Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

weekbericht 9

Wijkkrantartikel van BPZ: Hoe blijvend zijn de gebouwen en hun gebruikers op Zuidas? Lees verder

Berichten van Zuidas: 

Liander vervangt gasleiding in Vivaldistraat     Van maandag 6 maart tot en met vrijdag 10 maart vervangt Liander een gasleiding in de Antonio Vivaldistraat. Autoverkeer in noordelijke richting wordt omgeleid, de bushalte van lijn 464 vervalt. Voetgangers en fietsers ondervinden bijna geen hinder.

Kinderen en wilgen groeien in natuurspeeltuin Ravel          In woonbuurt Ravel heeft de Kindercampus Zuidas een gloednieuwe natuurspeeltuin gekregen, die niet onderdoet voor de vorige. ‘Een natuurspeeltuin is wat mij betreft geslaagd als er zoveel mogelijk plekken zijn om je te verstoppen.’

Het gebouw Convict in projectgebied Beethoven in beeld is als locatie voor de tijdelijke opvang van Oekraïners. Op dit moment wordt in opdracht van wethouder Rutger Groot Wassink (Sociale Zaken en Vluchtelingen) in beeld gebracht of het gebouw Convict geschikt is om ongeveer 100 Oekraïense vluchtelingen op te vangen voor de duur van circa twee jaar. Uit de bewonersbrief van Zuidas.

Erotisch centrum Amsterdam   artikel in Het Parool “Is verplaatsen van sekswerkers wel de oplossing?  En nog 19 vragen over erotisch centrum Lees meer

7 maart Bewonersbijeenkomst erotisch centrum Amsterdam-Zuid    Eind april/begin mei moet de stadsdeelcommissie van Amsterdam-Zuid een advies geven aan de gemeenteraad over de twee locaties in Zuid. In het najaar van 2023 zal het college van burgemeester en wethouders een besluit nemen over de definitieve locatie. De fracties van VVD, CDA, 50Plus en Bij1 in Zuid nemen uw kennis en mening zeer serieus. Programma;  Om zoveel mogelijk insprekers aan het woord te laten, krijgt u drie minuten om uw bijdrage te leveren. Als stadsdeelpolitici luisteren wij met aandacht naar uw bijdrage en stellen u mogelijk enkele vragen. We gebruiken uw kennis en suggesties graag om tot het advies te komen. Aanmelden. Video: De avond wordt via livestream uitgezonden. Een link hiervoor wordt te zijner tijd op deze webpagina geplaatst. (Claudia van Zanten (VVD), Jurriaan Limburg (CDA), Paul Beving (50Plus) en Glenda Vijzelman)

Mobiliteitsplan Zuidflank        Vorige week heeft BPZ een reactie ingediend bij het concept. Lees het hier: 1. de reactie in 2022 van BPZ blijft onvermeld? 2.Op pagina 22 staat over het OV dat er 3 tramlijnen zijn. Volgens ons zijn er 4 tramlijnen, met name de lijnen 4, 5, 24 en 25 die in het Zuidasgebied rijden. 3. Verder valt bij het OV op dat er geen aandacht wordt besteed aan de rol van Station RAI. Er staat wel dat er geen Sprinters meer zullen rijden naar Station Zuid, maar een deel van de overbelasting van Station Zuid kan wellicht opgevangen worden door Station RAI. Daar is het beginpunt van tramlijn 4, stopt bus 62 en zijn er haltes van metro 50 en 51. 5. Scheidt snel fietsverkeer van gewoon fietsverkeer.

Bericht in Spoorpro: Amsterdam niet ongerust over M7-metrostellen na problemen in Brussel Het GVB in Amsterdam heeft geen reden om aan te nemen dat de nieuwe M7-metrostellen van fabrikant CAF, die dinsdag voor het eerst gaan rijden, voor problemen zullen zorgen. In Brussel kampen de metrostellen met…Lees verder.

Ter inzage / inspraak

1 Inspraak beleid vergunningverlening, toezicht en handhaving. T/m 9 april kunt u reageren op het VTH-beleid. Dit beleid gaat over taken op het gebied van vergunningverlening toezicht en handhaving. Geef uw mening over de Notitie Reikwijdte en Detailniveau

2 Inspraak welstandsnota en gevelreclame 3 T/m 29 maart kunt u reageren op het ontwerp Wijzigingsbesluit Welstandsnota en de beleidsregel gevelreclame Zuidas.

3 Geef uw mening over windturbines    De gemeenteraad wil met Amsterdammers in gesprek over windturbines. Praat u mee op dinsdagavond 28 maart? Ook een tafeltje? Of aanwezig zijn op de tafeltjesavond? Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Dit kan tot 20 maart 9.00 uur. Tijd:19.00 – 21.00 uur, Plaats: foyer bij de raadzaal, Stadhuis, Amstel 1.

9 maart vergadering Raadscommissie Algemene Zaken, 13:30 tot 17:00 uur en eventueel van 19:30 tot 22:30 uur Willem Kraanzaal (Commissiezaal)  Bekijk de agenda met bij tkn 8 Erotisch centrum locatieonderzoek.

