Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

weekbericht 19

Grote verrassing voor de voorzitter van BPZ, Cisca Griffioen. Ze werd na nominatie geselecteerd omdat zij zich altijd op bijzondere wijze inzet voor de stad en bewoners. Op 5 mei werd zij samen met 499 andere Lieve Amsterdammers getrakteerd op een bijzonder diner en een intiem programma vol muziek en bijzondere verhalen, indachtig het credo waar de laatste burgemeester van de stad afscheid mee nam: ‘Zorg goed voor elkaar, en voor de stad’.

De Raad van State buigt zich 3 mei over twee bezwaren tegen het zogeheten Tracébesluit Zuidasdok
Bericht Amsterdam Zuidas: “De Raad boog zich over de bezwaren en verklaarde eind april 2017 het merendeel ongegrond. Drie bezwaren resteerden. Deze richten zich op geluidshinder en verkeers- en omgevingsveiligheid. Op deze drie punten moest Zuidasdok nader onderbouwen dat na oplevering van de weg de geluidshinder en veiligheid voldoen aan wet- en regelgeving. De verwachting is dat de Raad van State niet direct na hoorzitting uitspraak doet, maar op een later moment dit jaar.” Lees meer

Groen bij woongebouwen Miles, Ella, Summertime en Gershwin Brothers     Plaats hier uw suggesties en beslis mee! Of gebruik de app uit de folder die in de buurt is verspreid. Vladimir wil graag houten speel objecten voor de kids zoals bij de Merkelbachschool.

Nieuwsbrief VVv het Beatrixpark hier is een pdf bestand met o.a. een artikel over de kunstenaars Heringa en van Kalsbeek en het beeld Future, Past Glory, een hommage aan Jakoba Mulder ivm het 80 jarig bestaan van het park. Plus aankondiging Algemene Leden Vergadering 22 mei.

Tijdens Nature Live, een internationaal live tv-evenement van een uur op zondag 6 mei, staat de natuur in Europa centraal. Live wordt geschakeld tussen zeven locaties in Europa. Ook vanaf Zuidas.  Lees meer  of bekijk opnieuw Nature Live van zondag 6 mei om 19.10 uur bij BNNVara op NPO 2.

De stadsdeelcommissie ging op pad: Chris Aalbers doet verslag met berichten op ThePostOnline: “De stadsdeelcommissie verzamelt zich woensdagavond bij een maquette van de Zuidas. Dit is de derde keer dat de nieuwe volksvertegenwoordigers van Amsterdam Zuid samenkomen in de context van het nieuwe bestuurlijke stelsel. We leren vandaag meer over de taken van de stadsdeelcommissie.” Lees meer en ook de andere artikelen.

Zuidas voor kids: een speurtocht in Zuidas voor basisscholen
Bericht Amsterdam Zuidas: “Daltonschool uit Amsterdam deed als eerste school de avontuurlijke Zuidas-speurtocht. Met behulp van twee creatieve opdrachten ontdekten 24 leerlingen uit de bovenbouw hun omgeving en leerden ze al spelenderwijs kaartlezen. Lees meer

Zuidas Mobility Experience: Lachend over de busbaan langs de file
Bericht Amsterdam Zuidas: “Een maand lang allerlei vervoersmogelijkheden testen en de eigen auto laten staan. 75 Zuidassers deden het, tijdens de tweede Zuidas Mobility Experience. Op 26 april was de slotbijeenkomst. En? Beviel het? De totale afstand die de 75 deelnemers hebben afgelegd in april staat gelijk aan een retourtje Amsterdam – Peking. Lees meer over de bevindingen

Geen thuisbezorging meer van AHtogo in Zuidas     Lees meer in het artikel van Het parool

Heel erg veel biefstukken per week bij Loetje   Lees meer in het bericht van Amsterdam Zuidas

Zuidas gemist? Bekijk hier de uitzendingen terug.

