Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

weekbericht 29

20 augustus 10.00 uur Rondleiding in het Amtrium Rai

Voor de achterban van BPZ en belangstellenden uit Zuidas e.o. is er een speciale rondleiding georganiseerd. Maak kennis met cityfarming en duurzame bouw. De tentoonstelling de Geschiedenis van de RAI mogen we ook bekijken. Aanmelden kan tot 10 augustus via bpz@wocbuitenveldert.nl of bel 644 99 36. Komt u met de auto? Laat het ons bij de aanmelding weten.

 

Borrel NMT in Boeletuin

Natuur&Milieuteam Zuid organiseert een zomerborrel voor vrijwilligers en vrienden. De borrel is op 28 augustus op de Boeletuin van 16.30-19.30 uur, Gustav Mahlerlaan 3005, Vooraf aanmelden kan via Natuur&Milieuteam Zuid

 

De laatste versie Agenda groen van B&W 30 juni 2015
1. Brief Agenda Groen 2. Agenda Groen met wijzigingen tov BW versie 9 april 3. Agenda_Groen_BenW_30juni2015,m 4. Hoofdpunten adviesronde Agenda Groen Reactie BW 30juni2015

Vaccinatiespreekuren op Zuidas in VUmc

Ook in Zuidas kun je nu terecht voor vaccinaties en reizigersadvies bij de polikliniek van VUmc. In samenwerking met het Tropencentrum van AMC worden twee middagen per week reizigers- en vaccinatiespreekuren in VUmc gehouden. 

 

P-garage VU campus: Diepste punt bereikt

Meer dan 600 vrachtwagens komen in één weekend meer dan 7000 m3 beton storten voor de toekomstige parkeergarage onder het nieuwe Campusgebouw van de VU. Het weekend van 10 tot en met 12 juli is daarvoor gereserveerd.

 

Werkterrein aan Spoorsloot voor bouw fietsparkeergarage

'BAM werkt met omgevingsvriendelijke bouwmethoden en houdt de bestaande loop- en fietsroute langs de ITO-toren vrijwel de hele bouwperiode in stand.' Ook alle horecavoorzieningen en terrassen blijven bereikbaar. Op het Gustav Mahlerplein is er bovendien geen bouwverkeer tijdens de ochtend- en avondspits en tussen de middag. 

 

Bekijk het in Zomers Zuidas e.o.

Kunstroute Buitenveldert (en Zuidas) download hier de folder, op pag 10-11 vindt u de route.

Tot 22 september ArtZuid 2015 in Zuidas o.a. op het Gershwinplein, Zuidplein en Gustav Mahlerplein. 

Tot 25 september Art route Get Lost, o.a. Fred Roeskestraat en Strawinskylaan. Bekijk de locaties op de plattegrond en kijk hier voor rondleidingen en hier voor de audiocampagnon bij o.a. de route fFed Roeskestraat t/m de Strawinskylaan (3 t/m 6). 

Bekijk het eindexamenwerk studenten Rietveld Academie 

Kunstroutes in de VU. In de openbare ruimte binnen de VU zijn ook kunstroutes te volgen en er zijn geregeld tentoonstellingen in het Exposorium.

T/m 1 november Tentoonstelling Zuidas ondergronds, tunnel WTC onder Zuidplein. 

 

Werk AAN DE WEG – SPOOR & STATIONS NIEUWBOUW

kaart_zomerwerkzaamheden_zuidas_2015_v2_web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hinder en overlast door bouw?

Bij vragen of meldingen stuur een mail naar omgevingscoordinatie@zuidas.nl. Daarnaast kunt u klachten over hinder mailen naar stadsdeel Zuid Meldingen Openbare Ruimte. Klachten over vergunningen van de Omgevingsdienst kunt u richten aan service@odnzkg.nl of tel. 023-5678899 of vul het klachtenformulier Omgevingsdienst.

Aansluiting N/Zlijn bij station Zuid grote gevolgen voor metro's -van 28 juni t/m 15 augustus rijdt metro 51 niet en metro 50 wordt ingekort- 

* Tussen Amstelveen Westwijk en Amstel station/Centraal Station reist u met Pendelbus 55 of met Tram 5 

– bus 55 neemt het grootste gedeelte van de route van metro 51 over en rijdt tussen Amstelveen Westwijk en het Amstelstation via Station Zuid en Station RAI. Bij het Amstelstation kunt u overstappen op de metro richting CS. Of u stapt bij Station Zuid over op de trein naar Duivendrecht. Let op: in Buitenveldert stopt pendelbus 55 alleen bij De Boelelaan/VU en Station Zuid. 

