Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 39

Thema-avond BPZ, Zuidas Groen, 16 oktober 19.30 – 21.30 uur, in het café Huis van de Wijk Buitenveldert, MFC Binnenhof, A. J. Ernststraat 112

Avond over de Groene wandeling, jaarplan Groeifonds Groen Zuidas en vooral ideeën voor groen van bewoners. Iedereen is van harte welkom. Speciaal voor bewoners, de bestuurscommissie van stadsdeel Zuid en belangstellenden. Vooraf aanmelden verzekert u van een plaats: tel 644 99 36 of mail bpz@wocbuitenveldert.nl                                                  

30 oktober 2014 van 14.30-18.00, Symposium Fietsambitie Zuidas, Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36

Momenteel wordt de Visie Zuidas herzien. De gemeenteraad verlangt daarin prominente aandacht voor de fietsambitie. Voor de Fietsersbond Amsterdam is dat aanleiding een symposium te organiseren over de vraag hoe de fiets beter kan worden benut bij het ontwikkelen van een bruisende, internationale toplocatie.

De Zuidas presenteert zich graag als locatie van wereldklasse en als hét zakelijk visitekaartje van Amsterdam. Maar waar Amsterdam zich onderscheidt als de wereldfietsstad, zal de Zuidas nog een tandje moeten bijschakelen voordat de fiets als unique selling point kan dienen. Tijdens het symposium Fietsambitie op de Zuidas presenteren prominenten uit de wereld van verkeer, stedenbouw, bedrijfsleven en onderzoek hun visie, maar kunt ook u uw ideeën naar voren brengen. Een programma en een lijst van sprekers volgen. Via amsterdam@fietsersbond.nl kunt u zich nu alvast aanmelden.

EXPO: Waar Rook is

Schrijvend kunstenaar Lies Aris (Storyshop) is gebiologeerd door levensverhalen. Ze heeft er tientallen gelezen en geschreven. Overtuigd van het feit dat eigenlijk iedereen het verdient om hoofdpersoon van een verhaal te zijn, dat achter elk gelaat een bijzonder leven schuilt en dat een stad gemaakt wordt door de mensen en niet de stenen, maakt zij nu in samenwerking met fotograaf Ed Bosland een krant en een expositie over levens aan de Zuidas. Want zo op het eerste gezicht lijkt juist dit deel van de stad koud en levenloos met zijn glimmende glazen torens, snelle zakelijkheid en lege straten ’s avonds. Daar waar de grijze pakken ’s morgens hun kantoren binnenrennen en rust en warme menselijkheid niet je eerste associaties zijn.

Met Waar Rook Is, worden mensen geportretteerd die nooit hadden gedacht in een publicatie te verschijnen. Dit is geen gewone krant. Dit is de Zuidas Gazet.Na de opening is de expositie nog iedere donderdag, vrijdag en zaterdag van september tussen 12.00-17.00 te bezoeken in the Old school, Gaasterlandstraat 3-5.

Slimme bouwmethoden van BAM voor fietsparkeergarage Mahlerplein

Gemeente Amsterdam en Koninklijke BAM Groep nv hebben een contract getekend voor de bouw van de ondergrondse fietsparkeergarage en de herinrichting van het Gustav Mahlerplein in Zuidas. BAM heeft de aanbesteding gewonnen door zich significant te onderscheiden op het gebied van slimme bouwmethoden. Hiermee weet BAM de bouwoverlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken, zowel in tijd als in hinder. Daarnaast is in het ontwerp een aanzienlijke meerwaarde geleverd op uitstraling en gebruiksgemak van de fietsparkeergarage. De bouw van de fietsparkeergarage start halverwege 2015 en duurt, inclusief de herinrichting van het bovenliggende plein, ca. 1 jaar.

Nieuw schakelstation opgeleverd

In het westen van Zuidas is een nieuw schakelstation opgeleverd. Dit verdeelstation is geïntegreerd in het nieuwe kantoorgebouw The Edge en krijgt aan de buitenkant een groene aankleding. Ontwikkelaar OVG heeft architect Ron Bakker van PLP Architecture opdracht gegeven de ombouw van het schakelstation te integreren in het ontwerp van The Edge.