Nieuwsbrief Amsterdam 3 mei editie Zuid met o.a. iets verloren? kijk op iLost.nl   Lees meer

WERK AAN DE WEG – SPOOR – NIEUWBOUW
Amsterdam Zuidas Informatiecentrum    Bereikbaar via 0800-5065 (24/7, gratis) of stuur een mail naar contact@zuidas.nl. U kunt er terecht met vragen, klachten, meldingen van overlast en schade. U kunt ook het contactformulier invullen. Het informatiecentrum is in het WTC, in de Centrale hal, Strawinskylaan 59, 1077 XW, Amsterdam. Iedere werkdag geopend van 9.00 – 17.00. Klachten over hinder op straat kunt u ook melden bij stadsdeel Zuid Meldingen Openbare Ruimte. Klachten over vergunningen van de Omgevingsdienst richt u aan service@odnzkg.nl of bel 023-5678899 of gebruik het klachtenformulier Omgevingsdienst.

Snel naar werkzaamheden in Zuidas op de kaart? Kijk hier of bekijk de maandkaarten maandkaarten zuidzone Zuidas Q1 en 2 2018 en maandkaarten noordzone Zuidas Q1 2018.

Werkzaamheden The Valley: palen wassen     Eind maart zijn de laatste palen vanaf een ponton in de bouwkuip aangebracht. Ook de palen voor de 3 poeren waarop straks de torenkranen worden komen te staan zijn inmiddels gerealiseerd. Aan de noordzijde worden na de zomer nog circa 30 palen worden aangebracht. Duikers hebben onlangs de eerste inspecties onder water uitgevoerd. Lees meer en bekijk de beelden.

Werkzaamheden Vivaldistraat t/m 29 mei en start bouw EMA       Werkzaamheden rond de kruising Antonio Vivaldistraat en Barbara Strozzilaan tussen 30 april en 29 mei 2018 op verschillende plekken. Lees meer
In de eerste helft van mei 2018 begint de aannemer (Bouwcombinatie EMA) met het boren en schroeven van palen en het aanbrengen van damwanden. Dit gebeurt met een geluids- en trillingsvrije methode en levert weinig hinder op. Eind mei wordt de officiële start van de bouw gevierd met het boren van “de eerste paal”. Lees meer

t/m 15 mei Sonderingen in kerngebied Zuidas    Dit is nodig om het draagvermogen van de grond te meten. De werkzaamheden vinden overdag plaats en duren minimaal 30 minuten en maximaal 2 uur.  

T/m juli werkzaamheden vernieuwen Piet Kranenbergpad (Sportas)  

Kenniskwartier: De Boelelaan zuidwest in uitvoering (incl. verharden trambaan): april – oktober 2018    Bussen worden omgeleid via de trambaan. Auto’s worden omgeleid via de reguliere omleidingsroute Amstelveenseweg – Van Nijenrodeweg – Buitenveldertselaan.

T/m oktober 2018 werkzaamheden onderbouw Nieuwe Rechtbank   
T/m dec 2019 bouwwerkzaamheden Hourglass aan de Parnassusweg   Bouwen kantoor- en hoteldeel

T/m april afsluitingen rond de Strawinskylaan en de Eduard van Beinumstraat bij 2Amsterdam is ca 2 jaar dicht    De sloop van de oude parkeergarage start medio maart 2018.
 
T/m mei Uitbreiding WTC verleggen K&L (riool), aanbrengen damwand (Beethovenstraat)
T/m 15 augustus Funderingswerkzaamheden WTC toren H en I  aanpassen schoorpalen
funderingsconstructie: maart – 15 augustus 2018 en verplaatsen taxistandplaats.

Gershwin: inrichting pocketparkjes t.p.v kavel 9/11/13/15 in uitvoering vanaf eind maart 2018. Aanleg kademuren tussen kavel 9+11 en 11+13 en graven De Boelegracht ten zuiden van kavel 9/11/13/15. De oplevering wordt in mei verwacht.
T/m juni bouwwerkzaamheden woongebouw Xavier aan de George Gershwinlaan, oplevering januari 2019 (weinig geluid)

Ravel: Clubgebouw AFC is in uitvoering.

