Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 34

Korting grondprijs Zuidas roept vraagtekens op
Bij een omstreden miljoenendeal op de Zuidas heeft de gemeente Amsterdam niet goed gehandeld. Zo is om niet opgehelderde redenen 20% korting gegeven op de grondprijs aan een verdachte in het grote vastgoedfraudeproces van Philips Pensioenfonds en Bouwfonds.
Dat vinden enkele politieke partijen in de gemeenteraad van Amsterdam.
Dit in een reactie op een rapport over de herontwikkeling van een pand van het Philips Pensioenfonds op de Zuidas. De opdracht van dit rapport kwam wethouder Maarten van Poelgeest.
Bron: http://www.Vastgoedjournaal.nl

Ontwerp bouwvergunning inclusief ontwerpontheffing
Terrein Gustav Mahlerlaan 3000 t/m 3004-K01/0663-2010, plaatsen lantaarnpalen,verkeersportalen. Trap hekwerken, balustrade, en keerwand met aanrijbeveiliging t.b.v. inrichten van het terrein van de parkeergarage en nieuwbouw ACTA.

Ontwerpbesluit kapvergunning
Terrein tussen het spoortracé en de A10 ten noorden van het perron station RAI – K15/0660-2010, kappen van 29 bomen.
DMB is gevestigd aan het Weesperplein 4. Men op werkdagen voor het publiek geopend van 9 tot 12 uur.
Voor inlichtingen kunt u bellen: 020-5513.420/354.
Wilt u de hier gepubliceerde aanvragen inzien of wilt u een bouw- of ander soort vergunning aanvragen of aanvullende gegevens indienen? Dan kunt u langskomen tijdens de openingstijden.  Ook kunt u dossiers inzien. Daarvoor moet u eerst telefonisch een afspraak maken: 020-5513.419/427.

Werken in de openbare ruimte
Verleende vergunning Gaasterlandstraat ( t.h.v. de Roc Amsterdam, langs de Zuidelijke Wandelweg, tussen de Synagoge en de begraafplaats), voor het werken in de openbare ruimte i.v.m.het aanleggen van een oeverconstructie, bestaande uit een waterpartij en kadeconstructie. De bovengenoemde vergunningen met bijbehorende stukken liggen vanaf  18 oktober 2010 gedurende zes weken tijdens de openingstijden ter inzage bij de informatiecentra van Stadsdeel Zuid. Dossiernummer 43-167946.

Mijlpaal op de Zuidas gezamenlijk gevierd.
Miles Building bereikt het hoogste punt van de bouw, een nieuwe mijlpaal voor de Zuidas tot een volwaardige woonomgeving. Op zaterdag 6 november aanstaande wordt dit feestelijk gevierd, samen met de ondernemers en ontwikkelaars die op de Zuidas actief zijn. Voor het eerst slaan de ondernemers en de ontwikkelaars de handen ineen om de mogelijkheden en kansen van de Zuidas als volwaardige woonomgeving onder de aandacht te brengen. Belangrijkste boodschap: de Zuidas is alive! Bekijk hier het programma.

Building Images, photography from Zuidas
Deze tentoonstelling is geopend vanaf 24 september t/m 7 november. De KunstKapel van het Virtueel Museum Zuidas (VMZ) opent het nieuwe seizoen met de absurdistische foto’s van Isabelle Wenzel (Wuppertal, 1982). Deze talentvolle en veelbelovende jonge kunstenaar studeerde dit jaar af aan de Gerrit Rietveldacademie te Amsterdam. Door het VMZ werd zij uitgenodigd deel te nemen aan het project  ‘Virtuele Zoom’, waarbinnen de ontwikkelingen aan de Zuidas worden vastgelegd. Daardoor worden ook haar foto’s, net als die van voorgangers als Risk Hazekamp, Katja Mater en Gabor Ösz, overgedragen aan de collectie van het Amsterdamse fotografiemuseum FOAM

Jort Kelder in literatuur op de Zuidas

04-11-2010 19:00 – 21:15
Jort Kelder, televisiepresentator en oud-hoofdredacteur Quote, heeft een fascinatie voor ‘Kaas’ van Willem Elsschot. Het boek waarin Frans Laarmans een agentschap in Edammer kazen begint. In Literatuur aan de Zuidas licht hij zijn fascinatie voor het boek en de schrijver toe. Elsbeth Etty vraagt hem waarom iedereen het boek nu zou moeten lezen. Thema van de avond: wat is een goede ondernemer?

Volgende bijeenkomst Bewonersplatform
Op 11 november vindt de volgende thema avond plaats met als titel: Leven op de Zuidas.
Herman van Wissen zal een presentatie én voordracht verzorgen. Wij zijn nog in overleg met een andere spreker.
Plaats: MFC Binnenhof, A.J. Ernststraat 112.
Tijd: 19.30 – 21.30.

Lees verder over: Weekberichten.