Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Parnas: rechtbank 2 kantoortorens en voorzieningen

Herontwikkeling rechtbank  Voor de rechtbank Amsterdam wordt nieuwbouw gerealiseerd, grotendeels ter plekke van de huidige rechtbank. Een groot deel van de huidige rechtbank wordt gesloopt, alleen het monumentale gedeelte blijft staan. Omdat de rechtbank moet kunnen blijven functioneren tijdens de bouw, worden direct naast het monumentale gedeelte tijdelijke zittingszalen gebouwd. bekijk het factsheet_rechtbank-mrt_2014

Herontwikkeling Atriumgebouw  Rondom het bestaande gebouw wordt een nieuwe parkeergarage gebouwd ter vervanging van de huidige garage die verdwijnt. Deze ontwikkeling is voor de eigenaar aanleiding om ook het bestaande kantoorgebouw te renoveren en uit te breiden met twee torens. De voorbereidingen voor de nieuw te bouwen parkeergarage zijn al in september 2014 begonnen. De uitvoeringsplanning Parnas-Atrium is: start bouw toren Noordzijde eind 2015 en de start bouw toren Zuidzijde is in 2017.

lees de brochure_noordzone_zuidas-2 (mei 2014) over de noordzone met meer nieuwbouwprojecten aan de Fred Roeskestraat zoals kantorenpaviljoen Handel en het Winterthur gebouw huisvest de Goede Doelen lotterij.

Lees verder over: Noordzone, Organisatie, Parnas.