Bekendmakingen Rijk, gemeente, stadsdeel, vervoerregio, provincie, waterschap, odnzkg
Gemeente & stadsdeel Bekendmakingen
Verleende exploitatievergunning

* Gustav Mahlerplein 20, 1082 MA: voor het exploiteren van een alcoholschenkend bedrijf
Aanvraag evenementenvergunning
* Gustav Mahlerplein 1, 1082 MS
: voor het houden van het evenement "We make the city & ROEF" op 22 juni 2018 van 17:00 uur tot 01:00 uur en op 23 en 24 juni van 11:00 uur tot 23:00 uur.
Verlenging beslistermijn
* Arent Janszoon Ernststraat 1179, 1081 HL:
voor het oprichten van een school voor basis en middelbaar (internationaal) onderwijs voor veertienhonderd leerlingen (zevenhonderd basis en zevenhonderd middelbaar) op een terrein dat vrijkomt na sloop van een bestaand gebouw. 18-05-03

ODNZKG klik op straatnaam voor documenten en volledige tekst
Aanvraag omgevingsvergunning

* 01-05-2018 12-06-2018  Parnassusweg 400, Amsterdam plaatsen van reclame-uitingen aan het gebouw. Aanvrager: vascobelo v bar noma house bv
* 01-05-2018 12-06-2018  Strawinskylaan – Eduard van Beinumstraat, Amsterdam realiseren van een in-/uitrit parkeergarage en het verplaatsen van een in-/uitrit op de locatie perceelnummers: AB2091 en AB2092 te Amsterdam. Aanvrager: CRI Twin Towers LP C.V.
Verleende omgevingsvergunning
* 03-05-2018 14-06-2018  Jachthavenweg 121, Amsterdam voor het wijzigen van het kantoorgebouw, waarbij de wijzigingen bestaan uit het aanpassen van de deuren van de entree, de deuren van parkeergarage, de brandscheiding op de eerste verdieping, het plaatsen van reclame aan de voorgevel en het plaatsen van drie lichtmasten op het voorerf van het gebouw gelegen op de locatie Jachthavenweg 121 te Amsterdam.
* 03-05-2018 14-06-2018  Claude Debussylaan 82, Amsterdam t oprichten van drie tijdelijke padel banen op de locatie Claude Debussylaan 82 op de Zuidasboog te Amsterdam met een tijdelijke instandhoudingstermijn daarvan voor een periode tot 2 november 2020. Aanvrager: Play Padel Club NL.
* 30-04-2018 05-06-2018  Parnasussusweg 400, Amsterdam voor het plaatsen van een inpandige vliering. Aanvrager: Vascobelo V-Bar Noma House B.V. 

Kunst en Cultuur

9 mei 15.00- 18.00 uur SYMPOSIUM EXPLODED VIEW van o.a. Zone2Source in VU De Boelelaan hoofdgebouw HG 14A-20 Lees meer         Exploded View is een onderzoeksproject naar het Amstelpark en de Via Appia Antica Park in Rome en is een samenwerking tussen CLUE+ de Vrije Universiteit Amsterdam, curator Krien Clevis, and Zone2Source.

10 mei Openlucht kerkdienst in het Beatrixpark bij het kinderbadje       Vier kerkgemeenten in Amsterdam-Zuid organiseren jaarlijks op hemelvaartsdag een openlucht kerkdienst van 9:00-11:30 uur in het Beatrixpark. Bij slecht weer zal de viering worden verplaatst naar de Thomaskerk.

11 mei 15.00 uur Fietstocht: Groene parels van Zuidas     Bericht Amsterdam Zuidas: “…. Fiets mee met de groene rondleiding en ontdek samen met ons de groene parels. Geef je snel op door een mail te sturen met je naam, adres, telefoonnummer en of je een fiets hebt, naar contact@zuidas.nl.Als je van ons een bevestiging hebt gekregen op je aanmelding dan ben je verzekerd van een plek!

12 mei Kom de lente schilderen in de Botanische Tuin Zuidas      Aquarelleren op zaterdagmiddag docente : Sanneke Griepink. Lees meer

13 mei Pure Markt in het Amstelpark voor de gelegenheid is het Tekenkabinet dan geopend tussen 11.00 – 18.00 uur.

