Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

weekbericht 31 & 32 2020

Zwemmen en zonnen doe je in Amsterdam op een rustige plek     Zwemmen in open water is altijd op eigen risico. Er is geen toezicht. Denk dus goed aan uw veiligheid en let extra op kinderen. Lees meer   De officiële zwemplekken in Amsterdam staan hier.

Het informatiecentrum Zuidas vanaf 1 juli 2020 beperkt open voor publiek. Adres: World Trade Center, Centrale Hal, Strawinskylaan 59, 1077 XW  Amsterdam. Bezoek is alleen mogelijk op afspraak via contact@zuidas.nl. Vooralsnog zijn tot 1 september 2020 bezoeken alleen mogelijk op dinsdag en donderdag van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Verkeershinder voor auto en fietser bij meerdere onderdoorgangen A10: RAI, Parnassusweg en Amstelveenseweg. Rond half augustus moeten de werkzaamheden klaar zijn.

Berichten van Zuidas:   
*Japanse Duizendknoop wordt geëlimineerd       Dat ‘íe welig tiert is een understatement. De Japanse Duizendknoop is, ondanks zijn onschuldige naam, een plantensoort die een spoor van vernieling kan achterlaten. Laurence Koetsier: ‘We moeten na verwijdering zelfs de grond laten reinigen.’
Koudwatervrees voor hub-bezorgdienst van Hulshoff             Om de distributie-overlast in Zuidas te verminderen, bood verhuisbedrijf Hulshoff zich vorig jaar aan als bezorgings-hub voor participanten van Green Business Club Zuidas. Hoe staat het er nu voor?
Nieuwe Amstelveenlijn krijgt tijdelijke halte Parnassusweg        de nieuwe Amstelveenlijn krijgt voorlopig een extra halte bij station Amsterdam Zuid: halte Parnassusweg, waar ook tramlijn 5 stopt. Dit omdat het langer duurt voordat de tram haar definitieve aanlandplek krijgt bij het vernieuwde station.
Grachtenfestival ook in hotel Van der Valk     Het Grachtenfestival, van 7 t/m 16 augustus 2020, komt ook dit jaar naar Zuidas. De organisatie heeft voor geheel nieuwe locaties gekozen. Zo kunt u in het fonkelnieuwe hotel Van der Valk genieten van het Louw Quartet. Wees er wel snel bij. Dinsdagmiddag 11 augustus staat restaurant As (in het Beatrixpark) in het teken van de Bossa Nova is reeds uitverkocht.

Bericht Beatrixpark: De bankjes zijn schoongemaakt!      “De herhaalde oproepen om onderhoud beginnen nu resultaat te krijgen: er wordt meer gemaaid, en er is een ploeg van Stadswerken (Groen, Flora en Fauna, Team Zuid) bezig geweest om de bankjes in het park grondig schoon te spuiten. HULDE”!         

*Ter inzage voor inspraak *Het concept Vestigingsbeleid Datacenters gemeente Amsterdam 2020 – 2030: Amsterdam Duurzaam Digitaal PDF biedt perspectief voor datacenters om selectief door te kunnen groeien in de stad. Het concept ligt ter inzage en u kunt t/m 31 augustus 2020 uw mening geven.
*Ter inzage t/m 10 september Concept wijzigingen EVENEMENTENBELEID en APV. Wijziging in de APV m.b.t. eendaagse evenementen waarvoor geen vergunning nodig is: Wijziging in een aantal lokatieprofielen en vaststellen van een handhavingstrategie evenement.
*T/m 6 september Inspraak op afsteekverbod CONSUMENTENVUURWERK

Het stadsbestuur is met zomerreces. De raadscommissie Wonen en Bouwen en Ruimtelijke Ordening maar ook de bestuurscommissie starten weer op 2 september 2020 (de laatste om 9:30 uur Pr. Kennedylaan 923).