-Tram 5 gebruikt u voor tussenliggende haltes en rijdt tussen Amstelveen Binnenhof en het Centraal Station en stopt in Amstelveen en Buitenveldert bij alle haltes van metro 51. 

Haltes: Waar vindt u de haltes van pendelbus 55 bij de Stations Zuid, RAI en Amstel?

• Station Zuid: op de Strawinskylaan (uitgang aan de kant van het WTC).

* Station RAI: de halte van bus 62 voor het station. 

* Amstelstation: de halte op het busstation, die het dichtst bij het stationsgebouw ligt.

Bekijk de route van tram 5 op de kaart en lees verder.

 

 * Tussen Station Zuid en Gein en tussen Station Zuid – RAI – Duivendrecht – Diemen Zuid en tussen Station Zuid – Bijlmer ArenA reizen? 

Dan kunt u het beste gebruikmaken van de trein. Dat kan deze periode met uw GVB vervoerbewijs. Deze regeling geldt van 28 juni t/m 15 augustus. Meer info over deze route met de trein.

 

* Van en naar Station Overamstel altijd via Duivendrecht

Pendelbus 58 rijdt tussen Station Duivendrecht en Station Overamstel. De bushalte Overamstel ligt op het viaduct van de De Heusweg, naast het metrostation. Tussen Overamstel en Duivendrecht stopt de bus ook bij de halte Joan Muyskenweg (van nachtbus 355) en de halte Stationsweg (van bus 41). Bus 58 rijdt zeven dagen per week elke 15 minuten. lees verder.

fred roeske

Fred Roeskestraat en Amstelveenseweg              1 en 2

13 juli – 30 agustus is het fiets- en voetpad aan de oostzijde van de Amstelveenseweg afgesloten-   

Dat is tussen de op- en afrit A10 aan de noordzijde A10 en de Fred. Roeskestraat.

6 juli – 21 augustus oostelijke ingang metrostation Amstelveenseweg niet bereikbaar. Reizigers komen en gaan via de westelijke toegang. De bushalte bij de toerit van de A10 binnenring wordt tijdelijk verplaatst. Zie www.connexxion.nl/ voor meer informatie. Aanleg rechtsaf vak naar de Fred. Roeskestraat en een tweerichtingen fietspad.  Bekijk de uitzending (AT5 3,5 min.)

 

 

situatie1-213 juli- 17 augustus Voortgang nieuwbouw De Fred, mogelijk geluidshinder

In de week van 13 juli wordt begonnen met het aanbrengen van de funderingspalen. Er moeten ongeveer 500 palen de grond in worden geheid. De heiwerkzaamheden veroorzaken geluid- en trillingshinder. De aannemer probeert de hinder te beperken door de palen ‘in te pakken’ tijdens het heien en er worden op het terrein geluidwerende schermen geplaatst. Wij zijn ons ervan bewust dat dit werk uw rust kan verstoren. Voor vragen over de bouw kunt u contact opnemen met Huib Bakker Bouw, Mevr. M. Koopmans, telefoon 023 – 529 21 72 of E-mail info@huibbakker.nl.

 

15 juli t/m augustus werkzaamheden Atrium (rechtbank) bij Strawinskylaan        t/o  8

* de funderingswerkzaamheden aan de zijde van de Parnassusweg zijn de 2e helft van juli klaar. 

* de funderingswerkzaamheden aan de Strawinskylaan starten begin juni en zijn de 2e helft van augustus klaar. In juli wordt een bemalingssysteem aangebracht. 

Afspraak is dat er niet meer op de zaterdagen met geluidhinder wordt gewerkt. Dit betekent wel dat het laatste stuk van de damwanden veelal doordeweeks in de ochtend tussen 07.00 en 09.00 uur en in de avond tussen 17.00 en 19.00 uur ingebracht worden. 

Vanaf woensdag 15 juli t/m woensdag 29 juli zal tussen 21.00 uur en 06.00 uur een aantal meetpunten worden aangebracht op de hoofdtransportdrinkwaterleiding onder het fietspad langs de Parnassusweg en het Atrium. Het werk levert minimale overlast op voor de omgeving. Fietsers en voetgangers worden tijdens de werkzaamheden omgeleid. Het boorwerk in de betonplaten wordt niet ’s nachts uitgevoerd om geluidshinder te voorkomen.

