Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

VUmc zet een volgende stap in de nieuwbouw

In het Kenniskwartier, dat ligt tussen de Buitenveldertselaan en de Amstelveenseweg, wordt gestaag doorgewerkt aan de nieuwbouw van de VU en het VUmc. Voor de VU geldt dat we gebouw VUNU steeds verder boven de grond kunnen zien komen. Het O2 gebouw voor onderzoek en zal in de loop van dit jaar officieel worden geopend.
Dus werd het weer tijd voor een volgende stap: het Imaging Center van het VUmc. Het VUmc heeft onlangs de gunning voor de bouw verleend aan De Beeldhouwers VOF, een consortium van Ballast Nedam en de ULC groep.
Het project Imaging Center ( beeldvormende technieken ) wordt in de tuin van het VUmc naast de Hortus gerealiseerd. Het zal een gebouw worden van zes verdiepingen en ruimte bieden aan de vakgroepen Radiologie en Nucleaire geneeskunde. Ook de BV Cyclotron en het LaserLaB Amsterdam worden hier gehuisvest. Door het samenbrengen van alle beeldvormende disciplines in dit nieuwe gebouw wordt de eerste ambitie van synergie van het VUmc in ieder geval ruimtelijk mogelijk gemaakt. Een gebouw dat moet uitnodigen tot samenwerken. De tweede ambitie van het VUmc is flexibiliteit; daaraan kan worden voldaan door het gebouw een flexibel karakter te laten dragen, zodat aanpassingen aan de steeds moderner wordende apparatuur mogelijk blijven. Vanzelfsprekend zal ook dit nieuwe gebouw moeten voldoen aan het keurmerk very good BREEAM voor duurzaamheid en daarmee de derde ambitie van het VUmc waar maken.
De werkzaamheden starten begin maart 2016 en zullen tot 2019 duren. De kelderlaag voor het toekomstige Diagnostisch Centrum wordt in deze fase meegenomen. Wellicht hebben sommigen het bouwhek al gezien en kunnen constateren dat er klimop geplant is, zodat dit hek een groen karakter kan dragen. Maar misschien komen er in samenwerking met de Hortus, die dus voorlopig blijft bestaan, nog meer mogelijkheden om dit hek een groen karakter te bezorgen. Nieuwsgierig geworden naar deze plannen? Kom dan naar de eerstvolgende bijeenkomst van het bewonersplatform Zuidas op:

Vrijdag 11 maart a.s. van 19.30 tot 21.30 uur in het Huis van de Wijk, A.J. Ernststraat 112.
Fokke Rakers, directeur Nieuwbouw VUmc zal de nieuwbouwplannen toelichten

Tijdig opgeven via bpz@wocbuitenveldert.nl verzekert u van een plaats.

 Cisca Griffioen, wijkkrantartikel maart 2016

Lees verder over: Publicaties, VU(mc).