Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

weekbericht 17

Duurzaamheid Zuidas in de media

Op 13 april vond de presentatie plaats van het Duurzaamheidsjaarverslag Zuidas 2015. Lees het pdf Duurzaamheidsverslag 2015 (PDF, 29 MB) Lees over – Lat steeds hoger in het artikel op duurzaamgebouwd.nl, En hier meer over 5 gebouwen die Zuidas duurzaam maken zoals ABN-Amro, MotelOne, Kavel P15 Ravel en NoMahouse en The Edge.

Bloembakken voor bouwhek bij VU

Kinderen van de Sint Jozefschool vullen de plantenbakken die het bouwhek naast de Hortus gaan opfleuren. De scholieren kregen ook een rondleiding door de Botanische Tuin van de VU. Ze vonden het fantastisch zoals uit de foto’s blijkt.

Amsterdam Symphony 

Bericht van Dichtbij.nl: Het is één van de meest markante kantoor- en wooncomplexen aan de Amsterdamse Zuidas. Vanuit de noordzijde van Financial Offices hebben de gebruikers een prachtig uitzicht op het hoofdkantoor van ABN AMRO, de achterliggende ringweg en de stad. lees meer

Zuidasdok en gevolgen voor de omgeving

Bericht van dienst Zuidas: “Wat doen we precies aan het beperken van overlast bij de bouw van project Zuidasdok? Martijn Overmulder, verantwoordelijk voor de omgevingscommunicatie, legt uit hoe we de hinder zo veel mogelijk beperken in samenspraak met de aannemer.” lees verder

Nieuwsbrief Amstelveenlijn

In het aprilnmmer aandacht voor bestemmingsplannen en het openbaar vervoer tijdens de bouwwerkzaamheden in 2018 – 2020. In mei organiseert het projectteam Amstelveenlijn drie informatieavonden. Data zijn nog niet bekend. Lees meer

Nieuwsbrief stadsdeel Zuid

27 april Kingsland bij de RAI     Uit de bewonersbrtief: “..over de soundcheck die vanaf 12.00 uur ’s middags tot 20.00 uur’s avonds op het dance-event ‘Kingsland Festival’ en op het voorplein van RAI Amsterdam gehouden wordt. De organisatie is in handen van 4PM en EA Events. En op last van de gemeente moeten de soundchecks plaatsvinden op 26 april na 20.00 uur. Deze soundchecks zullen maximaal twee uur in beslag nemen tot uiterlijk 22.00 uur ‘s avonds.” Bij overlast tijdens dit evenement, meld dit via telefoonnummer 020-5493404 tussen 11.00 – 21.00 uur. Bij de vermelding kan er gevraagd worden naar uw naam, postcode en huisnummer om enerzijds gedurende het evenement metingen in de buurt te kunnen verrichten en anderzijds de klachten op te nemen in het evaluatierapport.

Station RAI woensdag 27 april gesloten voor trein en metro

U reist via station Amsterdam Zuid. Reizen van en naar Schiphol? Plan dan tenminste een half uur extra reistijd in. Reizigers die een vlucht moeten halen neem een van de andere stations. Plan vooraf uw reis via de NS Reisplanner of de Reisplanner Xtra app

RAI persbericht: Meer omzet en meer bezoekers bij RAI Amsterdam

Lees meer over de cijfers, activiteiten, bouw P-gebouw en nhow Amsterdam RAI Hotel. En “NH Hotel Group en RAI Amsterdam hebben tijdens IMEX Frankfurt een 3D LEGO® model van het nhow Amsterdam RAI hotel gepresenteerd. Daarnaast is er voor iedereen die op de hoogte wil blijven van dit project een speciale webportal opgericht: buildingnhow.amsterdam.”

Enquête bestuurlijkstelsel

Het College van B&W heeft aan de Commissie Evaluatie en Advies Bestuurlijk stelsel, gevraagd om 'bouwstenen voor de doorontwikkeling van het bestuurlijk stelsel van Amsterdam´ aan te leveren. Daarbij hebben zij uw hulp nodig. U bent als Amsterdammer een onmisbare speler want u en alle Amsterdammers samen brengen dat stelsel tot leven. Vul de enquête in of lees hier meer.

WERK AAN DE WEG – SPOOR NIEUWBOUW

Hinder en overlast door bouw? Bij vragen of meldingen stuur een mail naar omgevingscoordinatie@zuidas.nl. Daarnaast kunt u klachten over hinder mailen naar stadsdeel Zuid Meldingen Openbare Ruimte (mora). Klachten over vergunningen van de Omgevingsdienst richt u aan service@odnzkg.nl of bel 023-5678899 of gebruik het klachtenformulier Omgevingsdienst.