13 mei 16.00 uur speelt het DNK ensemble David Dunn’s ‘Entrainments 2’ (1985) Amstelpark, bij het Glazen Huis dit is ter afsluiting van Zone2Source’s tentoonstelling ‘Resonant’lt      Het DNK ensemble bestaat uit: Martijn Tellinga – documentation, voice, oscillator, Koen Nutters – documentation, voice, oscillator, Seamus Cater – documentation, voice, oscillator, André Avelãs – parabolic & binaural, icrophones, Tao G. Vrhovec Sambolec– sound design. Lees meer

15 mei, 12:30-13:00 uur lunchconcert door CvA trombone ensemble o.l.v. Pierre Volders in de Thomaskerk, Pr. Irenestraat 36 

15 mei  Films om 17:45, The Cleaners en om 20:30 El Presidente in Rialto@VUcampus bekijk de agenda, Boelelaan 1105

16 mei, 18.30 Fashion Forward #2 Docu Screening The True Cost: wie betaalt de prijs van onze goedkope kleding? in Circl, Mahlerplein
De documentaire belicht alle kanten van de modewereld, van modeontwerperster Stella McCartney tot arbeiders in sloppenwijken, en stelt ons de vraag: wie betaalt werkelijk de prijs van onze kleding?

tot 17 mei in Circl.Art tentoonstelling met werk van Saskia Noor van Imhoff   

19 mei (ook 9, en 30  juni) The Wrap maydays multimedia performances in de Kunstkapel, Prinses Irenestraat  19  Lees meer          

23 mei, 16.00 – 18.00 uur, Plastic Fantastic #1: De Makers, in Circl       Hoe maken we kunststof toekomstbestendig  Lees meer

25 mei 19:45, Avondexcursie in het Amstelpark door IVN     Het Amstelpark is één van de mooiste parken van Amsterdam en die avond gaan we daar de heemtuin bekijken. Vertrekpunt: Verzamelen bij de rode brug aan de Europaboulevard (einde Van Nijenrodeweg). Meet informatie Diana Straten en Karine Klappe, 06-27536797, klappe@hotmail.com

29 mei 2018, 12:30-13:00 uur,  The Hague String Trio in de Thomaskerk     Miriam Kirby, cello Justyna Briefjes, viool en Julia Dinerstein, altviool.

T/m 30 juni Tekenkabinet in het Amstelpark 13 (voormalig Galerie Park Art, volg de bewegwijzeringsbordjes in het park) Tentoonstellingsperiode zondag 1 april t/m zaterdag 30 juni 2018. Openingstijden zaterdag + zondag 13.00 – 17.00 uur en op afspraak (06) 20077891. Lees meer

In het Stadshout Paviljoen Amstelpark 'Dichtbij in het Park' concerten in het Amstelpark
3 juni, Las Amigas Ardientes, zang-pianoduo – aanvang 12.30 uur en 1 juli, Roeland Duyne, Rië Tanaka, cello-pianoduo – aanvang 12.30 uur

5 jun, 08.00, E-waste Evolution Days en van11.00 – 14.00 uur: Repair Cafe in Circl, Mahlerplein   Geef je oude electronica een nieuw leven en leer alles over e-waste! Tijdens deze E-Waste Evolution Days ontmoet je start-ups en bedrijven die producten ontwerpen om E-waste tegen te gaan. Met alle dagen  Repair Cafe, waar je bijvoorbeeld je oude laptop naar toe kunt brengen voor een laatste reanimatiepoging. Als je je eigen e-waste inlevert, wil je wel dat data goed zijn verwijderd. Lees meer

3 juni 14.00-15.30 Kruidenwandeling Artsenijhof Beatrixpark   De rondleidingen beginnen bij de parkingang Boerenweteringpad (Diepenbrockstraat, tegenover de Herman Heijermansweg). Ook 1 juli, 5 augustus en 2 september. Lees meer

Lees verder over: Algemeen, Beatrixpark, Dok, Gershwin, Groen, Water & Lucht, Kunst & Cultuur, Publicaties, Ravel, Vivaldi, Weekberichten.