Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

weekbericht 50

Thema-avond 22 januari- 19.30-21.30 uur in het café van het Huis van de wijk Buitenveldert, VU en VUmc bouwen voort aan VU Campus in Kenniskwartier in Zuidas

Op deze avond meer informatie over wat er allemaal gebouwd wordt. Aan de westkant van Zuidas vordert de bouw van het Kenniskwartier gestaag. Daar bouwen de VU en het VUmc aan een moderne stadscampus voor onderwijs, onderzoek en academische patiëntenzorg. Hoog tijd om de stand van zaken door te nemen met de betrokken leiders van deze nieuwbouw. Lees hier alvast het gesprek met Josja van der Veer, directeur facilitaire campusorganisatie van de Vrije Universiteit en Fokke Rakers, directeur projectbureau huisvesting VUmc. Lees hier het hele artikel.

Woononderzoek  Zuidas

Dienst Zuidas wil graag meer inzicht krijgen in de wensen en behoeften van bewoners in Zuidas. Zo kunnen ze in de toekomst hier beter op inspelen.

De afgelopen vijf jaar is er veel veranderd in Zuidas. Daarom wordt er momenteel samen met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden gewerkt aan de nieuwe Visie Zuidas 2015, een actualisatie van de vorige visie uit 2009. De resultaten van het onderzoek over wonen in Zuidas dient als één van de bouwstenen voor de nieuwe visie. Lees hier verder en open de vragenlijst.

Nieuwsbrief najaar 2014 van vrienden van het Beatrixpark

Over vissen en vindhek in het Beatrixpark. Plus een overzicht met data voor wandelingen in 2015 door IVN.

Walk of Fame

Lucille Werner heeft woensdagmiddag met de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan de Business Walk of Fame ingewijd. De promenade op de Zuidas in Amsterdam bestaat uit tegels met daarin sterren voor bedrijven die zich inzetten voor een toegankelijke arbeidsmarkt. Henk Schiffmacher is de ontwerper van de sterrentegels.

Werknemers met een handicap uit heel Nederland mochten de bedrijven waar zij werkzaam zijn voordragen voor de Business Walk of Fame. Woensdag maakte Lucille de winnaars bekend. De jury koos Leaseplan Nederland tot meest toegankelijke werkgever onder grote bedrijven. Imotions won in de categorie meest toegankelijke werkgever in het MKB. 

Pop-up warenhuis Zuidas

Van 11 tot en met 14 december is er een pop-up kerstwarenhuis Cadeaudepot geopend in Zuidas. De openingstijden zijn 11:00 tot 19:00 uur, Claude Debussylaan 33.

Intermezzo

“Aan de Gustav Mahlerlaan verschijnt het gebouw Intermezzo met 177 huur- en koopwoningen, in grootte variërend van 40 tot 240 m², met op de begane grond een supermarkt. Hierachter komt tussen de George Gershwinlaan en de De Boelegracht een appartementengebouw met 58 sociale huurwoningen. Het project wordt gerealiseerd door Royaal Zuid, een samenwerking tussen Bouwfonds Ontwikkeling, ontwikkelende bouwer ERA Contour en woningstichting Eigen Haard. ERA Contour is als aannemer betrokken. De oplevering van Intermezzo staat gepland voor medio 2017. Oplevering van de sociale woningbouw staat eind 2016 gepland. Na oplevering worden de huurwoningen beheerd door Eigen Haard”. Lees verder op de website van dienst Zuidas."

De start van paalfunderingswerkzaamheden kavel 9 en 10

Op twee bouwlocaties (kavel 9/10 van ERA Contour en kavel 11112 van BAM Woningbouw). De huidige plannen van dit werk zien er als volgt uit: Kavel 9/10 (ERA Contour): Vanaf maandag 1 december 2014 t/m februari 2015, Kavel 11/12 (BAM)

