   

Besluit vaststellen gebiedsgerichte uitwerkingen en subsidieplafonds 2023 A'dam stadsdeel Zuid  Bekijk bericht   

Uitvoeringsbesluit stadsbrede autodeelvergunningen Amsterdam, Bekijk bericht   

Maatwerkbesluit:  Pr. Irenestraat 59, Amsterdam -op basis van BLBI art 2.1 lid 4 (lozing chloridehoudend grondwater OBES) Bekijk bericht   

Melding Activiteitenbesluit

*Europaplein 24, Amsterdam – RAI Amsterdam B.V. – het tijdelijk plaatsen dubbelwandige tank, Bekijk bericht   

*Parnassusweg 850, Amsterdam – BP – het realiseren laadvoorziening voor elektrische voertuigen. Bekijk bericht   

Verleende Nachtwerkontheffing

* Barbara Strozzilaan 109 in A’dam, Nachtwerkontheffing GVB Infra B.V. – 11-01-2023 t/m 04-02-2023/, Locatie: Europaboulevard 59, Bekijk bericht   

* Spoorslag 11- Minervapassage – 9-1-2023 t/m 13-2-2023, Bekijk bericht   

* werkzaamheden aan Metro en RWS bruggen, Jaagpad 44 – 28/11/2022 t/m 09/12/2022 Bekijk bericht   

*Spoorslag 11 – Boskalis Nederland B.V. Bekijk bericht   

Verleende omgevingsvergunning

*Europaplein 13 1078GS Amsterdam, kappen van twee bomen in achtertuin Bekijk bericht   

*IJsbaanpad 117 1076CW Amsterdam, vervangen oude woonark door nieuw te bouwen woonark, verkleinen steiger en plaatsen twee nieuwe afmeerpalen, Bekijk bericht   

*Prinses Marijkestraat 15 1077XA Amsterdam, veranderen en vergroten hoofdgebouw met behoud van bestemming tot één woning Bekijk bericht   

*De Boelelaan 1085, Amsterdam – het verplanten van 4 bomen Bekijk bericht   

*Gershwinplein, A'dam – intrekken verleende vergunning, zaak 9427806, voor tijdelijk plaatsen kunstobject Bekijk bericht   

*De Boelelaan 1117, A'dam – veranderen brandcompartimentering op 8e verdieping van gebouwdeel D. Bekijk bericht 

*Jan Vroegopsingel 7 1096CN Amsterdam kappen van 33 bomen en het knotten en of inkorten van 12 bomen in tuinpark Amstelglorie i.v.m. onderhoud. Bekijk bericht   

*Evert Cornelisstraat 35 1077KV Amsterdam, plaatsen hekwerk aan voor-, zij- en achterkant perceel Bekijk bericht   

*kappen van 203 bomen in de openbare ruimte in stadsdeel Zuid Bekijk bericht   

*Riekerweg 15 1066BT Amsterdam, kappen van 13 bomen, OLO 7422989, Bekijk bericht   

*De Boelelaan 1105, A'dam – kappen 27 bomen + verplanten 6 bomen, Bekijk bericht   

Verleend Beslissing op bezwaar besluit omgevingsvergunninge

*Amstelveenseweg 866 1081JM Amsterdam, vergroten eerste en tweede verdieping met een uitbouw  en verhogen tweede verdieping veranderen voor- en …Bekijk bericht   

Verleende exploitatievergunning horecabedrijf

* Gustav Mahlerplein 114 in AMSTERDAM, Bekijk bericht   

* Parnassusweg 1021 in AMSTERDAM, Bekijk bericht   

Aanvraag voor een exploitatievergunning horecabedrijf

*IJsbaanpad 50 in AMSTERDAM Bekijk bericht   

*Europaplein 71 Bekijk bericht   

*Beethovenstraat 485 Bekijk bericht   

Verlenging beslistermijn omgevingsvergunning

* Pr. Marijkestraat 5 1077XA Amsterdam, renoveren en uitbreiden vrijstaande woning, Bekijk bericht   

