Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 25

Nieuwe rechtbank Amsterdam naast de oude
Na vijf jaar zoeken is besloten dat de nieuwbouw van de rechtbank Amsterdam naast het huidige, verouderde onderkomen aan de Parnassusweg komt. Het Parnascomplex zal verrijzen op een nu nog braakliggend terrein aan de Zuidas en een slordige vijfhonderd miljoen euro gaan kosten. Met ruim tachtigduizend vierkante meter zal de nieuwbouw ruimte bieden aan het Amsterdamse justitiële apparaat.
De rechtbank en het Amsterdamse parket van het Openbaar Ministerie komen beide in het gebouw, maar in strikt gescheiden vorm. In de architectuur zal rekening gehouden worden met de werking van het strafproces.

Verdenkingen bij vastgoedfraude Heijmans geseponeerd
Tegen minstens vier van de vijftig verdachten in de vastgoedfraude rond Philips en Rabo heeft het Openbaar Ministerie de zaak geseponeerd, blijkt uit een rondgang onder verdachten. Het OM zwijgt over het totaal aantal sepots. Geseponeerd zijn de verdenkingen tegen drie oud-leidinggevenden van bouwer Heijmans, vanwege gebrek aan bewijs. Zij werden verdacht van hulp bij het doorsluizen van fraudebuit uit het Zuidas-project Eurocenter. Ook verwante zaken tegen Heijmans-dochter Infra Bouw zijn geseponeerd, bevestigt daar een woordvoerder. Dit was een van de 75 verdachte bedrijven.

Zienswijzen en marktbenadering weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere
De ter inzage legging van het Ontwerp-tracébesluit Schiphol-Amsterdam-Almere heeft 845 zienswijzen opgeleverd. Rijkswaterstaat is op dit moment bezig met het beantwoorden hiervan. Voor het nemen van het tracébesluit dit najaar moet duidelijk zijn hoe de zienswijzen in dit besluit doorwerken.

“OV SAAL richt zich te veel op de Zuidas”
Kritiek ROVER op plannen Amsterdamse treinverbindingen De verkeerde oplossing wordt gekozen om het treinverkeer in de regio Amsterdam/ Schiphol/ Almere te verbeteren. Dit stelt ROVER in een notitie. Volgens de reizigersvereniging richt het project OV-SAAL zich te veel op een verbinding tussen Almere en Amsterdam-Zuid en wordt het belang van station Amsterdamse Centraal grof onderschat. ROVER vreest slechte gevolgen voor het Amsterdamse centrum en wil een studie naar een railverbinding tussen Amsterdam en Almere via IJburg.

Inspraak concept Uitvoeringsbesluit Kenniskwartier
Uitnodiging informatie- en inspraakavond op woensdag 7 juli tussen 19.00 en 22.00 uur in de Almazaal van het AZW-gebouw, de Boelelaan 1109. Het concept uitvoeringsbesluit ligt vanaf 14 juni tot 26 juli ter visie bij: Voorlichtingloket Stadhuis (Amstel 1)
Stadsdeelkantoor Zuid (President Kennedylaan 923)
Schriftelijke reacties o.v.v. inspraak Uitvoeringsbesluit Kenniskwartier richten aan: Zuidas Amsterdam, Postbus 79092, 1070 NC, Amsterdam.

Amstelveen vreest tekort na ondertunneling A9
Amstelveen vreest voor een miljoenentekort bij de ondertunneling van de A9. De gemeente draagt zelf 100 miljoen euro bij. Vanwege de slechte economische situatie is het risico groot dat die bijdrage niet wordt terugverdiend uit gronduitgifte voor kantoren en woningen.

Beeldententoonstelling ‘Ons Soort Mensen’.
Kunstkapel, Prinses Irenstraat 19, 22 mei t/m 25 juli 2010
Open: woensdag t/m zondag van 11.00 tot 18.00 uur
Op uitnodiging van het Virtueel Museum Zuidas stelt gastcurator Lex ter Braak een tentoonstelling samen uit beelden van verschillende bedrijfscollectie van de leden van de VBCN (Vereniging Bedrijfscollecties Nederland) in de KunstKapel aan de Prinses Irenestraat. De meer dan veertig beelden geselecteerd door gastcurator Lex ter Braak staan bijna allemaal op hun plaats. Het Virtueel Museum Zuidas is op deze manier een unieke samenwerking aangegaan met de leden van de Vereniging Bedrijfscollecties Nederland.

Zomerreces weekberichten
In verband met de verwachte vermindering van de berichtenstroom in de komende maanden, zal het weekbericht in juli en augustus verschijnen zodra er relevante actuele informatie beschikbaar is.

Omgevingsmanager Zuidas
Jeroen van der Linden. Voor vragen over stand van zaken kan telefonisch contact worden opgenomen met hem: 06 – 551 70160. Fax: 020-6610836.  

Lees verder over: Weekberichten.