Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Bewonersplatform Zuidas met opheffing bedreigd!!!

Afgelopen woensdagavond 14 september 2016 heeft de voorzitter van het Bewonersplatform Zuidas, Cisca Griffioen, ingesproken tijdens de vergadering van de Voorbereidende commisse (bestuurscommissie) Zuid en haar verbazing, bevreemding en verontrusting uitgesproken over het voorstel om de subsidie voor BPZ te schrappen. Zij was meer dan geschokt. lees meer in het pdf inspraaksubsidie%2014september2016 

De Gemeente Amsterdam heeft een vastgoedprobleem in de vorm van 2 parkeergarages die gesloopt moeten worden. De Gemeenteraad heeft besloten dat alle zeven stadsdelen een bijdrage moeten leveren aan de oplossing. Voor Stadsdeel Zuid is dat 2,3 miljoen. Het voorstel betreft het schrappen van veel voorzieningen die direct de burgers raken, zoals verminderen van het ophalen van afval, het minder plaatsen van fietsenrekken, verminderen van handhaven. De subsidie voor BPZ wordt in dit voorstel in zijn geheel geschrapt. Als de Gemeenteraad dit voorstel op 9 november overneemt betekent dit dat per 1 januari a.s het platform ophoudt te bestaan en u deze weekberichten dus niet meer zult ontvangen.

De bezuinigingsvoorstellen leest u hier onder de uitzending van de vergadering, AT5 heeft er aandacht aan besteed, bekijk het bij 3.47 min.

Wij houden u op de hoogte.

 

Lees verder over: Algemeen, Inspraak, Organisatie, Weekberichten.