Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Ravel

Het gebied Ravel is een deelgebied in het centrum van Zuidas. De grenzen worden gevormd door de A10 in het noorden, deelgebied Vivaldi in het oosten, de De Boelelaan in het zuiden en de Beethovenstraat in het westen. In Ravel wordt een nieuw stedelijk gebied gerealiseerd bestaande uit woningen, studenthuisvesting, kantoren, winkels, onderwijs- en andere voorzieningen. Sinds 2011 is Ravel binnen de Zuidas een van de pilotprojecten voor duurzame ontwikkeling. Ook de Dutch Green Building Council (DGBC) www.dgbc.nl, waarin een groot aantal marktpartijen van Ravel zijn vertegenwoordigd, heeft het gebied uitgeroepen tot pilotproject duurzame ontwikkeling. Zo maken de gebouwen straks o.a. gebruik van stadsverwarming en warmte koude opslag en worden duurzame materialen gebruikt. Tijdelijke huisvesting voor studenten, Ravel Residence is in 2014 gerealiseerd. In 2015 kreeg de Kindercampus haar definitieve plek vlak bij Ravel Residence. En op P15 wordt een mix van wonen o.a. The Valley, werken en winkels ontwikkeld.

  


Meer informatie

  • weekbericht 18

    Van ontwikkelplan naar bestemmingsplan Ravel Afgelopen woensdag was er voor een groep omwonenden en belanghebbenden een virtuele presentatie van de ontwikkelplannen voor Ravel. Dat gebeurde digitaal vanwege de beperkende maatregelen voor samenkomsten i.v.m. de coronacrisis. BPZ deed mee en stelde naderhand het volgende voor -Voor het middenhuursegment is het belangrijk af te spreken met de… [lees verder]

  • Van Ontwikkelplan naar Bestemmingsplan Ravel

    Het herziene uitvoeringsbesluit Ravel is in 2015 goedgekeurd en wordt gevolgd door het vaststellen van het bestemmingsplan. Dit plan wordt in september 2020 ter inzage gelegd. U kunt dan een zienswijze indienen. Op 29 april 2020 was er i.v.m. de coronacrisis een online presentatie. De presentatie inclusief vragen en antwoorden vindt u hier (volgt). Hoewel… [lees verder]

  • weekbericht 17

    Bericht van Zuidas                                                                                                            … [lees verder]

  • Kunstwerk Pendulum bij EMA

    Hetr kunstwerk Pendulum van Gijs Assman is geplaatst bij EMA-gebouw (maart 2020). Lees meer in Het Parool  

  • weekbericht 9

    Berichten Zuidas: *EY-accountant Nathan Buijs controleert op ‘duurzame impact’        Nathan Buijs had ook bij een hip, groen bedrijfje kunnen werken. ‘Qua imago was dat misschien goed geweest.’ Maar hij koos voor een werkplek op een van de vele verdiepingen van EY. Om op duurzaamheidsgebied een grotere impact te hebben, zegt hij. Lees meer *Abseilende glaszetter… [lees verder]