Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

DokDakpark

De Daklaan is uitgewerkt naar ‘DokDakpark' zonder fietspad, aldus Amsterdam Zuidas. “Het wordt een ecologische verbinding en een groene verblijfsoase die het oostelijk en westelijk deel van Zuidas met elkaar verbindt.

Het college van B&W besloot op 9 januari 2018 om het plan voor het DokDakpark naar de gemeenteraad te sturen. Het plan voorziet in een park op de daken van de voorzieningen aan de noordzijde van station Zuid (tussen de Beethovenstraat en de Parnassusweg). Het park wordt verbonden met voetgangersbruggen richting het Beatrixpark en het plein bij de rechtbank aan de Parnassusweg. Hoewel in het voorstel voor het DokDakpark het fietspad dus ontbreekt, is de essentie hetzelfde als die van de Daklaan. Het voorstel komt op 7 februari aan de orde in de raadscommissie Ruimtelijke Ordening en op 14 februari 2018 in de gemeenteraad.

Lees de stukken van de agenda van 7 februari.pdf Commissie Flap 63.21KB Flap ,pdf 0 Voordracht gemeenteraad OPENBAAR.DOCX 201.21KB Tekststuk,pdf 2 DokDakpark openbaar.pdf

Lees verder over: Beatrixpark, Dok, Fred. Roeskestraat, Groen, Water & Lucht, Voorzieningen.