Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

weekbericht 19

15 mei infomarktWat gaat er gebeuren met station Amsterdam Zuid? Hoe gaat het nieuwe Mahlerplein eruit zien? Waar kun je wonen in Zuidas? Kan ik mij alvast inschrijven voor een studentenwoning? Hoe staat het met Zuidasdok? Nieuwsgierig naar de antwoorden op deze en nog veel meer vragen? Kom dan op donderdagmiddag 15 mei naar de informatiemarkt over Zuidas en Zuidasdok in het WTC. Tijdens deze informatiemarkt vertellen betrokkenen, zoals BPZ, u graag over de ontwikkelingen in en rondom Zuidas en Zuidasdok. Uiteraard zijn ook de projectmanagers van dienst Zuidas aanwezig om vragen te beantwoorden en met u in gesprek te gaan.

Datum: donderdag 15 mei 2014, Tijd: 16.00 – 19.00 uur, Locatie: WTC, Centrale Hal en Informatiecentrum, Dienst Zuidas, Strawinskylaan 59. U bent van harte welkom! Aanmelden is niet nodig.

Werkzaamheden Beatrixpark

In de week van 5 mei start de Nationale Bomenbank met het beschermen en verzorgen van een aantal bomen in verband met het leggen van kabels en leidingen in 2015. Die kabels worden aangelegd onder paden in het zuidelijk deel van het Beatrixpark. Deze lopen vanaf de A10 naar de Prinses Irenestraat. Aan de kant van het pad wordt langs de wortelkluit van ongeveer 10 bomen een sleuf gegraven. In die sleuf wordt een groei vertragend doek aangebracht en gietgoten om de bomen water te kunnen geven tijdens de werkzaamheden. De bomen krijgen ook extra voedingsstoffen toegediend. De sleuven worden hierna dichtgemaakt.

”Duurzaamheidstrategie geeft richting aan Energiemasterplan”

Dat berichtte Duurzaamgebouw.nl op haar website. “De energiewereld maakt grote veranderingen door. Stijgende energieprijzen en een dwingend overheidsbeleid stimuleren publieke en private organisaties om intensiever samen te werken en om nu écht te investeren in duurzame energiesystemen. Ook de Vrije Universiteit (VU) en VU Medisch Centrum (VUmc) aan de Amsterdamse Zuidas zien zich voor deze opgave geplaatst. Hoe komen deze organisaties tot een breed gedragen langetermijnperspectief en welke afwegingen maken zij bij het nemen van hun investeringsbeslissingen?” Lees hier verder.

stremmingStremming Europaboulevard

19 – 22 mei ’s nachts 01.00 u – 06.00 u

23 mei 23.00 u – 26 mei 05.00 u

Weg- en spoorwerkzaamheden Prorail traject Almere- Schiphol

maandag 26 mei tussen 07.00 en 16.00 uur plus dinsdag 27 mei tussen 07.00 en 16.00 uur

woensdag 4 juni tussen 06.00 uur tot 22.00 uur

Werkzaamheden aan het spoor: 10 mei 01.00 u – 12 mei 05.30 u & 21 juni 01.00 u – 23 juni 05.30 u

Zaterdag 10 en zondag 11 mei 

In het weekend van 10 en 11 mei 2014 wordt door ProRail gewerkt aan het spoor. Komend weekend concentreren de werkzaamheden zich rondom station Duivendrecht, maar ook verder langs de lijn zijn er tal van werklocaties. Houdt u rekening met een extra reistijd van 15 tot 30 minuten.

Er rijden geen treinen op het traject Schiphol – Amsterdam Zuid – Amsterdam RAI – Duivendrecht – Diemen Zuid – Weesp. Op dit traject rijden NS-Stopbussen. Reist u tussen Schiphol en Weesp, dan kunt u het beste kiezen voor de rechtstreekse Intercity verbinding. De Intercity’s worden omgeleid via Amsterdam Centraal.

Vanuit de overige richtingen blijft Schiphol bereikbaar per trein. Plan uw reis: vanaf 10 dagen voor vertrek ziet u in de Reisplanner wat de exacte gevolgen zijn voor uw reis en hoe lang u onderweg bent. Kijkt u voor actuele reisinformatie kort voor vertrek nogmaals in de planner. Onderweg vindt u uw reisinformatie op ns.nl. Meer informatie over het project OV SAAL vindt u op www.prorail.nl/ovsaal

Voor het volledige overzicht kijk hier.

Kennisgevingen & Bekendmakingen van de provincie NH, gemeente Amsterdam en stadsdeel Zuid

Het ontwerpbestemmingsplan "Kenniskwartier Zuid, tweede fase"(locatie voormalige schoolwerktuinen)" en het hierbij behorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden liggen van vrijdag 2 mei 2014 gedurende zes weken ter inzage bij het Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1 en het stadsdeelkantoor van stadsdeel Zuid, President Kennedylaan 923, Amsterdam. Het ontwerpbestemmingsplan "Kenniskwartier Zuid, tweede fase is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.K1302BPGST-OW01.

Zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kunnen t/m 5 juni naar voren brengen bij B&W van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunnen worden ingebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam. Per adres: de directeur van de Dienst Ruimtelijke Ordening, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam

In mei geregeld lunchconcerten, 12.00 uur in de Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2-8

9 mei 12.00- 14.00 uur markt in het st Nicolaaslyceum

In het St. Nicolaaslyceum (Beethovenplein 5) wordt op vrijdag 9 mei a.s. een markt gehouden waarvan de opbrengsten bestemd zijn voor een goed doel. Leerlingen van klas 4 leren op deze manier alles over minikrediet in het kader van het CROSS YOUR BORDERS project. Vrij entree. Voor een kleine vergoeding wordt een rondleiding door de school verzorgd.  

10 mei expositie DOGtime, Live at TNT building

10 jaar DOGtime, Gerrit Rietveld Academie. Tijdens de manifestatie wordt werk van DOGtime docenten, alumni en studenten geëxposeerd, zijn er lezingen en workshops en wordt de DOGtime jubileum papers gepresenteerd: een unieke publicatie over een decennium DOGtime. Het programma (nog onder voorbehoud) ziet er als volgt uit: 9 mei, 19:00 OPENING DOGtime Live at TNT building ( tegenover de Rietveld) en expositie. Zaterdag 10 mei, 10:00 – 20:00 expositie open voor publiek.

Iedere tweede zondag van de maand Pure markt in het Amstelpark            

Eerst volgende 11 mei en 8 juni.

11 mei, 11.00-12.30 Natuurexcursie

Met gids Tello Neckheim op zoek naar planten en slakjes, o.a. het boerenknoopje dat tussen bladafval en gras leeft. Het is één van de talloze soorten slakjes die u kunt ontdekken, waarna u een wondere wereld ontdekt van slakjes. Ook zeer geschikt voor kinderen. Vereniging "De Oeverlanden Blijven!", adres Noordelijke Oeverlanden Nieuwe Meer, Anton Schleperpad nabij Riekerweg.

13 mei 12.30-13.00 uur lunchconcert, Thomaskerk, Pr. Irenestraat 36

Trio Parnasse: Janneke Zegveld, (alt)viool, Mark Snitselaar, (bas)klarinet en Wouter J. Bakker, piano, spelen o.a. werken van Bruch en Piazzola.

15 mei, 11.30-16.00 uur Urban Golftoernooi Gustav Mahlerlaan

Als ludieke voorloper op het Deloitte Ladies Open wordt op 15 mei in het hart van de Zuidas een Urban golf toernooi georganiseerd. De uit vier holes bestaande baan is uitgezet tussen de indrukwekkende kantoorgebouwen van de Zuidas en speelt zich af rondom de Gustav Mahlerlaan. Holes zijn ditmaal geen gaten in de grond, maar speciale targets waar de golfspelers met een speciale zachte ‘almost golf ball’ op moeten mikken. Deelnemers aan deze unieke golfchallenge zijn bestuursleden van sponsors KLM, ABN AMRO en Deloitte. Na afloop van het officiële gedeelte (ongeveer half drie) is er een borrel bij Koetjes & Kalfjes, en kan het publiek zelf proberen een goede score neer te zetten op de hole op het Gustav Mahlerplein.

24 mei vogelexcursie in het Beatrixpark o.l.v. Theo van Lent. Aanvang 6 uur ’s ochtends!!!

Verzamelen op de brug bij de parkingang aan de Cornelis DopperkadeTheo van Lent zal tijdens de wandeling door het park letten op soorten en geluiden en vertellen over wat er het jaar door te zien en te horen is. Hij heeft vogelgidsen en een extra kijker bij zich. Aanmelden is niet nodig. Check bij twijfel ook even de nieuwspagina van de site vrienden van het Beatrixpark. (Bron: nieuwsbrief voorjaar 2014 vrienden van het Beatrixpark)

25 mei Zuidas Run

Zondag 25 mei 2014 staat het Gustav Mahlerplein op de Zuidas de gehele dag van 11.00 – 17.00 uur in het teken van de Zuidas Run omlijst door muziek, hapjes en drankjes.

26 mei, 19.00-22.00, debat Maak werk van gelijke beloning, De Nieuwe Poort, Cl. Debussylaan 2-8

Hoe kun je als organisatie beloningsverschillen herkennen en aanpakken? Experts en organisaties gaan hierover in discussie onder leiding van Jort Kelder. Met onder andere: Siebrand Bisschop (Senior Adviseur College voor de Rechten van de Mens), Keklik Yücel (Tweede Kamerlid en initiatiefnemer wetsvoorstel gelijke beloning) en Paulien Osse (Directeur Loonwijzer).Georganiseerd door WOMEN Inc..

                                             

Lees verder over: Weekberichten.