Wanneer gaat tram 25 rijden? Deze gaat in december rijden. Lees meer in de Digitale nieuwsbrief Amstelveenlijn juli 2020 kopie

Bericht Vervoerregio: Treinen en metro’s rijden weer in heel Amsterdam: ‘Blij dat alle klussen gelukt zijn in 16 dagen. Het spoor in Amsterdam heeft de afgelopen zestien dagen een ware transformatie ondergaan om de reizigersgroei in de regio op te kunnen vangen. ProRail samen met aannemers BAM en Strukton rondde het werk aan nieuwe seinen, wissels, trappen bij o.a. het Amstelstation en een tunnel af. Lees meer

Bericht in OV Magazine  “Mobility as a Service kan zo’n 5 miljoen reizigers in Nederland bereiken die flexibel zijn in hun reisgedrag, vertelt Henk Meurs, bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Maar dan moeten beleidsmakers wel geldstromen en andere regelgeving durven aanpassen.” “Onder de juiste voorwaarden sterft MaaS niet zomaar. MaaS is een blijvertje.” Lees meer

Nieuwsbrief Amsterdam 7 augustus, editie Zuid, met o.a. Mondkapje verplicht — Vanaf woensdag 5 augustus is het in delen van de stad verplicht om een mondkapje te dragen. Het gaat om gebieden waar het krap en druk is en waar andere maatregelen onvoldoende uitwerking hebben gehad of leiden tot ongewenste economische effecten. Zoals het Wallengebied en de Kalverstraat. De mondkapjesverplichting is een experiment en komt niet in de plaats van de 1,5 meter regel.

Kunst en Cultuur  

12 augustus Grachtenfestival: ADAM Quartet, 12:30 uur Thomaskerk, Pr. Irenestraat 36      Alles is al volgeboekt. Bekijk hier waar nog wel kaarten verkrijgbaar zijn voor het grtachtenfestival.

En: augustus 2020 Thomaskerk voorlopig geen lunchconcerten op de dinsdagmiddag mogelijk. De formule past niet in de regelgeving rondom het coronavirus.

t/m 12 augustus “Hoe kijk jij naar je medemens?” Through the Lens” in Circl Art      Circl heeft weer een prachtige tentoonstelling:ruimte waarin ABN AMRO haar kunstcollectie exposeert. Lees meer

De Botanische Tuin Zuidas tekenworkshops 14.00-16.30 uur, Van der Boechorststraat 8, op zondag 16 en 23 augustus. Voor andere activiteiten kijk hier.

t/m 20 september o.a. Exploded View 9 verkenningen alternatieve perspectieven op het Amstelpark in en buiten het Glazen Huis       De tentoonstelling toont de resultaten van een jaar lang onderzoek van 9 kunstenaars en landschaps-ontwerpers naar het Amstelpark. En……………..! Nieuw: zomerprogramma voor jongeren bij  workshops onder de naam Expeditie Amstelpark. Check het programma hier.

6 september 14.00 uur Kruiden (wandeling) in de Artsenijhof van het Beatrixpark   Vertrekpunt parkingang Diepenbrockstraat, tegenover de Herman Heijermansweg. Henk Wolters en Mien Vermue, 020-6644506, henk.snezana@kpnmail.nl. Er kunnen maximaal 10 deelnemers mee. Aanmelden verplicht via email naar Henk Wolters, henk.snezana@kpnmail.nl. Bomen: 4 oktober, 1 november, en 6 december, Artsenijhof:  6 september.
 
Het Tekenkabinet XS alleen te bezoeken op afspraak Kijk hier Lise Sore maakte een prachtige digitale 360º Tekenkabinet XS tour die te zien via deze link.

12 en 13 september Open Monumentendag in Amsterdam. Onder de noemer ‘Goed geschoold‘ gaan de deuren van monumenten open.


WERK AAN DE WEG – SPOOR – NIEUWBOUW
 
Een overzicht van de werkzaamheden tijdens de vakantieperiode op belangrijke wegen vindt u hier.
 

