Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Agenda Item

5 augustus 2023 tot 14 augustus 2023 • Werkzaamheden station Zuid en sporen verplaatst naar zomer 2023 – A4 en A10 Zuid: 8 dagen afgesloten !!!!!

  • A4 en A10 Zuid: 8 dagen afgesloten; 5 tot 14 augustus 2023            Van zaterdagavond 5 tot maandagochtend 14 augustus 2023 is er grote verkeershinder aan de zuidkant van Amsterdam. Dan is de snelweg A4 en de A10 Zuid 8 dagen dicht van knooppunt Badhoevedorp tot oprit S109 RAI. Dit komt door werkzaamheden aan station Amsterdam Zuid.

    Werkzaamheden aan de Zuidas       Gedurende 8 dagen in de zomervakantie van 2023 gaat de A10 zuid veranderen in een grote bouwplaats. Ter hoogte van station Amsterdam Zuid verwijderen we tijdelijk de snelweg en een deel van het treinspoor om 2 grote delen van het dak op zijn plaats te schuiven voor de tweede stationspassage. Deze nieuwe stationspassage komt ten westen van de huidige stationspassage, in de aarden wal waarop de snelweg en het trein- en metrospoor liggen.

    Werkzaamheden verplaatst naar zomer 2023      De werkzaamheden stonden gepland voor het Hemelvaartweekend, maar zijn verplaatst naar de zomer waarin minder autoverkeer is. Zo hebben we meer tijd voor dit omvangrijke werk dan 1 weekend. Lees meer

    Afsluitingen richting Utrecht      Voor de bouwwerkzaamheden worden de A4 en de A10 Zuid richting Utrecht afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp tot oprit S109 RAI. De afsluiting start op zaterdag 5 augustus om 22.00 uur en eindigt voor de ochtendspits op maandag 14 augustus.  Verkeer wordt omgeleid via de snelwegen A9 en A5 zie het kaartje hieronder). Hoewel voor de afsluiting de vakantieperiode kiezen waarin relatief weinig verkeer is, moeten automobilisten rekening houden met een forse extra reistijd die kan oplopen tot een uur.

    Stel uw vraag over de werkzaamheden             Automobilisten kunnen gebruikmaken van de service Ask&Go Zuidasdok Bereikbaarheid: station Amsterdam Zuid blijft bereikbaar per trein maar met een beperkte dienstregeling. De metro rijdt wel gewoon, net als de bus. (bron: Rijkswaterstaat)