Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Agenda Item

13 november 2022 tot 26 november 2022 • Werkzaamheden aan en om het spoor tussen Vivaldi – station Amsterdam Zuid – Verdi (Jachthavenweg)

 • Zuidasdok en ProRail kondigen werkzaamheden aan: Geluidhinder en treinvrije periode station Zuid

  Zondag 13 november t/m zaterdagochtend 26 november werkzaamheden op en rondom station Amsterdam Zuid   In deze periode werkt ProRail aan het spoor om in de toekomst meer treinen tussen Schiphol en Amsterdam te kunnen laten rijden. T/m vrijdag 25 november rijden er géén treinen op station Amsterdam Zuid. Check voordat u op weg gaat uw reis via OV9292 of de NS-app. Reis voor de luchthaven Schiphol met de metro naar Amsterdam Centraal. Het station blijft goed bereikbaar per metro, bus en tram. Station Amsterdam RAI blijft wel bereikbaar per trein.

  Wilt u reizen met de trein? Kijk dan voor actuele reisinformatie op www.ns.nl of raadpleeg www.9292.nl voor een reisadvies op maat. Bellen kan ook via 0900 9292 (€0,90 cent per minuut). Voor vragen over de werkzaamheden zelf kunt u contact opnemen met ProRail via www.prorail.nl/contact.

  Zuidasdok maakt van deze treinvrije periode gebruik en werkt op 19 en 24 november op de dag, avond en nacht op twee locaties en dat kan geluidhinder opleveren. Lees de brief van omgevingsmanagement OVT Zuidasdok over werkzaamheden rondom station Zuid in november 2022. Of de information letter Zuidasdok | Oktober and November 2022 (English version).

  In de Brief werkzaamheden Airportsprinter Amsterdam Zuid kondigt ProRail werkzaamheden aan die tussen zondag 13 november 01:00 uur t/m zaterdag 26 november 07:00 uur plaatsvinden aan het spoor. Bij de Jachthavenweg wordt speciaal voor deze werkzaamheden een bouwterrein ingericht. De Jachthavenweg is daardoor van 7 november 06.00 uur tot 5 december 06.00 uur afgesloten voor voetgangers en fietsers.

  En berichten Zuidas   * Werk aan kabels en leidingen bij de Schinkelbrug    Het Jaagpad en de Riekerweg, bij de Schinkelbrug, zijn in oktober en november 2022 op sommige plaatsen voor korte tijd afgesloten en voorzien van een omleiding met rijplaten. Er vinden werkzaamheden plaats die nodig zijn voor de vernieuwing van knooppunt De Nieuwe Meer. Zoals verplaatsen bediening van de Schinkelbrug. Tussen 15 november en 31 december zijn er ook werkzaamheden aan de treinbruggen, de metrobrug en de snelwegen. In deze periode wordt soms ’s avonds en ‘s nachts doorgewerkt. Meer info volgt later. Lees meer