Werkzaamheden tussen Valley en de A10. De Spoorslag is van 10 tot 31 augustus afgesloten voor al het verkeer. Voor wandelaars vanaf station Zuid is het in deze periode handiger om via station RAI te reizen.       Vanaf september werkzaamheden kabels en leidingen voor Valley. Het asfalt en de verhardingen worden opgebroken om de kabels en leidingen aan te leggen. Vanwege dit werk wordt het tijdelijke fietspad afgesloten. In december zal het weer worden opengesteld. Fietsers richting het centrum worden omgeleid via de westzijde van de Beethovenstraat
In verband met de aanleg van de kabels en leidingen worden de bomen langs het fietspad van dit deel van de Beethovenstraat weggehaald en tijdelijk in depot gezet op een vrij liggende kavel aan de Domenico Scarlattilaan, tussen EMA en het nieuwe Van der Valk hotel. De bomen worden weer terug geplant in het voorjaar van 2021 tijdens het inrichten van de openbare ruimte rondom Valley. Het autoverkeer op de Beethovenstraat richting het centrum kan met uitzondering van een weekend in september langs het werk rijden. De afsluiting van de Beethovenstraat in één weekend in september is nodig om de bomen veilig te kunnen verhuizen. Het autoverkeer zal tijdens dat weekend worden omgeleid. Het busverkeer kan tijdens de afsluiting over de westelijke rijbaan naar het noorden rijden.
 
Werkzaamheden Beethoven 2         T/m 23 augustus vinden er diverse werkzaamheden plaats op het terrein achter AkzoNobel en Stibbe, aan de C. Neefestraat.  En: De aannemer van het nieuwe WTC verwijdert de retourbemaling in juli/augustus. De gemeente Amsterdam saneert de Japanse duizendknoop, in de eerste drie weken van augustus. Deze werkzaamheden hebben enige invloed op de bereikbaarheid van de panden en de ventweg aan de voorzijde. Japanse duizendknoop: deze werkzaamheden maken deel uit van het voorbereiden van de bouw op kavel 6/7.

t/m 16 augustus werkzaamheden aan het fietspad tussen de Fred Roeskestraat (hoek: Bagels&Beans) en het tunneltje onder de Parnassusweg. Er worden nieuwe kabels en leidingen gelegd en oude verwijderd. Ook komt er op de kruising voor Bagels&Beans een verhoging in het midden en nieuwe belijning. En: Het fietstunneltje onder de Parnassusweg bij de oude rechtbank is afgesloten. Fietsers worden omgeleid.

Stadionkade: omleiding       Van 6 juli tot eind september werkzaamheden aan de Stadionkade tussen Watteaustraat en Parnassusweg. Verkeer wordt omgeleid via de Stadionweg.

