Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

weekbericht 46

22 november 2018 themabijeenkomst  Bouwen aan het dok in 2019 en bereikbaarheid Zuidas e.o. 19.30- 21.30 uur Hoekzaal, Huis van de Wijk Buitenveldert A.J. Ernststraat 112    Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Bel 020 644 99 36 of mail naar bpz@wocbuitenveldert.nl

Berichten Amsterdam Zuidas:
De hobbels naar afvalscheiding in Zuidas     Thuis scheiden ze plastic keurig van ander afval. Maar in hun kantoren in Zuidas moeten medewerkers het vaak in de restafvalbak gooien. Waarom is dat? Afval scheiden is zeker niet kansloos in Zuidas, maar er zijn wel flink wat hobbels.
Start bouw 2Amsterdam 13 november 2018 Het hotel en de parkeergarage worden eind 2020 opgeleverd en de kantoortoren in het voorjaar van 2021. Provast herontwikkelt de torens voor het Commerz Real open-ended real estate fund hausInvest. De bouw is in handen van J.P. van Eesteren.
Feiten en cijfers Zuidas   Lees meer

Persbericht RAI: Logistieke pilot ontlast omgeving RAI tijdens METSTRADE        Inzet overslagfaciliteit, milieuvriendelijke vrachtauto en porter service. RAI Amsterdam en logistieke partner DB Schenker draaien samen een pilot voor een duurzamere beurslogistiek. Tijdens de op- en afbouw van METSTRADE,’s werelds grootste vakbeurs voor de internationale pleziervaartindustrie (13–15 november), biedt DB Schenker exposanten de mogelijkheid goederen af te leveren bij een overslagfaciliteit buiten Amsterdam. De goederen worden gegroepeerd en in een milieuvriendelijke Scania LNG-truck van en naar de RAI vervoerd. Hier worden goederen met elektrische heftrucks gelost. Lees meer

Nieuws uit het DB vervoerregio
“Vaststellen Vervoerplan 2019 GVB  
     De wijzigingen zijn het opheffen van de lijnen 30 en 31 in Landelijk Noord en enkele frequentieaan-passingen op de metrolijnen 50,51, 53 en 54 en op buslijnen 21, 44, 47 en 66. Onderdeel van het vervoerplan is ook het vervangend vervoer tijdens de ombouw van de Amstelveenlijn. Het vervoer bestaat uit de vervangende lijn 55 die tussen de halte Sacharovlaan en Amsterdam Zuid een alternatief biedt voor lijn 51. Deze buslijn stopt tussen Oranjebaan en Amsterdam Zuid enkel op de halte Boelelaan/VU. Bij de halte Oranjebaan kan overgestapt worden tussen buslijn 55 en tramlijn 5. Op het traject ten noorden van Amstelveen Centrum gaat lijn 5 vaker rijden zodra lijn 51 in maart niet meer in Amstelveen rijdt. Tijdens de zomervakantie en een aantal weekenden in 2019 rijdt ook lijn 5 niet. Deze wordt dan vervangenvoor een vervangende buslijn 45. Door de werkzaamheden aan de Amstelveenlijn kan de halte Kronenburg vanaf 7 januari niet meer gebruikt worden en de halte Zonnesteun vanaf 3 maart niet meer. Ter vervanging wordt tussen de twee haltes een vervangende tramhalte voor lijn 5 in gebruik genomen vanaf 7 januari.” Lees meer 

Hello Zuidas de november/december editie ligt weer op alle locaties op de Zuidas en in alle winkelstraten van Amsterdam Zuid. Lees de digitale versie hier!

Lees hier het nieuws van de Vereniging Woonschepen Zuid over werkzaamheden aan de Schinkelbruggen en toekomstige damwand wordt opgetrokken uit bioblocks. Vervolgens worden er struiken en klimop geplant. Ook nieuws over de breedte nieuwe Schinkelbrug.

Grote Groenonderzoek Amsterdam       U kunt t/m 27 november 2018 meedoen. Vul hier de enquête in.

