Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Dependance Conservatorium in kapel en convict bij Beatrixpark

okorber 2020   Op 15 september 2020 is het voorlopig ontwerp gepresenteerd (zie ook: ). De kapel wordt uitgebreid aan de westzijde van het gebouw en door ophoging van de bovenste bouwlaag, zodat er ruimte is voor een concertzaal. Convict wordt aan de noord- en zuidzijde uitgebreid. Door deze uitbreiding zal een aantal bomen gekapt moeten worden. Zuidas heeft daartoe op 1 oktober 2020 een aanvraag ingediend bij de Omgevingsdienst voor het kappen van 10 bomen.

september 2020   Bericht op Amsterdam.nl: “Het Conservatorium van Amsterdam krijgt er een tweede vestiging bij in het Beatrixpark op de Zuidas.    Op de begane grond komt een openbare horecagelegenheid en er worden het hele jaar door kleinschalige concerten georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn. De nieuwe vestiging komt in 2 gebouwen in het Beatrixpark, die onderdeel zijn van het voormalige Rooms-Katholieke Sint Nicolaascomplex: Kapel en Convict.
Samen met de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) is een voorlopig ontwerp gemaakt. Het Conservatorium, Zuidas, Vereniging Vrienden van het Beatrixpark en omwonenden van het huidige Convict en Kapel hebben meegedacht." Lees meer of lees het bericht in Het Parool.

Lees verder over: Algemeen, Beatrixpark, Beethoven, Kunst & Cultuur.