Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Inspraak Uitvoeringsbesluit Fred Roeskestraat

  1. De indruk wordt gewekt dat hier sprake is van een ad hoc besluit om het ROC-kavel en later het kavel van de British School te kunnen bebouwen. De visie op het bouwvolume van Zuidas, met name op de bouw van kantoren is nog in uitvoering. Het zou van wijsheid getuigen als ook dit uitvoeringsbesluit gebaseerd kan worden op deze visie.
  2. Gesteld wordt dat er door Zuidas niet geschrapt zou worden in de omvang van de kantoren in deze straat. Dit ontneemt u de mogelijkheid om de samenstelling te wijzigen ten gunste van meer woningen
  3. Een algemeen probleem in Zuidas is dat de Gemeente grond bouwrijp oplevert, waarna veel terreinen jaren lang braak liggen. Bouwrecht is geen bouwplicht. Weliswaar lijkt de kantorenleegstand op Zuidas iets minder groot dan die in de rest van Amsterdam. Het is goed om U te realiseren dat 80 % van de 305 nieuwe bedrijven op Zuidas afkomstig zijn uit de stad, zodat elders in de stad de leegstand wordt verergerd.
  4. Het verzoek is dus de besluitvorming op te schorten tot een integrale visie op de kantorenmarkt tot stand is gekomen.

Dr. Cisca Griffioen, voorzitter bewonersplatform Zuidas

Lees verder over: Inspraak, Publicaties.