 

20 juli – december openbreken oostelijk deel Prinses Irenestraat

Sinds begin april is het westelijk deel van de Prinses Irenestraat opgebroken voor de aanleg van kabels en leidingen. Het werk verloopt voorspoedig waardoor vanaf maandag 20 juli al wordt begonnen met het openbreken van het oostelijke deel van de Prinses Irenestraat. Het werk duurt tot begin december 2015. (Zie ook laatste vermelding Werk in uit voering)

 

27 juli – 14 augustus Fietstunnels station RAI        12

Aanpassen verkeerssituatie fietstunnels nabij station RAI, onder de Europaboulevard. 

 

juli – augustus Voorbereidende werkzaamheden voor The Pavilion

Eind augustus begint de bouw van het kantoorpaviljoen en schakelhuis The Pavilion. Het terrein wordt de komende weken eerst bouwrijp gemaakt. Dit betekent dat op deze locatie de parkeerplekken en bomen worden verwijderd.  

 

6 juli – 15 augustus Van der Boechorststraat – AJ Ernststraat        4

aanleg duikers met een afsluiting op de Van der Boechorststraat nabij A.J. Ernststraat.

 

augustus 2015 – juli 2016 Mahlerplein        10

Start fietsparkeergarage Mahlerplein

1 – 17 augustus Parnassusweg        8

Werkzaamheden Parnassusweg voor kabels en leidingen, doorgang blijft mogelijk. Meer info volgt voor start uitvoering.

 

25 mei – 5 september Buitenveldertsegracht        5

Voorbereidingen aanleg Buitenveldertsegracht naast VU gebouw.

1 juni – eind 2015 Gustav Mahlerlaan        6

Aanleg kabels en leidingen en een herinrichting van de weg met een afsluiting op de Gustav Mahlerlaan

8 juni – 4 augustus Fiets- voetpad smaller nabij station RAI        13

Aanleg trafostation Europaboulevard bij station Rai met een versmalling fiets- en voetpad. Bij station Amsterdam RAI bouwt Prorail een extra perron, vergroten ze de stationshal en plaatsen ze geluidschermen.

19 juni – 5 augustus Mahlerlaan hoek Beethovenstraat        11

Aanleg nieuwe telecomkabels onder de kruising Gustav Mahlerlaan met Beethovenstraat. 

28 juni – 16 augustus Station Zuid        3

Verbouwing in Station Zuid voor Noord/Zuidlijn. Metrolijn 51 buitengebruik en lijn 50 rijdt tot Station Zuid.

tot eind 2015 Pr. Irenestraat en Beatrixpark            9 

Prinses IrenestraatHet werk in de Prinses Irenestraat wordt uitgevoerd in twee fasen. In de eerste fase (april – augustus 2015) wordt er gewerkt aan de westelijke helft van de Prinses Irenestraat (tussen de Minervalaan en de Parnassusweg). In de tweede fase (20 juli tot eind 2015) vinden de werkzaamheden plaats in het oostelijk deel van de Prinses Irenestraat (tussen de Minervalaan en de Beethovenstraat). De werktijden zijn van maandag t/m vrijdag, tussen 7:00 en 19:00 uur ook tijdens de bouwvak.

 

Kennisgevingen en Bekendmakingen gemeente, stadsdeel en provincie

Geen nieuws

 

17 juli Jazz at the Southazz 17.00 uur, De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2

 

17 – 19 juli Amstelpark "Foodtruck Festival TREK

Op vrijdag 17 juli  14:00 uur tot 01:00 uur, zaterdag 18 juli 12:00 uur tot 01:00 uur en op zondag 19 juli 12:00 uur tot 23:00 uur. 

 

9 Reconstructie 5 en 23 augustus Debat 15.00 uur, Orangerie Summer Program Zone2Source, Amstelpark

9 augustus Reconstruction 5 Van de paviljoens die tijdens de Floriade 1972 gebouwd werden mist er thans een. Het blijkt dat deze onder de grond begraven werd in de jaren tachtig om de veiligheid van het park te verbeteren.  23 augustus In de Orangerie is ‘Sensing Nature (1972-2022)’ te zien. Krijn Christiaansen en Cathelijne Montens gaan in gesprek met gasten over hun onderzoek naar de geschiedenis en toekomst van de Floriade… lees verder voor de agenda.

 

Lees verder over: Organisatie, Weekberichten.