13 maart 19:30 uur vergadering stadsdeel-cie, Pr. Kennedylaan 923 – commissiezaal (begane grond) Let op! Vanwege de verkiezingen Provinciale Staten op 15 maart is de vergadering van 15 maart verplaatst.

15 maart 2023 verkiezingen Provinciale Staten en waterschappen   *De Provinciale Staten vormen het parlement van de provincie en kiezen de leden van de Eerste Kamer.  *Het waterschap bepaalt hoe er in het waterschapsgebied wordt omgegaan met water. In Amsterdam hebben we te maken met drie waterschappen. Lees meer

16 maart 2023, vergadering raad13:00, raadzaalm Deze vergadering is live mee te kijken.

22 maart  9.00 uur  vergadering raadscommissie Woningbouw en Volkshuisvesting, Willem Kraanzaal (commissiezaal)

 

KUNST & CULTUUR

* Iedere donderdag van 9.00- 16.00 uur Zuidasmarkt op het Gershwinplein

* Om de week op vrijdag 16:00 Zuidas Today Talkshow op Youtube of hier

VU Griffioen, Boelelaan 1111, in het VU NU gebouw, 1081 HV Amsterdam  Locatie voor kunst- en cultuur, zoals bioscopen, theaters en concertzalen. Bekijk hier de agenda.

7- 12 maart Rialto VU, Boellelaan 1111 Voor de specials kijk hier En voor CinemAsia hier. Om 13:15 Fando y Lis; Rialto VU Drama; 16:00 Tár  Rialto VU Drama; 16:15 The Whale  Rialto VU Drama 18:15 Onder het maaiveld  Rialto VU.

7 maart 12.15  Herkansing: heb je in januari het lunchconcert van Lestari Scholtes en Gwylim Janssens gemist? Dan is het quatre mains duo is te zien in het stiltecentrum op locatie AMC.

8 maart Kom naar Internationale Vrouwendag in CC Amstel Vrouwennetwerk Zuid heeft een mooi programma met workshops, inspirerende sprekers en muziek.

9 maart lunchconcert van 12.15 – 12.45 uur in de kapel van locatie VUmc   Te gast is het Philomelos trio, bestaande uit  Kerttu Keinänen (klarinet), Duleen van Gunsteren (altviool) en Aarón Ormaza Vera (piano)

14 maart Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36, lunchconcert door het Bailmer duo. Het concert begint om 12.30 uur (inloop vanaf 12.00 uur) en duurt een halfuur. Gratis toegang en aanmelden is niet nodig. Lees meer 

5 april 20.30 in De Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36    Pasen: de Nieuwe Traditie van De Nieuwe Poort legt het je op traditionele én moderne wijze uit. Waarom is het verhaal van Jona in de wallevis óók een Paasverhaal?  De oude verhalen worden door Ruben van Zwieten gekoppeld aan de nieuwe tijden. En je krijgt ook nog eens de highlights mee uit de urenlange Matthäus Passion! Topmusici verzorgen namelijk de muzikale omlijsting van het optreden met aria’s uit de Johannes en Matthäus Passion!

Vanaf januari 2023, expositie Double Dutch op de tweede en derde verdieping in de Nieuwe Rechtbank, Parnassusweg 280. In deze wisseltentoonstelling is werk te zien van fotografe Ansje Visser. In haar werk is zij op zoek naar rust, ruimte, vrijheid, verstilling en sfeer.

T/m 15 april 2023 VU Artscience gallery De Boelelaan 1111 open dinsdag t/m zaterdag van 12.00 – 18.00 met de tentoonstelling SOME BODY. Het is de derde tentoonstelling in VU ART SCIENCE gallery. De grenzen en functies van het lichaam in onze gedigitaliseerde wereld worden onderzocht. Lees meer

Zone2Source presenteert van 26 maart tot 16 april Soil worksWhen rocks weather, een tentoonstelling van Elena Khurtova, in het Glazen Huis, Amstelpark   Zondag van • 15.00 – 17.00 uur en: – Workshop voor kinderen en volwassenen door Zone2Source. Finissage 16 april 15:00 – 17:00 met performance en Artist Talk.

T/m 2 juni 2023 tentoonstelling Deciphering the Artist’s Mind in de ABN AMRO Kunstruimte op de Zuidas   Er worden recente aanwinsten van jong en aankomend talent getoond in samenhang met enkele oudere werken uit de ABN AMRO Kunstcollectie. De titel van de nieuwe collectiepresentatie – naar een werk van Berend Strik – staat symbool voor de fascinatie die kunstwerken kunnen oproepen. Met kunstwerken van: Kenneth Aidoo, René Daniëls, Charlotte Dumas, Meschac Gaba, Daan van Golden. Lees meer

AkzoNobel Art space met de tentoonstelling All Eyes, maandag-vrijdag 09.00-18.00, Christian Neefestraat 2, 1077 WW Amsterdam  Lees meer

19 mei t/m 24 september Street Power op ARTZUID 2023        Beeldend kunstenaar Jasper Krabbé (Amsterdam 1970) is de curator van de Amsterdam Sculptuur Biënnale ARTZUID 2023, die van plaatsvindt op de Apollolaan en Minervalaan in Amsterdam-Zuid.

