Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 17

Beperken geluidhinder woningbouw Zuidas wordt belangrijke opgave
In het MER voor de Flanken van de Zuidas is zorgvuldig onderzoek gedaan naar verkeersafwikkeling, geluid en luchtkwaliteit. Uit het rapport
blijkt dat zonder het nemen van maatregelen er grote knelpunten zullen zijn op het vlak van geluidhinder als gevolg van het extra verkeer.

ARTZuid 2011 nodigt kinderen uit
ARTZUID 2011 nodigt kinderen van basis- en middelbare scholen in Amsterdam uit om de sculpturenroute ARTZUID 2011 te bekijken. Ook scholen van buiten Amsterdam zijn van harte welkom. Op de Apollolaan, Minervalaan en de Zuidas in Amsterdam staan van 27 mei tot en met 28 augustus vijftig grote sculpturen, geselecteerd door kunstenaar Jan Cremer.

Zuidas: schoon, heel en veilig
De Dienst Zuidas is deze week gestart met een extra veegploeg om een poging te wagen de Zuidas schoner te maken. De veegploeg is van plan om iedere maandag op pad gaan om het zwerfvuil op te ruimen.

Geluidswandeling Zuidas Symphony
Tijdens Art Amsterdam op Zondag 15 mei om 14.00 uur organiseert Soundtrackcity in samenwerking met galerie Barbara Seiler de geluidswandeling Zuidas Symphony van Justin Bennett. Tijdens de wandeling wordt een speciaal ontworpen soundtrack beluisterd, die een rechtstreekse relatie heeft met het gebied waar u als wandelaar doorheen loopt. Doel is om de Zuidas eens op een andere manier te bekijken en vooral te beluisteren.

Amsterdam – Virtueel Museum Zuidas – Vonk in de Zuidas
Vonk in de Zuidas – Actuele kunst van jong talent15 april t/m 15 mei 2011, Woensdag  t/m zondag 12.00 – 18.00 uurOPENING: donderdag 14 april om 17.00 uur.  Toegang gratisNa de succesvolle expositie START in P/////AKT in 2010, organiseert Bougie Art Foundation i.s.m. het Virtueel Museum Zuidas de tweede editie actuele kunst van jong talent.
Onder de titel ‘Vonk in de Zuidas’ brengt Bougie ruim 15  jonge afgestudeerde kunstenaars bijeen om een kunstzinnige explosie teweeg te brengen in het nieuwe zakencentrum van Amsterdam.
Voor het volledige nevenprogramma klik hier

Literatuur op de Zuidas
In de zesde aflevering van Literatuur op de Zuidas – op donderdag 28 april 2011 in Amsterdam Bright City, niet ver van Station Zuid  – spreekt Elsbeth Etty met televisiepresentator Twan Huys over de beroemde Bekentenissen van de auteur en filosoof Jacques Rousseau (1712-1778). Twan Huys is vooral gefascineerd door de visie op geluk die Rousseau in dit sterk autobiografisch werk heeft ontvouwd.
Literatuur op de Zuidas (7)
Donderdag 26 mei 2011 half acht des avonds interviewt Elsbeth Etty filosofe en VU-docente Stine Jensen over het boek Mrs Dalloway van Virginia Woolf. Plaats: Amsterdam Bright City. In deze aflevering van Literatuur op de Zuidas – een reeks van VUconnected, uitgeverij Athenaeum en de faculteit – zal het accent liggen op Woolf’s visie op de liefde.

Zuidasrun 2011
Na succesvolle edities in 2009 en 2010 keert de Zuidas Run op 29 mei 2011 terug. Het begunstigd goede doel van de Zuidas Run 2011 is VUmc Cancer Center Amsterdam. Met elkaar steunen de deelnemers een prachtig initiatief binnen het Cancer Center Amsterdam. Lees hier meer over het VUmc Cancer Center Amsterdam.
Onlangs is bekend geworden dat de samenwerking tussen ABN AMRO en de Stichting Zuidas Run een meer structureel  karakter heeft gekregen en verlengd wordt voor een periode van drie jaar. Daarmee is ABN AMRO Gold Partner van de Zuidas Run t/m 2013.

Het volgend weekbericht verschijnt op donderdag 12 mei.

Lees verder over: Weekberichten.