21 november raadscommissie RO 13.30 – 17.00 uur, commissiezaal, stadhuis
Met op de agenda bij : Grondzaken -15 Uiten van wensen en bedenkingen inzake het voorgenomen collegebesluit tot het met terugwerkende kracht, tijdelijk verlenen van 10% extra overstapkorting bij overstap naar eeuwigdurende erfpacht Nr. BD2018-013687
Bij Zuidas en Marineterrein : 19 Vaststellen bestemmingsplan Zuidas Kenniskwartier Noordstrook Nr. BD2018-013803 met o.a. Nota van Beantwoording zienswijze bestemmingsplan Zuidas-Kenniskwartier Noordstrook. ProRail adviseert om de conclusies uit het trillingenonderzoek op te nemen in de toelichting bij het bestemmingsplan en dit aspect door te laten werken in de planregels De zienswijze van adressant leidt tot inhoudelijke wijzigingen van het bestemmingsplan. 2. Advies DB Zuid_ontwerpbestemmingsplan 20180919.pd  3. College van BW Voordracht (vrijgave OBP Zuidas-Kenniskwartier) 20180717.pdf  en  4. NvB zienswijzen anoniem Zuidas KK Noordstrook 20181008.pdf.
20 In te stemmen met het opnemen van (gemeentelijke) kosten en opbrengsten ten behoeve van de oprichting van een Hulpwarmtecentrale (HWC) in de grondexploitatie van Zuidas Nr. BD2018-012170. Commissievoordracht instemmen met opnemen van (gemeentelijke) kosten en opbrengsten voor de oprichting van een HWC in de grex van Zuidas. Voordracht gemeenteraad instemmen met opnemen van (gemeentelijke) kosten en opbrengsten voor de oprichting van een HWC in de grex van Zuidas.
21 Instemmen met de raadsvoordracht omtrent overboeken meerwaarde transformatie naar GREX Zuidas
22 Kennisnemen van de bestuurlijke afspraken Zuidasdok, de halfjaarlijkse rapportages Zuidasdok en het programma Zuidas Bereikbaar Nr. BD2018-013757. Lees hier de samenvattingen en hier over maatregelen bereikbaarheid.
TKN 4 Kennis te nemen van de Halfjaarrapportage 2018 Zuidas.

22 november, raadscommissie Mobiliteit, Luchtkwaliteit en Duurzaamheid. Met op de agenda -Parkeertarieven voor bezoekers Amsterdam omhoog. En bij TKN KN 8 Beantwoording raadsadres over opheffen diverse haltes openbaar vervoer. Reactie van gemeente: ”GVB is de concessiehouder van de gemeente Amsterdam en voert de exploitatie uit. GVB moet voldoen aan de concessievoorwaarden. De gemeente Amsterdam is wegbeheerder en heeft een adviesfunctie wat betreft de uitvoering van het openbaar vervoer. De invloed van de gemeente is dus relatief beperkt. Veelal gebeurt het opheffen van haltes op initiatief van GVB.” Lees meer en bekijk de agenda.

27 november vervolg Bewonersbijeenkomst ''verbouwingen in Zuid'' door stadsdeelcommissie 18:30 uur Frans Otten Stadion, IJsbaanpad 43   Lees hier meer en bekijk de documenten 20181127 Uitnodiging bewonersbijeenkomst bouwdynamiek; 20180717 verslag Informatiebijeenkomst ‘Verbouwingen in Oud-Zuid’; Oplossingen uit expertmeeting.

28 november 19.30 Stadsdeelcommissie in de Wijk – Buitenveldert/ Zuidas locatie nog niet bekend

Nieuwsbrief Amsterdam 15 november 2018 editie Zuid met o.a. "Bekijk de online versie met o.a. "Het eerste stukje Strandeiland is boven water!"

Kunst en Cultuur
Tot 7-12 iCircl en M-ODE zoeken jouw kleding!     Word onderdeel van een ware fashion transformatie en laat tot vrijdag 7 december 2018 jouw ongedragen of gedragen kleding in goede staat achter in de speciale inzamelbak bij de receptie van Circl. Het eindresultaat is te zien bij de circular fashion show op 16 januari 2019 in Circl, Mahlerplein. Lees meer

20 november 2018, lunchconcert 12:30-13:00 uur, Thomaskerk, Pr. Irenestraat 36     Met Seán Morgan-Rooney, piano. Lees meer

