Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

OV en wegafsluitingen tijdens bouw Zuidas Dok 2019

Tijdens weekendafsluiting A10 Zuid- mei en juni 2019 check voor vertrek Van A naar Beter of het GVB of de OV-reisplanner: reizigers van en naar Schiphol reizen via Amsterdam centraal station

Wegwerkzaamheden elders: Ook buiten Amsterdam wordt aan de snelwegen gewerkt. Zo werkt Rijkswaterstaat aan groot onderhoud op de A2 en zijn er afsluitingen bij de A6 richting Lelystad.

Zuidasdok en Zuidplus gaven in 2018 een presentatie met een planning van wegafsluitingen en buitendienststellingen spoor/metro. Meer info over o.a. de bouw, planning en bijstelling vindt u in 20181122 Presentatie Zuidasdok voor themabijeenkomst BPZ def versie en ZPA-PRS-215871 pp 11.4.19. De A10 blijft altijd in één rijrichting open zodat het verkeer de stad in en uit kan via de S108 en S109 (binnenring). Busbaan bij Amstelveenseweg blijft open voor bussen en nood- en hulpdiensten.

Vanaf april 2019 definitieve afsluiting verbindingsboog vanaf de Utrechtsebrug naar de A10 Oost (buitenring). De nieuwe route loopt via de S111 (Amstel Businesspark) of de S109 (RAI).

Bekijk de animatiefilm op youtub. ivm 5 weekenden buitendienst spoor en wegafsluiting A10 Zuid vanaf knooppunt De Nieuwe Meer > knooppunt Amstel tbv bouw Brittenpassage en Vivalditunnel. Bekijk de Kaart-hinderweekenden-NOORD en Kaart-hinderweekenden-WEST

Lees meer over de werkzaamheden in de bewonersbrief

Vanaf 3 maart gaat de Amstelveenlijn van station Zuid naar Isolatorweg en dus niet meer naar Westwijk Amstelveen. Tijdelijke vervanging door bus 55. Deze bus rijdt tot 12x per uur in de spits tussen Amstelveen halte Sacharovlaan naar Station Zuid.  
3 maart: start tijdelijk OV-plan met bus 55 en pendelbus 551
15 t/m 17 juni: 24/7 grootschalige werkzaamheden tijdens weekendbuitendienststelling tram 5
14 juli t/m 26 augustus: Grootschalige werkzaamheden tijdens zomerbuitendienststelling tram 5
Planning onder voorbehoud van wijzigingen. Bekijk Tijdelijk-openbaar-vervoer-Amstelveen_DEF of Lees meer

 

Lees verder over: Algemeen, Dok, OV, Publicaties, RAI, Verkeer, Voorzieningen.