Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Agenda Item

29 augustus 2022 tot 10 september 2022 • Mogelijk geluidhinder door intrillen damwandplanken tussen sporen station Amsterdam Zuid

  • Werkzaamheden die in de komende tijd plaatsvinden voor het project Zuidasdok:

    In september en oktober bouwen we verder aan de nieuwe stationspassage en bereiden ons voor op het inschuiven van de dakdelen tijdens Hemelvaart 2023. Het werk vindt plaats op het werkterrein tussen de sporen, direct ten westen van het station.

    29 augustus t/m 9 september & maandag 26 t/m 29 september    In deze dagen verwijderen we tussen 7.00 en 19.00 uur een aantal oude damwandplanken die in de weg staan voor de bouw. Hiervoor zullen we de wanden soms ook los moeten trillen.

     10 en 11 september   In dit weekend trillen we nieuwe damwandplanken de grond in. Hoewel we 24/7 doorwerken, beperken we het intrillen tot de tijd tussen 7.00 en 19.00 uur omdat dit werk het meeste geluid produceert. Om de hinder te verkleinen, boren we de grond eerst voor. Bij onvoorziene situaties zoals onwerkbaar weer of defecten aan machines werken we in de avond door.

    Ook in oktober brengen we palen en planken in de grond voor de fundering van het station. Dit gebeurt doordeweeks tussen 07.00 en 19.00 uur.