Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Impressie themabijeenkomst Wat brengt de Nieuwe visie Zuidas in 2017 12 januari 2017

Voor een volle zaal hielden Cisca en Reina presentaties over de Nieuwe Visie Zuidas 2016 en wat die gaat brengen in 2017. Vragen daarbij waren hoe worden bewoners over de ontwikkelingen geïnformeerd en hoe wordt de participatie vormgegeven, zoals bij het aan de slag gaan met het idee van een warenmarkt en het uitwerken van een aantrekkelijke verbinding tussen Zuidas en Buitenveldert. Zowel de gebiedsmakelaars als dienst Zuidas spelen daar een rol bij en een verkenning van mogelijkheden op het Gershwinplein zijn al gepasseerd.

Wat betreft het 1 loket voor alle vragen van dienst Zuidas dat is in ontwikkeling en zal 23 februari meer publiciteit krijgen  Daarnaast wordt gekeken aan de hand van de behoefte hoe een 24 uurs service vorm krijgt. In ieder geval is er het e-mailadres voor vragen en klachten. De bemensing van het loket is vanaf 10.00 beschikbaar voor ontvangst bezoekers.

De aanbesteding van het bouwproject Zuidasdok wordt binnenkort bekend gemaakt. De uitvoerende partijen zullen voor een informatiebijeenkomst worden gevraagd om ook bewoners te informeren.

Reacties van de aanwezigen op o.a. vragen van Reina zie ppt 12.1.2017 en ppt VisieZuidasin201712januari2017 van Cisca

  •  De expo was een heel goed initiatief en het is jammer dat er geen publieks-aantrekkelijke invulling is gevonden. Een bioscoop is daar helaas niet mogelijk (er is nu een sportschool gevestigd). Elders zou dit misschien wel kunnen en de bewoners geven mee dat goede bereikbaarheid een voorwaarde is.
  • Bewoners van Eurocenter missen in de visie oplossingsgerichte aandacht voor het parkeren van scooters in Zuidas. En zij ervaren dat de fiets- en voetgangersstromen bij station RAI richting de RAI geregeld extreem druk zijn en vooral onveilig. Met de indienststelling van de N/Z lijn zal dit vermoedelijk minder worden, zo luidt het antwoord.
  • Vragen over de boog van lijn 51 en de plek van de nieuwe halte aan de Buitenveldertselaan komen aan bod. Ook wordt opgemerkt dat over de Vervoersvisie gewoon zonder serieuze inspraak een besluit wordt genomen door het DB van de Regioraad (nu Vervoerregio)
  • In de plinten zouden veel kleinere units mogen komen.
  • De route van het evenement ART Zuid mag via Zuidas naar Buitenveldert gaan.
  • Andere publiekstrekkers zouden een stoeltjes lift van Zuidas naar het Gelderlandplein  kunnen zijn of zelfs van Zuidas naar het Nieuwe Meer mede omdat die ooit ook tot Zuidas zal worden gerekend en het doortrekken van de het fiets/voetpad (daklaan) niet kan worden uitgevoerd vanwege te weinig ruimte om het juiste stijgingspercentage van een hellingbaan te realiseren.
  • In Koers 2025 was het idee om 1000 woningen te slopen t.b.v. nieuwbouw/hoogbouw.
  • In dit verband wordt gewezen op de Open Torendag 25 maart waar Zuidas ook aan meedoet.
  • Mbt het 1 loket en infoverstrekking via bewonersbrieven wordt het advies gegeven ruimer te verspreiden dus aanpalende buurt ook mee te nemen. vooral rondom het Beatrixpark is dat van belang. Het 1 loket zou mobiel kunnen zijn om door de wijk te trekken en daar te staan waar gewerkt wordt.
  • Het ABN-paviljoen gaat binnenkort open.

De volgende themabijeenkomst 3 op het dok volgt in voorjaar 2017.

De antwoorden van dienst Zuidas op openstaande vragen van aanwezigen volgen later.

 

Lees verder over: Algemeen, Thema-avonden.