Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Oh, kom er eens kijken……

De titel van dit Sinterklaasliedje nodigt wethouder van Poelgeest uit om eens te komen kijken in de omgeving van de VU, het Vumc en Zuidas naar de  parkeeroverlast. De werkelijke situatie is dat er bedrijven zijn met een terughoudend parkeerbeleid voor hun medewerkers. De bedoeling is dat deze medewerkers per openbaar vervoer of per fiets komen, maar de realiteit is anders. Bovendien zijn er parkeergarages voor bezoekers waarvan het tarief aanzienlijk hoger is dan het tarief op de straat. Dus wat gebeurt er: medewerkers en bezoekers van Zuidas, Vu en VUmc en de flanken zoeken een gratis parkeerplek in Amstelveen of het Amsterdamse Bos. Als dat niet lukt nemen ze genoegen met een goedkopere plek op straat in de naaste omgeving.
In heel Buitenveldert geldt betaald parkeren, maar bewoners rond de De Boelelaan, de VU, het VUmc en Zuidas weten dat hun vergunning zeker overdag geen plaats garandeert. Preventie van sociaal isolement behoort tot de speerpunten van het beleid. Dat betekent ook dat bewoners bezoek moeten kunnen krijgen dat de auto kan parkeren.
Het probleem is dus enerzijds een voldoende aantal betaalbare parkeerplaatsen aan te bieden, maar anderzijds een beleid dat erop gericht is dat bewoners en hun bezoek gebruik kunnen maken van hun eigen parkeervergunning. Wij willen graag meedenken aan de oplossing.

Cisca Griffioen, voorzitter bewonersplatform Zuidas

Dit is een ingezonden reactie (het laatste woord) nav het artikel Parkeeroverlast VU en VUmc, van 23 november 2012 in Het Parool.

Lees verder over: Publicaties, Voorzieningen, VU(mc).