Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Agenda Item

27 maart 2023 • Coronavirus? Hulp nodig in Zuid ?

  • Ivm maatregelen van de overheid zijn tot 1 juni 2020 evenementen en bijeenkomsten afgelast.

    *Maatregelen van stadsdeel Zuid ivm het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus      Heeft u hulp nodig? Voor Elkaar in Amsterdam is bereikbaar van 10.00 tot 16.00 uur op 020 767 0031 of mail naar info@voorelkaarinamsterdam.nl of bekijk de site Voor Elkaar in Amsterdam.
    Ook de buurtdienst Voor Elkaar in Zuid bekijkt wat ze kunnen organiseren voor buurtbewoners die niet in staat zijn zelf boodschappen te doen. Mocht u daar een beroep op willen doen of juist een helpende hand kunnen bieden? Bel Voor Elkaar in Zuid, 020 679 4441.

    De Algemene Hulpdienst Buitenveldert biedt boodschappenhulp voor bewoners van Buitenveldert. Voor meer informatie: 020 644 7113.

    Protocol voor het openbaar vervoer   Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur heeft een protocol voor het openbaar" Uitgangspunt is dat het ov rijdt of vaart en blijft rijden en varen." Volgens het kabinet moet het ov toegankelijk blijven voor mensen die deel uitmaken van vitale processen, mensen die niet thuis kunnen werken en mensen die naar zorgafspraken moeten. De capaciteit in het openbaar vervoer is de afgelopen weken flink teruggeschroefd. Sommige mensen klaagden daarna dat treinen te vol waren om nog 1,5 meter afstand te houden. In het protocol staat nu dat vervoerders de drukte moeten monitoren en de inzet van materieel waar mogelijk moeten aanpassen. Ook kwamen er klachten over agressie in het ov, nu er nauwelijks nog kaartcontrole is. Volgens het protocol is agressie "niet acceptabel" en wordt het "niet getolereerd". Zie npo1 radio.