Het infocentrum dienst Zuidas is van 28 april t/m 6 mei gesloten i.v.m. werkzaamheden.

In het Amstelpark     Verleggen kabels en leidingen tot eind juni 2016. Het Amstelpark blijft gedurende de werkzaamheden bereikbaar. Voetgangers en fietsers kunnen langs de werkzaamheden. Daarnaast is er een aparte bouwweg aangelegd om bezoekers van het park te en het bouwverkeer te scheiden.

Aan de De Boelelaan Oost     Alle gebouwen blijven bereikbaar. T/m juni 2016 onder meer verplaatsen van het fiets- en voetpad aan de zuidzijde van de De Boelelaan Oost naar het zuiden. Maart 2018 is het werk klaar.

T/m maart 2017 Werkzaamheden Atrium – parkeergarage en fietspad afgesloten     Aanbrengen en verwijderen van damwanden: april- mei 2016. Het fietspad aan de Parnassusweg in de richting van de stad is tot december 2016 afgesloten. Het fietspad aan de overzijde blijft wel open. Bushalte Strawinskylaan verplaatst. 

Tot mei verleggen leidingen stadsverwarming onder A10-Vivaldistraat     Werkzaamheden op twee locaties om boringen voor de nieuwe leidingen onder de A10 mogelijk te maken: lees meer

Tot eind juni 2016 verleggen leidingen 2de deel Mahlerlaan      Eerste stuk Gustav Mahlerlaan blijft tijdens de verdere werkzaamheden afgesloten voor autoverkeer. De P+R garage P2, ACTA, SC Buitenveldert, kantoorgebouw The Edge blijven bereikbaar via de De Boelelaan. Download de bewonersbrief (PDF, 107 kB) voor meer informatie.

Bekendmakingen gemeente, stadsdeel, provincie, waterschap en ODNZKG

Verleende exploitatievergunning* Gustav Mahlerlaan 2009, 1081 LB: voor het exploiteren van een alcoholverstrekkend bedrijf met terras, verzonden d.d. 13 april 2016. Dossiernummer 2016-16251. Voor het inzien van de stukken bel 14020. Niet mee eens? Meer informatie over bezwaarschrift.

Waterschap

Verleende Watervergunning

* voor het onttrekken van grondwater ten behoeve van het realiseren van een parkeergarage ter hoogte van Prinses Irenestraat 31, 1077 WV Amsterdam – AGV – W-16.00732.

* voor het aanleggen van een vlonder in het kader van de herontwikkeling van de VU Hortus ter hoogte van Van der Boechorststraat 8, 1081 BT Amsterdam – AGV – W-16.00406,

ONDZKG

Aanvragen omgevingsvergunning

* Europaplein 22betreft het kappen van 8 bomen t.b.v. Strandzuid. Ontvangstdatum aanvraag: 18 april 2016. Aanvrager: Amsterdam RAI B.V.. Zaaknummer: 836963.

* Pr. Irenestraat 31 – 33- betreft het renoveren en vergroten van het gebouw en het verplaatsen van de uitrit. Ontvangstdatum aanvraag: 15 april 2016.  Aanvrager: Nationale Postcode Loterij N.V. Zaaknummer: 827776.

Verleende vergunning

Fred. Roeskestraat 115- betreft een vergunning voor het uitbreiden van het gebouw, vernieuwen van de gevels en de dakopbouw, Aanvrager: Redevelopment Property II B.V.. Zaaknummer: 518401.

 

26 april lunchconcert 12:30-13:00 uur Trio Cortado in de Thomaskerk, Pr. Irenestraat 36     Arthur Klaassens, althobo, Hannah de Witte, fluit en Jasper Grijpink, basklarinet.

28 april 201612.30 tot 13.00 uur Lunchconcert met Maija Anttila, in de Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2

4 mei vanaf 10.00 uur: Pop-up monument op het Gustav Mahlerplein. Dit pop-up monument wordt vormgegeven door studenten van De Bildung Academie in samenwerking met VMBO-scholieren. Zij gaan op de dag zelf in gesprek met passanten over de betekenis van herdenken. Van 19.50 – 20.05 uur: Officieel gedenkmoment bij het pop-up monument op het Gustav Mahlerplein. Twee minuten stilte met een herdenkingsrede. Na 20.05 uur: Herdenkingsdiner in De Nieuwe Poort.

4 mei herdenking in het Gijsbrecht van Aemstelpark bij het Ontmoetingseiland. En in het Amstelpark bij de nieuwe herdenkingsplek.

8 mei 11.00-18.00 uur Pure Markt in het Amstelpark

t/m 15 mei The Garden in het Glazen Huis, Amstelpark     Een reisverslag van Sara van der Heide. 

Lees verder over: Organisatie, Weekberichten.