* Europaplein 13 1078GS Amsterdam  het maken van een bouwkundige doorbraak en het vergroten van de begane grond, met behoud van bestemming tot restaurant Bekijk bericht   

* Europaboulevard 2 B, Amsterdam – het wijzigen van de brandcompartimentering op de 24e verdieping van het gebouw Bekijk bericht   

* De Boelelaan 1117, Amsterdam – verzwaren constructie en verhogen brandwerendheid Bekijk bericht   

Aanvraag omgevingsvergunning

*Strawinskylaan 4111,  dichtzetten sparingen en vervangen panel 3e verdieping Bekijk bericht   

*Pr. Marijkestraat 40 1077XD, vergroten woning door dakuitbouw in achterdakvlak Bekijk bericht   

*Europaplein 24, Amsterdam – verplaatsen bestaande gasopslag Bekijk bericht   

*Prinses Amaliaplein 3, Amsterdam – uitbreiden 3e verdieping Bekijk bericht 

*De Boelelaan 1117, Amsterdam UMC, locatie VUmc -in gebruik nemen watermistinstallatie, verpleegafd. 8B, Bekijk bericht

*Zuidplein 12, Amsterdam – plaatsen windscherm aan zuidzijde WTC Amsterdam, Bekijk bericht   

*Amstelveenseweg 682-684, Amsterdam – afwijken van bestemmingsplan voor het realiseren van een bedrijfsconcept (flitsbezorging) Bekijk bericht  

*Jaagpad 2 1059BN Amsterdam, vervangen bestaande- door het aanmeren van een nieuwbouwwoonark en plaatsen ontsluitingssteiger en twee aanmeerpalen Bekijk bericht   

*Prinses Margrietstraat 16 1077LA Amsterdam, kappen van 2 bomen in achtertuin Bekijk bericht   

*Henriëtte Bosmansstraat 46 1077XJ Amsterdam realiseren van kelder met wolfskuil, realiseren van een aanbouw, van een garage en vervangen van kozijnen Bekijk bericht   

*Beethovenstraat 539, Amsterdam – het realiseren 2 trapsparingen Bekijk bericht   

*De Boelelaan 1105, Amsterdam -kappen 27 bomen en 6 verplanten Bekijk bericht 

*Pr. Marijkestraat 38 1077XD Amsterdam, vergroten woning door dakuitbouw in achterdakvlak Bekijk bericht   

Aanvraag evenementenvergunning

*Zuidplein 12 in AMSTERDAM, Make A Wish: Rope for Hope, activiteiten: Na inschrijving en na het behalen van het vereiste bedrag kunnen zij onder begeleiding abseilen van het WTC Amsterdam t.h.v. Zuidplein 12, 09-06-2023 t/m: 09-06-2023, Tijd van: 10:00 – 20:00, Bezoekers drukste moment: 35, Bekijk bericht 

APV

Omgevingsvergunning geweigerd   Ouderkerkerdijk 170 1096CR Amsterdam, kappen van drie bomen. Bekijk bericht  

Waterschap: Verleende Watervergunning                                                               – voor het in open ontgraving aanleggen van een mantelbuis en kabels, dwars door een waterkerend dijklichaam, t.h.v. Jaagpad 44 1059BP Amsterdam – AGV – WN2022-005738. Watervergunning, KPN B.V., Bekijk bericht

-voor het in en boven een primaire watergang realiseren van een nieuw draaiplateau voor EMA, ter hoogte van Domenico Scarlattilaan 6 1083HS Amsterdam – AGV – WN2022-005754. Watervergunning, Heijmans Utiliteit B.V., Domenico Scarlattilaan 6 in Amsterdam Bekijk bericht   

Lees verder over: Algemeen, Dok, Inspraak, Kunst & Cultuur, Noordzone, OV, Parnas, Publicaties, Strawinsky, Verkeer, Weekberichten.