Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Buitenveldert en Zuidas: 1 gebied in Amsterdam Zuid

De bestuurscommissie Zuid heeft sinds de bestuurljke vernieuwing diverse plannen gepubliceerd over de verschillende gebieden van Amsterdam Zuid. Zuidas/Buitenveldert (West en Oost) wordt nu als 1 gebied binnen Zuid beschouwd. Kop Zuidas en het RAIcomplex behoren nu tot de Rivierenbuurt.

"Het gebied Buitenveldert/Zuidas bestaat uit de twee buurtcombinaties van Buitenveldert (West en Oost), dat buiten de ring A10 ligt en grenst aan Amstelveen, en uit de buurtcombinatie Zuid/WTC en omgeving, dat binnen de ring ligt. Tussen deze gebieden, over de ring A10, wordt de Zuidas ontwikkeld.

De buurtcombinatie Zuid/WTC en omgeving bestaat uit de Prinses Irenebuurt en een deel van de Zuidas. De Prinses Irenebuurt is een duurdere en vergrijsde woonbuurt. De buurt is begin jaren ’50 gebouwd en bestaat voornamelijk uit vrijstaande, grote koopwoningen. De Zuidas wordt ontwikkeld tot een internationaal woon- leef- en werkgebied. Het is nu nog vooral een werkgebied met een beperkt aantal bewoners(ruim 1.000). De mensen die er al wonen, hebben een internationaal karakter: 76% heeft een migratieachtergrond, het meest uit landen als Groot-Brittannië, Verenigde Staten, Rusland, China, Japan en India." (bron: website Amsterdam Zuid)

Lees hieronder meer in detail over o.a. de agenda 2015

Het gebiedsplan 2015 – Buitenveldert en Zuidas (PDF, 2 MB) (PDF, 2 MB)

De gebiedsagenda Buitenveldert & Zuidas 2015 (PDF, 1.8 MB) (PDF, 1.8 MB)

De gebiedsanalyse Buitenveldert & Zuidas 2015 (PDF, 859 kB) (PDF, 859 kB)

De presentatie Buitenveldert-Zuidas 8 april 2015 (PPTX, 12 MB) (PPTX, 12 MB)

 

Lees verder over: Algemeen, Organisatie, Publicaties, Zuidasgebieden.