22 november Sneak preview: Jimmy Nelson’s Homage to Humanity in Circl, 9.00-10.00 Mahlerplein      Expositie met foto's uit Jimmy Nelson's nieuwe boek Homage to Humanity over iconische verdwijnende stammen uit Azië, Afrika, Mexico, Australië en India. Ook op 23 november van 10.00-11.00 Sneak preview. Lees meer

27 november officiële opening van een unieke expositie Op en onder de VU Campus  U bent vanaf 8:30 uur van harte welkom bij de expositieruimte rondom de Aula, 1ste verdieping VU Hoofdgebouw. Start met een ontbijt en na afloop is er gelegenheid voor een rondleiding door de bedenkers van de tentoonstelling.  Aanmelden kan hier.

26, 27 en 28 november,19:30 – 21:45, Safaripark Zuidas in de Nieuwe Poort, Claude Debussylaan    Aanmelden en een kaartje te kopen kan hier.

T/m 30 november het Tekenkabinet in het Glazenhuis Amstelpark   Vanwege de wintertijd zijn de openingstijden gedurende de maand november gewijzigd naar vrijdag- en zondagmiddag 12.00 – 16.00 uur.

1 december 20.00 uur Country III, in de Kunstkapel, Pr. Irenestraat 19      Met Stefano Taiuti, Annet Duller, Fazle Shairamhomed, Confederacy of Assonance, Han Buhrs, Alan Purves, Raoul van der Weide, Hank Botwinnik, Dirk Bruinsma, Jimmy Serensky, The October Collective. Lees meer

2 december Winterwandeling Beatrixpark   Elke eerste zondag van de maand verzorgt IVN-gids Henk Wolters om 14.00 uur een excursie door het Beatrixpark. De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur en begint bij de parkingang aan het Boerenweteringpad, bij de Diepenbrockstraat, t.o. Herman Heijermansweg. Informeer of het doorgaat bij Henk Wolters 020-664 45 06, henk.snezana@kpnmail.nl.

3 dec, 18.30 Movienight: Stranger in Paradise in Circl, Mahlerplein      Een prijswinnend filmessay over de complexiteit van het migrantenvraagstuk en de ambigue houding van Europe.

16 december Pure Markt @ Amstelpark    Tijdens de Pure Markt vind je unieke deelnemers op het gebied van eten, drinken en creativiteit. Rondom deze gezellige terrassen, omringd door de natuurlijke schoonheid van het park, is genoeg te doen voor het hele gezin.

tot 11 jan 2019, Circl.ART: ‘Natural’ Constructions, Circl,  Mahlerplein     Prikkelende expositie (selectie recente aankopen uit de ABN AMRO collectie) met werken die de kloof tussen natuur en cultuur kenbaar maken en schijnmaakbaarheid van de wereld benadrukken

WERK AAN DE WEG – SPOOR – NIEUWBOUW
Amsterdam Zuidas Informatiecentrum    Bereikbaar via 0800-5065 (24/7, gratis) of stuur een mail naar contact@zuidas.nl. U kunt er terecht met vragen, klachten, meldingen van overlast en schade. U kunt ook het contactformulier invullen. Het informatiecentrum is in het WTC, in de Centrale hal, Strawinskylaan 59, 1077 XW, Amsterdam. Iedere werkdag geopend van 9.00 – 17.00. Klachten over hinder op straat kunt u ook melden bij stadsdeel Zuid Meldingen Openbare Ruimte. Klachten over vergunningen van de Omgevingsdienst richt u aan service@odnzkg.nl of bel 023-5678899 of gebruik het klachtenformulier Omgevingsdienst.

20 november tussen 20.00 uur en 6.00 uur wegwerkzaamheden Wielingenstraat op de rijstrook stad-uit, richting het Scheldeplein. Het gaat om reparatiewerkzaamheden ter voorkoming van gaten in het wegdek. Lees meer

20 november Buitenvelderstelaan zijn beide rijstroken tussen de De Boelelaan en de Arent Janszoon Ernststraat (stad-uit) afgesloten voor autoverkeer. Op het kruispunt met de De Boelelaan wordt het verkeer verwezen naar de Van der Boechorststraat of de Van Leijenberghlaan. Fietsers ondervinden geen hinder. De looproute vanaf de metrohalte richting de Arent Janszoon Ernststraat is afgesloten. De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor het openbaar vervoer. De werkzaamheden kunnen geluidsoverlast geven.

