Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Impressie themabijeenkomst -Waar gaat het heen met lijn 51 en 5- 6 november 2014

GVB 51 de_Boelelaan_VUAfgelopen donderdag 6 november 2014 werd, tijdens een zeer drukbezochte thema-bijeenkomst van BPZ en WOC Buitenveldert, door vertegenwoordigers van de Regioraad uitleg gegeven over de planuitwerking van de voorkeursvariant betreffende de vervanging van de bestaande Amstelveenlijn. Dat zo af en toe flink rumoer ontstond, was bij dit onderwerp te verwachten. Bewoners raken meer betrokken als het vervoersnetwerk steeds verder buiten hun bereik raakt.

Hoopgevend is dat lijn 5 gewoon blijft rijden tussen Binnenhof in Amstelveen en het Centraal station. Lijn 51zal stoppen op station Zuid waar reizigers kunnen overstappen voor de richting Amstelstation. In de ppp Presentatie Informatieavond Buitenveldert 6 november versie def vindt u meer informatie over de randvoorwaarden zoals veiligheid, snelheid, daarbij passend materieel en hoe de kruising Van Nijenrodeweg in te richten en waar komt de halte VU Boelelaan, . Op de website (zie rechterkolom) van Ombouw Amstelveenlijn vindt u het besluit van de Regioraad d.d. maart 2013

Dat er in de planvorming weinig ruimte is om aan wensen en suggesties van omwonenden (Zuidas en Buitenveldert) tegemoet te komen was bekend. Natuurlijk is dat teleurstellend. Maar de bijeenkomst kon niet meer zijn dan een informatie-bijeenkomst en was niet bedoeld als inspraak-avond zoals sommigen dachten.Niettemin hebben de vertegenwoordigers van de Regioraad wensen en suggesties bij bewoners opgehaald want zij willen ook bewoners bij het proces betrekken. Begin volgend jaar na inventarisaties van de wensen en het bekijken wat mogelijk in de planuitwerkingsfase kan worden meegenomen, komen de vertegenwoordigers weer langs om bewoners op de hoogte brengen en samen met de politiek verantwoordelijken te bespreken wat kan en moet.

 

Lees verder over: Agenda, OV, Thema-avonden.