Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

From Buitenveldert with love of belofte maakt schuld? (wijkkrantartikel)

De Engelse titel van het Winterfeest op zaterdag 8 december 2018 geeft aan dat ook de niet Nederlandstalige bevolking van Buitenveldert van harte was uitgenodigd. En dat bleek in de praktijk ook zo uit te werken: er waren echt allerlei bewoners die naar het feest kwamen kijken en meedoen. Bij het welkomstandje was een beproefde techniek toegepast: voor wat hoort wat. Bezoekers konden op een formuliertje een belofte invullen en kregen als tegenprestatie een bon voor heerlijke snert of stamppot. Bij elkaar leverde dat een schat aan beloftes op, variërend van het schoonmaken van de eigen kamer en mama helpen tot concrete hulp aan buren.
Een aantal voorbeelden van beloftes kunnen wellicht andere bewoners van Buitenveldert op een idee te brengen. Wij wonen volgens de meeste bewoners in een grandioze wijk en dat moeten we vooral zo houden. Burenhulp scoort hoog. Sommigen vulden dat in door het voornemen om een grieperige buurvrouw soep te brengen, anderen wilden graag boodschappen doen voor de buren, anderen gaan op bezoek of maken een praatje. Er zijn al heel veel vrijwilligers in Buitenveldert, maar het is hartverwarmend dat er ook aanmeldingen waren voor meehelpen. Misschien wel de leukste om mee te helpen bij de organisatie van het Winterfeest van volgend jaar. Ook aansluiten bij de Algemene Hulpdienst of bij het onderhoud van de buurt werden genoemd.
We gaan natuurlijk niet controleren of alle beloftes ook worden uitgevoerd, maar enthousiasme voor de buurt en vooral voor het welzijn van de bewoners is onmisbaar om Buitenveldert tot de mooiste tuinstad van Amsterdam te maken en te houden. Dat kunnen we samen doen. Op de foto staat de belofte van onze stadsdeelbestuurder Flora. Betrokkenheid bij de buurt en de bewoners kan iedereen laten zien. Doe bij voorbeeld mee met de organisatie van het feest op Koningsdag!

 

 

 

 


Cisca Griffioen

januari 2019
 

 

Lees verder over: Algemeen, Publicaties, Voorzieningen.