Fietspad Piet Kranenbergpad 16 november open    Het eerste deel van het Piet Kranenbergpad, het verbrede fietspad, is klaar. Het nieuwe voetpad volgt naar verwachting eind november. Inmiddels rijdt ook de Museumtram weer over het Piet Kranenbergpad.

Valley Beethovenstraat van 28 t/m 30 november grote betonstort en afwerken vloeren       De wanden, kolommen en verdiepingsvloeren in de kelder) worden de komende maanden in hoog tempo uitgevoerd. Vanaf begin maart gaat Valley de hoogte in en wordt het werk goed zichtbaar voor haar omgeving.

2Amsterdam        13 november werd de start bouw van 2Amsterdam in Amsterdam feestelijk ingeluid. In het hart van de Zuidas, direct naast het WTC en station Amsterdam Zuid, herontwikkelt Provast de voormalige kantoortorens van AkzoNobel en Stibbe voor het Commerz Real open-ended real estate fund hausInvest. KCAP Architects&Planners is verantwoordelijk voor het ontwerp.

T/m 1 maart 2019 van maandag t/m zaterdag tussen 19:00 uur en 23:00 uur mogelijk geluidhinder bij bouw EMA.

Afsluitingen en omleiding i.v.m. werkzaamheden bouw Zuidasdok
1.  Nachtelijke afsluiting A10 alle werkzaamheden vinden plaats tussen 23.00 en 05.00 uur. Data en tijden kunnen wijzigen. Let daarom op de gele borden langs de weg of kijk op www.rijkswaterstaat.nl
 26 november: oprit S109 vanaf de Europaboulevard naar de A10 Zuid richting knooppunt Amstel
 27 november: verbindingsweg van de A2 naar de A10 Oost/afrit S110 in knooppunt Amstel
2.  T/m 31 maart 2019. Bomenkap i.v.m. bouw Zuidasdok mogelijk geluidhinder   Zie ook de overzichtskaart onderaan op de webpage Zuidas.
3. T/m 7 december proefsleuven graven bij station Amsterdam RAI mogelijk geluidhinder Lees meer
4. Vanaf 19 november t/m 1 mei 2019 werkzaamheden (kabels & leidingen) Vivaldistraat e.o. tussen 7.00 en 16.00 uur  De werkzaamheden hebben gevolgen voor omewonenden T. Albinonistraat, de D. Scarlattilaan en de A. Vivaldistraat. Lees meer

Renovatie en uitbreiding WTC   De fietstunneltjes onder de Strawinskylaan en de Beethovenstraat zijn dicht van medio oktober tot eind december 2018.

Werkzaamheden GVB Europaboulevard/RAI     GVB werkt van t/m vrijdag 11 januari 2019 aan de tramrails bij station RAI. Het werk kan geluidsoverlast veroorzaken. 

Bekendmakingen Rijk, gemeente, stadsdeel, vervoerregio, provincie, waterschap, odnzkg
Gemeente

Verleende evenementenvergunning     * Burgerweeshuispad 54, 1076 EP: voor het houden van het evenement "Pandemonium – The End/beginning" van 1 december op 2 december 2018 van 21:00 uur tot 07:00 uur in Sporthallen Zuid.

Verleende exploitatievergunning
* IJsbaanpad 43, 1076 CV: verlenging voor het exploiteren van een alcoholschenkend horecabedrijf
* Strawinskylaan 85, 1077 XW: verlenging voor het exploiteren van een alcoholschenkend bedrijf
* Gustav Mahlerplein 110, 1082 MA: voor het uitbreiden van een bestaand terras.
Waterschap
Verleende wijziging eerder verleende watervergunning voor het tijdelijk onttrekken van grondwater in verband met de aanleg van een ondergrondse parkeergarage, ter hoogte van Strawinskylaan 1531, 1077 XX Amsterdam – AGV – WN2018-006209