Bekendmakingen Rijk, gemeente, stadsdeel, vervoerregio, provincie, waterschap, odnzkg
Gemeente
*De Boelelaan 205
wijzigen kenteken gehandicaptenparkeerplaats J-271-GG
Wabo, reguliere procedure, aanvraag ontvangen
*Maurice Ravellaan 4, wijzigen signing luifel clubgebouw bouwen in afwijking van de omgevingsvergunning OLO – 4398633, t.w: wijzigen van de signing op de luifel van het clubgebouw. Ontvangstdatum aanvraag: 23 juli 2020. Aanvrager: ProjectManagement Bureau. Zaaknummer: 9749449.
*Jaagpad iets voor de bocht naar de Riekerweg handelen in strijd met bestemmingsplan
*Beethovenstraat 120, 1077JR Amsterdam: voor het vergroten van de woning op de begane grond en het bouwen van een tuinhuis.
*Prinses Irenestraat 39 – 43, Amsterdam, bouwen in afwijking van de verleende vergunning OLO – 4371141 t.w: aanpassen gevel. Aanvrager: Strawinskyhuis B.V., Zaaknummer: 9735233.
*Antonio Vivaldistraat, Amsterdam, kappen 52 bomen  (kadastraal perceel A 1909)
*Z/20/1795909 exploitatievergunning McDonald's Nederland – Gustav Mahlerlaan 27 – 1082MK Z/20/1795909 nieuwe aanvraag Exploitatievergunning alcoholvrij horecabedrijf zonder terras
*De Boelelaan, Amsterdam, wijziging aanbrengen scorebord    wijzigen van de constructie en bouwkundige voorzieningen op de noordtribune tbv het aanbrengen van het scorebord van clubgebouw AFC.
Verleende omgevingsvergunning
*Tommaso Albinonistraat 5, Amsterdam, wijzigen voorgevel      wijzigen van de voorgevel en het verbouwen van de begane grond en het toevoegen van een entresolvloer. Aanvrager: Mobiquity B.V. Zaaknummer: 9582663.
*Beatrixpark 1  het plaatsen van airco-unit op het dak van het gebouw op de locatie.
*Willem Pijperstraat 74, Willem Pijperstraat 68 en Prinses Irenestraat 60 met behoud van bestemming tot woningen1077 XM: voor het veranderen en vergroten van de gebouwen.
*Fred. Roeskestraat 100, kap 3 bomen                                                                                                                      *Henriëtte Bosmansstraat 39, 1077XG Amsterdam het kappen van een boom in de tuin. Er geldt een herplantplicht.
*Willem Kesstraat 15, 1077 KR: voor het kappen van één conifeer (Chamaecyparis) staande staande in de achtertuin, verzonden d.d. 31 juli 2020. Er geldt een herplantplicht.
*Fred. Roeskestraat 100, Amsterdam, kappen 4 bomen
*Parnassusweg 376, Amsterdam, betreft een vergunning voor het brandveilig gebruiken van het hotel “Premier Suites Plus” in het gebouw “Hourglass” op de locatie. Zaaknummer: 9548420.
Aanvraag exploitatievergunning voor een horecabedrijf
*Gustav Mahlerlaan 27, 1082 MK: voor het exploiteren van een alcoholvrij horecabedrijf zonder terras
*Parnassusweg 851 – 1082 LZ: voor het exploiteren van een alcoholvrij horecabedrijf met terras, ingekomen d.d. 22 juli 2020. Zaaknummer Z/20/1793811.
Verleende vergunning geluidsontheffing
*Parnassusweg 220, Amsterdam 
   Wk 32 t/m 36: maandag van 19:00 tot 22:30 uur                                                            
*Beethovenstraat, Gustav Mahlerlaan, Amsterdam. Week 33 t/m 36 maandag t/m zaterdag 2020 van 19:00 t/m 22:30 uur.
Omgevingsvergunning  buiten behandeling gelaten
*Beethovenstraat 22
, 1077JH: voor het veranderen van het gebouw door het vervangen van de dakpannen t.b.v. dakrenovatie.
Verlenging beslistermijn
*Parnassusweg 10-H,
1076AN Amsterdam: voor het plaatsen van twee hekwerken in het portiek
APV vergunning
*Europaboulevard 13
1079PC  Looptijd: 27-07-2020 – 31-12-2020. Kenmerk gemeente: Z/20/1784369. Objecten.
Z/20/1782247 evenementenvergunning De Boelelaan 759 1082RS Amsterdam.   Zuidas Today Rubberen Bootjes Regatta sport, spel, eten, drinken, socializen 14:00-23:00
Z/20/650941 evenementenvergunning Beethovenplein 10 1077WM Amsterdam  Stibbe Alumni 2020 Barbecue, Herdenking of viering 17:30-22:00. Looptijd: 24-03-2020 – 10-09-2020 Amsterdam, Beethovenplein
Z/20/645977 evenementenvergunning Europaplein 38 1078GZ Amsterdam.       ÆFUND-summit vergaderen, dineren 09:00-21:00
Z/20/632626 evenementenvergunning Strawinskylaan 143 1077XX Amsterdam.      Blauwe engel zomerfeest Genieten van het culinaire aanbod op de Zuidas 16.00-00.00
Waterschap
Verleende Watervergunning voor het aanleggen van een tijdelijke duikerdam, ter hoogte van Zuidas, Amsterdam – AGV – WN2020-005176
Verleende Watervergunning voor het onttrekken van grondwater tijdens het aanleggen van kabels en leidingen, ter hoogte van de Ravellaan in Amsterdam – AGV – WN2020-004686

Omgevingsdienst Noordzeekanaal Gebied  zie overzicht
06-08-2020 17-09-2020  Antonio Vivaldistraat, Amsterdam, kappen 52 bomen
30-07-2020 10-09-2020  Antonio Vivaldistraat 15, realiseren tijdelijke huisvesting    Kindercampus Zuidas. Ontvangstdatum aanvraag: 14 juli 2020. Aanvrager: Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel. Zaaknummer: 9735258

Lees verder over: Algemeen, Beatrixpark, Beethoven, Fred. Roeskestraat, Inspraak, Kunst & Cultuur, Noordzone, Publicaties, Ravel, Strawinsky, Verkeer, Weekberichten.