stadsregioNieuws uit het DB Stadsregio Amsterdam 4 en 18 september

  • Benoeming plaatsvervangend lid Reizigers Advies Raad. Het DB stemt in met de benoeming van de heer L. Hendriksen als nieuw plaatsvervangend lid van de Reizigers Advies Raad. De heer Hendriksen is voorgedragen door de consumentenorganisatie Cliëntenbelang.
  • Extra budget Personeel Ombouw Amstelveenlijn. Het DB stemt in met het beschikbaar stellen van € 985.000 additioneel budget uit het BDU programma Grote projecten Infrastructuur voor de inzet van extern personeel voor de planuitwerkingsfase van de Ombouw Amstelveenlijn.

amstelveenseweg 8 juni 2014Weekendafsluiting Amstelveenseweg

Het aanstaande weekend staan werkzaamheden gepland waarvoor de Amstelveenseweg moet worden afgesloten van 26-28 september. Autoverkeer wordt omgeleid. Fietsers en voetgangers kunnen er aan de westzijde van de Amstelveenseweg nog wel door.

26 – 28 september weekendafsluiting op de Gustav Mahlerlaan

Vanaf vrijdag 26 september 20.00 uur tot en met zondag 28 september is er een afsluiting op de Gustav Mahlerlaan (in twee richtingen) tussen de Benjamin Brittenstraat en de Parnassusweg. Dit is nodig voor de aansluiting van kabels en leidingen van de nieuwbouw Mahler 900 en 1000 op de integrale leidingentunnel die aan de noordzijde onder de Mahlerlaan ligt. De Gustav Mahlerlaan is te bereiken via de Beethovenstraat. Meer weten over deze werkzaamheden? Zie werkzaamheden op de Gustav Mahlerlaan.   http://www.amsterdam.nl/zuidas/nieuws/2014/9september/weekendafsluiting/#h3a888960-9561-554d-c90b-dc8c41199c32

Kennisgevingen & Bekendmakingen van de gemeente Amsterdam en stadsdeel Zuid     

Inzien vergunningen op  locatie Kennedylaan 923 enkel op afspraak: tel  14 020

Aanvraag evenementenvergunning

  • Beatrixpark 1, 1077 VX: voor het houden van een evenement “Honden/Baasjes Winter BBQ” op 23 november 2014 van 12:00 uur tot 19:00 uur. Dossiernummer 32-949677.

De aanvraag ligt vanaf 15 september 2014 gedurende twee weken tijdens de openingstijden ter inzage bij het informatiecentrum op de President Kennedylaan 923. Gedurende genoemde periode kunt u uw zienswijze schriftelijk kenbaar maken. En sturen aan het AB van de bestuurscommissie van stadsdeel Zuid, Postbus 74019, 1070 BA Amsterdam.

tot 30 nov. Im November ist es still, weil alle schlafen oder in Afrika sind, Carl Schröder, Amstelpark

In de achterruimte van het Glazenhuis wordt een video getoond met een opeenvolging van 8 scènes van een bos die elk in een single long shot gefilmd zijn. De woudreuzen delven het onderspit van de mens, die met veel lawaai boom na boom omzaagt waarna de stilte terugkeert als de bomen tegen de vlakte slaan en een veranderd landschap tevoorschijn komt. Al is het voorspelbaar wat er gaat gebeuren, de suspense blijft intens voelbaar.Lees hier verder

Zondag 12 oktober 2014, Artists talks, Amstelpark

15:00: AnneMarie van Splunter en om 16:00: PJ Roggeband

7 oktober 12:30-13:00 uur, lunchconcerten, Thomaskerk Pr. Irenestraat 36    Daahoud Salim Alvarez, piano.

4 t/m 31 oktober 2014, expositie ‘Ontmoet Van Eesteren in Buitenveldert in de Kunstkapel, Prinses Irenestraat 19

Vanaf oktober lunchconcerten, 12.00 uur in de Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2-8

12 oktober 11.00 – 18.00 uur Pure markt, Amstelpark

4 en 5 oktober open weekend H A R V E S T M O O N in VU Hortus

Op beide dagen is er van 9.00 – 17.00 uur een kleine markt met allerlei lokale producten, zoals jams chutneys, sierraden en natuurlijk bollen van Dicks en planten en zaden vanuit onze eigen Vu Hortus. Vanaf 13.00 – 17.00 uur vinden tevens activiteiten plaats. Voor de volwassenen zijn er rondleidingen door de kassen en de tuin en er is een workshop bloemschikken. Voor de kinderen is er speciale aandacht. De activiteiten voor de kinderen sluiten aan bij de kinderboekenweek, welke van 1 tm 12 oktober in het gehele land plaatsvindt.

 

Lees verder over: Weekberichten.