Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

OV meer voor minder

Reageren op de Investeringsagenda OV kan tot 15 september 2013!

De eerstvolgende vergadering van de Regioraad is op 15 oktober 2013.

 

Wat zijn de planne: "Meer en beter ov voor minder subsidie

Op de website van het GVB worden plannen uiteengezet."Meer reizigers in tram, bus en metro die sneller op hun bestemming zijn tegen veel minder subsidie. Met het vervoerplan 2014 ‘Op weg naar beter OV’ dat vandaag is vastgesteld door het dagelijks bestuur van de Stadsregio Amsterdam zet GVB de eerste concrete vervoerkundige stappen.

Tot en met 2024 denkt GVB het ov ten minste 10% veiliger te kunnen maken, meer dan 20% sneller, met een derde meer reizigers en ten minste 40% minder exploitatiesubsidie. Het Amsterdamse openbaar vervoer wordt naar verwachting dit najaar gegund aan GVB tot en met 2024.

Het ov in de stad moet het doen met fors minder exploitatiesubsidie, van 150 miljoen euro in 2011 naar circa 50 miljoen euro in 2024. Maar door slimme keuzes te maken, kan de kwaliteit zelfs omhoog. We doen dat door in te spelen op de veranderende mobiliteitsstromen, de reistijd te verkorten, een helder netwerk te bieden, (dynamische) reisinformatie verder te verbeteren en simpelweg door daar te rijden waar de reizigers zijn. Tevens wordt de sociale veiligheid verbeterd…." samenvatting lees verder.   uitgebreide versie lees hier verder

Lees verder over: Inspraak, Organisatie, OV.