Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Kop Zuidas in wording

Bestuurlijk gezien behoort Kop Zuidas niet tot de nieuwe buurt Zuidas/Buitenveldert want sinds 2015 is het gebied aan de Rivierenbuurt toegevoegd. Niettemin is er de afgelopen tijd veel gebeurd. Het nieuwe gebouw Flow van het ROCvA aan de Europaboulevard is al een tijdje in gebruik en recent is daarnaast MotelOne (met terras) geopend. 

In juni 2015 verhuisde Hubertus/Berkhoff de culinaire Vakschool van de Wibautstraat naar het nieuwe onderkomen aan de Gelrestraat/Betuwestraat. Sinds september tonen leerlingen in restaurant Délicieux hun kook- en serveerkunst. Op dinsdag- en donderdagavond kunt u van 18.00-20.00 uur terecht voor een driegangendiner (reserveer via m.martins@hubertusberkhoff.vova.nl). Het Grand Café Sud is elke werkdag geopend. Geniet hier van verse patisserie.

Naast de vakschool verrijst een woongebouw van 5 tot 8 verdiepingen rondom een groen binnenhof dat grenst aan het plein bij de Zuidelijke Wandelweg. Architectenbureau LEVS ontwierp Square. Er komen 111 huurappartementen in het middensegment en op de begane grond horeca. De woningen zijn met een EPC van 0,2 energiezuinig. Het bronzen toegangshek is een ontwerp van kunstenares Aliki van der Kruijs. Oplevering is in 2016.

Aan de Zuidelijk Wandelweg wordt ook gebouwd aan Amstelwijck (18 koopappartementen). Het is een project van particulier opdrachtgeverschap (CPO). Het woongebouw telt 5 lagen en op de onderste twee lagen komen riante stadswoningen met een eigen tuin. Duurzaamheid was de rode draad in de ontwikkeling: het woongebouw wordt door een warmte- en koudeopslagsysteem verwarmd en gekoeld. Naar verwachting is de oplevering medio 2016. BLAUW architecten maakte het ontwerp.

Vlak daarnaast aan de Eemlandstraat is het project Rivers in wording met 75 vrije sector huurwoningen en een parkeergarage met 51 plaatsen. Het complex bestaat uit twee gebouwen en is voorzien in een semicollectieve binnentuin. Het gebouw is een ontwerp van Studioninedots. Oplevering is gepland in februari 2016.

 

Lees verder over: Kop Zuidas, Organisatie, Zuidasgebieden.