Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Buurtbewoners RAI reageren op…

Ontwikkelingen locatieonderzoek en marktconsultatie Erotisch centrum   Nadat diverse verenigingen in en rondom het RAI-terrein hun bezwaren tegen de komst van het eroscentrum kenbaar hebben gemaakt bij de diverse bestuurslagen, is er ook een ingezonden brief 'Geen eros centrum bij de RAI!' naar Het Parool gestuurd. Dus vooruitlopend op publicatie leest u in het pdf Geen eros centrum bij de RAI 2 febr 2022 def (1).

januari 2022     In een brief 22 Protest erotisch centrum RAI-Zuidas van buurten januari 2022 die namens de buurten in en rond RAI/Zuidas naar B&W, raad, DB en cie Zuid is gestuurd, leest u meer over de reactie van buurtbewoners RAI e.o.. En op 13 januari jl. stond dit punt op de agenda van de commissie Algemene Zaken (Orde & Veiligheid) zie agendapunt 7 waarin uitgebreid de standpunten van diverse partijen kenbaar werden gemaakt. Op de agenda stonden andere het verslag van de markconsultatie en inspreekreacties  Raadsbrief voortgang verkenning Erotisch Centrum.pdf Bijlage: inspreekreactie AZ 13012022 EC Eenhoorn en Inspraak Cie AZ EROTISCH CENTRUM ZD2021-014736 – 13 jan 2022 . Wordt vervolgd op 16 februari 13.00 uur in de raad vanwege motie(s). Lees ook de andere publicaties in Het Parool en De Telegraaf. 

Buurtbewoners ondermeer uit de de Mirandabuurt en BPZ hebben een -WOB-verzoek ingediend maar tot op heden hebben we geen stukken mogen ontvangen. Inmiddels zijn we wel een halfjaar verder. Dus later meer.

 

Enkele buurtbewoners en deelnemers RAIberaad schreven een open brief die in verkorte versie en met aangepaste kop, gepubliceerd werd in Het Parool van 26.6.2020 Drukte binnenstad verplaatsen naar de RAI is ongewenst. Lees meer

februari 2022  Nieuws van het Beatrixpark: "Waterterras bij RAI: na een lange aanloop en veel bezwaren van omwonenden en verenigingen zoals de onze gaat het er toch van komen: Aanleg waterterras StrandZuid StrandZuid heeft van de gemeente een vergunning gekregen voor het aanleggen van een waterterras. Medio februari start de aanleg.  Lees meer

Lees hier meer over overlast RAI.

Lees de volledige versie getiteld 'Pas op de plaats voor de RAI 'pdf en de ingezonden tekst voor Het hoogste woord in Het Parool eveneens van 26.6.20.

 

Lees verder over: Algemeen, Inspraak, RAI, Voorzieningen.