ODNZKG klik op straatnaam voor documenten en volledige tekst
Wabo, reguliere procedure, aanvraag ontvangen
15-11-2018 27-12-2018  De Boelelaan 1117, Amsterdam  kappen van 85 bomen op het spinneneiland. Aanvrager: Stichting VUmc. 
14-11-2018 26-12-2018  Beethovenstraat/Spoorslag/Gustave Malerlaan, Amsterdam  bouwen in afwijking van de verleende vergunning.  Aanvrager: OVG Projecten LXXVII B.V.
Wabo, reguliere procedure, beslistermijn verlengd  
13-11-2018 25-12-2018  Beethovenstraat 200, Amsterdam plaatsen van diverse verlichte reclames. Aanvrager: Nationale Postcode Loterij N.V.
Wabo, reguliere procedure, vergunning verleend
15-11-2018 27-12-2018  Kop Zuidas, Kleine Wetering, Gaasterlandpad, Amsterdam  kappen van 3 bomen op de locatie Kop Zuidas langs de Kleine Wetering, Gaasterlandpad te Amsterdam. Aanvrager: Gemeente Amsterdam.
15-11-2018 27-12-2018  Rozenoordpad en Gaasterlandstraat, Amsterdam  kappen van 3 bomen op de locatie BRM Kavel J, Kop Zuidas tussen Rozenoordpad en Gaasterlandstraat te Amsterdam. Aanvrager: Gemeente Amsterdam.
13-11-2018 25-12-2018  Parnassusweg, Amsterdam vervangen van een roterend naar een digitaal reclameobject met een instandhoudingstermijn tot en met 15 juli 2019 op de locatie Parnassusweg, 15 meter zuidelijk van de Ringweg te Amsterdam. Aanvrager: JCDecaux Nederland B.V.
12-11-2018 24-12-2018  Europaplein 24, Amsterdam  wijzigen van de omkleding van de LBK ruimte op het dak van hal 8 in afwijking van de op 11 september 2018 verleende omgevingsvergunning met nummer OLO 3538691. Aanvrager: RAI Amsterdam B.V. h
Wabo, reguliere procedure, vergunning geweigerd
15-11-2018 27-12-2018  Gustav Mahlerlaan 997, Amsterdam weigering vergunning voor het plaatsen van een digitale reclamezuil op de locatie Gustav Mahlerlaan 997 te Amsterdam (kadastrale sectie/nummer: AK 4510). Aanvrager: Nedstede Retail B.V.
Maatwerkvoorschriften, reguliere procedure, verzoek ontvangen
12-11-2018 24-12-2018  Europaplein 24, Amsterdam  het verzoek heeft betrekking op het aspect geluid. Aanvrager: Amsterdam RAI B.V. De ingediende aanvraag ligt niet ter inzage en staat op dit moment niet open voor bezwaar en beroep.
BUS, melding ontvangen
15-11-2018 27-12-2018  Riekerweg 36, Amsterdam  eenvoudige bodemsanering categorie tijdelijke uitplaatsing die op grond van het Besluit Uniforme Saneringen zonder beschikking kan worden uitgevoerd.
Bouwbesluit 2012, geluidsontheffing – ontheffing verleend
13-11-2018 25-12-2018  Parnassusweg 220, Amsterdam  werken buiten de reguliere werktijden (te weten maandag t/m zaterdag voor 7.00 uur en na 19.00 uur en op zon- en feestdagen) voor de periode van: – donderdag 15 november 2018 van 19:00 uur tot vrijdag 16 november 2018 7:00 uur.
De ontheffing heeft betrekking op het monolithisch afwerken van de vloer van de hellingbaan. Aanvrager: Heijmans Utiliteit B.V.
09-11-2018 21-12-2018  Parnassusweg 220, Amsterdam  werken buiten de reguliere werktijden (te weten maandag t/m zaterdag voor 7.00 uur en na 19.00 uur en op zon- en feestdagen) voor de perioden van: – vrijdag 9 november 2018 van 19:00 uur tot zaterdag 10 november 2018 7:00 uur. maandag 12 november 2018 van 19:00 uur tot dinsdag 13 november 2018 7:00 uur. Het monolithisch afwerken van de vloer van de hellingbaan. Aanvrager: Heijmans Utiliteit B.V.

 

Lees verder over: Algemeen, Beatrixpark, Dok, Groen, Water & Lucht, Kop Zuidas, Kunst & Cultuur, Publicaties, RAI, Strawinsky, Verkeer, Weekberichten.