 

WERK AAN DE WEG – SPOOR – NIEUWBOUW

Kijk hier voor wegwerkzaamheden in hele stad. Voor actuele omleidingen GVB kijk hier.

In het weekend van 18 en 19 maart 2023 zijn we tussen de metrosporen op station Amsterdam Zuid in de weer met damwanden. Het ingrijpendste werk is het intrillen en verwijderen van damwandplanken. Dit trillen doen we vanwege de lengte van de planken en de beperkt beschikbare bouwtijd in dit weekend. Omdat we een metrospoor buiten gebruik moeten nemen kunnen de werkzaamheden alleen in het weekend plaatsvinden, op zaterdag van 7.00 tot 21.00 uur en op zondag vanaf 9.00 uur tot 19.00. Op zaterdag na 21.00 uur, op zondag na 19.00 uur en in de nachten voeren we alleen geluidsarme werkzaamheden uit. Lees meer

Van 27 februari tot begin mei is de lift station RAI naar spoor 3 en 4 buiten dienst. ProRail gaat op dat station de liftinstallatie naar spoor 3 en 4 vervangen. Dit is nodig omdat de levensduur van de liftinstallatie bijna ten einde is. Die perrons blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar via de (rol)trappen. De lift op spoor 1-2 op station Amsterdam RAI is wel gewoon bereikbaar. Lees meer

Tot in mei damwanden aanbrengen bij station Amsterdam Zuid kan geluidsoverlast geven    Bij station Amsterdam Zuid brengen we tot in mei 2023 damwanden en funderingspalen de grond in. Dit om te kunnen bouwen aan de tweede reizigerstunnel en aan de vernieuwing van de huidige Minervapassage. Het werk zorgt af en toe voor hinder. Lees meer

Aanleg Hogelandplein in Kop Zuidas van start begin augustus gereed 2023   De aanleg van het Hogelandplein, in de buurt Kop Zuidas, ging 27 januari 2023 van start. Dat geeft uiteraard wat overlast, maar over ongeveer een halfjaar, dan heeft de buurt een gezellig groen buurtplein. Met ruimte voor stromend water.

Augustus 2023: 8 dagen afsluiting A4 en A10 Zuid      Van zaterdagavond 5 tot maandagochtend 14 augustus 2023 zijn de A4 en A10 Zuid dicht van knooppunt Badhoevedorp tot oprit S109 RAI vanwege werkzaamheden aan station Amsterdam Zuid. in deze periode zullen er wederom grote stappen gezet worden voor de realisatie van de nieuwe stationspassage, de zg. Brittenpassage. Ter hoogte van station Amsterdam Zuid verwijderen we tijdelijk de snelweg en een deel van het treinspoor om twee dakdelen op zijn plaats te schuiven. Lees meer

Tot september 2023 groot onderhoud aan de Wielingenstraat. De straat naast de RAI krijgt een veiligere inrichting en een groener karakter. Van 26 september 2022 t/m april 2023 rijdt autoverkeer door de Wielingenstraat richting het Scheldeplein via een omleiding. Richting Diepenbrockstraat rijden auto's door de Wielingenstraat over een tijdelijke rijbaan. Vanaf 20 februari starten we bij de brug ter hoogte van de Herman Heijermansweg met de aanleg van de nieuwe bestrating, en werken zo naar de Scheldestraat toe.

BEKENDMAKINGEN: Rijk, gemeente, stadsdeel, vervoerregio, provincie, waterschap, odnzkg 

Aaan vraag evenementenvergunning

-t.h.v. George Gershwinplein 1 in Amsterdam, -event lente feest BBQ Bekijk bericht   

Aanvraag omgevingsvergunning

-Hoek Antonio Vivaldistraat, Amsterdam – het inpandig uitbreiden van het kantoorpand "Well-House" Bekijk bericht   

– Catharina van Rennesstraat 28 1077KX Amsterdam, realiseren van een dakuitbouw aan de achterzijde met behoud van de bestemming wonen Bekijk bericht   

– Amstelveenseweg 500, Amsterdam – het plaatsen van een loopbrug Bekijk bericht   

Beslistermijn verlengd

– Europaplein 24, Amsterdam – het verplaatsen de bestaande gasopslag, Bekijk bericht   

APV

RVV, Gustav Mahlerlaan 1041en George Gershwinlaan, 4 maart 2023 en 5 maart 2023, Bekijk bericht   

Stremmen/ RVV, Beethovenstraat 400, 22-2-2023 t/m 23-2-2023, Bekijk bericht   

Stremmen – Strawinskylaan 2725 – 25/02/2023, Strawinskylaan 2725, Bekijk bericht   

Stremmen, Peter Schatstraat 4, 4-3-2023, Peter Schatstraat 4, Bekijk bericht   

Stremmen, Rosy Wertheimstraat 4, 04-03-2023, Rosy Wertheimstraat 18A, Bekijk bericht   

 

 

 

 

 

 

 

Lees verder over: Agenda, Algemeen, Beethoven, Inspraak, Kunst & Cultuur, OV, Weekberichten.