Wat betekent dat voor bewoners: Het werk omvat het slaan van de funderingspalen en het intrillen van de damwanden van de parkeergarage. Omdat deze werkzaamheden gepaard gaan met de nodige geluidoverlast, hebben wij gezocht naar mogelijkheden om deze periode te verkorten. Dit doen we onder meer door de bouwwerkzaamheden van onze bedrijven op elkaar af te stemmen en door te werken met meerdere heistellingen. Kort en hevig is de keuze die hier is gemaakt. De aan- en afvoer van het bouwverkeer gebeurt via De Boelelaan en incidenteel via de Gustav Mahlerlaan. Werktijden: van 7.00 uur 's morgens tot uiterlijk 19.00 uur 's-avonds van maandag tot en met zaterdag. Op donderdag 25 en 26 december wordt niet gewerkt evenals donderdag 1 januari 2015.Bron: Bewonersbrief.

nachtafsluitingWerkzaamheden

Werkzaamheden voor de herontwikkeling van het Atrium gebouw van 8 t/m 12 december avond & nacht afsluiting oostelijke rijbaan Parnassusweg. In de week van maandag 8 december wordt het wegprofiel van de Parnassusweg, onder het viaduct van de rijksweg A10, aangepast. Dit is nodig voor de aanleg van een bouwinrit voor het Atriumgebouw. Om dit werk uit te kunnen voeren, wordt een deel van de Parnassusweg, vanaf de Gustav Mahlerlaan richting de Strawinskylaan in de avonduren afgesloten:

  • Van maandag 8 – 10 december is gedurende de avond en nacht tussen 19.00 – 06.00 uur de Parnassusweg tussen de Gustav Mahlerlaan en de Strawinskylaan afgesloten voor autoverkeer.
  • Van woensdag 10 t/m 12 december is gedurende de avond en nacht tussen 21.00 – 06.00 uur de Parnassusweg tussen de Gustav Mahlerlaan en de Strawinskylaan afgesloten voor autoverkeer.
  • Het autoverkeer wordt omgeleid via de Boelelaan en de Beethovenstraat.
  • De Parnassusweg vanuit de Strawinksylaan richting de De Boelelaan blijft open.
  • Voor fietsers en voetgangers zijn er geen gevolgen.

Gewijzigde verkeerssituatie Amstelveenseweg & Beethovenstraat bij viaducten A10 in de periode t/m medio februari 2015. Vanwege de realisatie van nieuwe spoorwegviaducten voor een betere verbinding tussen Schiphol en Duivendrecht is de verkeerssituatie ter hoogte van de viaducten A10 in beide straten gewijzigd.

Werkzaamheden nabij Amstelveenseweg

Op de volgende weekenden staan werkzaamheden gepland. In de nachten van 5, 6, 7 en 8 december en overdag van 8 t/m 12 december worden er bij het spoorviaduct op de Amstelveenseweg damwanden getrild. Om dit veilig te kunnen doen is op de A10 een rijstrook richting Amstelveen/Utrecht afgesloten.

Werkzaamheden Beethovenstraat

Donderdag 4 december worden voor het nieuwe spoorviaduct in de Beethovenstraat liggers geplaatst. Het verkeer kan tijdens de werkzaamheden langs de westzijde doorrijden.

En: tussen maandag 8 en vrijdag 19 december worden de rijbaan en het fietspad verlegd. Vanaf 19 december kan het autoverkeer in twee richtingen (één rijstrook per richting) over de oostzijde rijden. Fietsers en voetgangers kunnen zowel langs de west- als aan de oostzijde van de Beethovenstraat. Maandag 5 januari 2015 wordt gestart met de bouw van het nieuwe spoorviaduct aan de westzijde. Gelijktijdig wordt er aan de oostzijde vanaf werkbordessen boven de weg aan het dek gewerkt. Lees  hier meer over de werkzaamheden.

10 december vergadering van de raadscommissie Ruimtelijke Ordening15:45 uur-17.30 uur en van 19.00 uur tot 22.30 uur, locatie: De Rooszaal, 0239

In het avonddeel onder RO agendapunt 18- over Zuidas, 19 financieel perspectief Zuidas en 20 vaststellen bestemmingsplan Beethoven eerste fase en 21 vaststellen bestemmingsplan Amsterdam RAI en 22 vaststellen uitvoeringsbesluit Amsterdam RAI.

Kennisgevingen & Bekendmakingen van de gemeente Amsterdam en stadsdeel Zuid     

Inzien vergunningen op locatie Kennedylaan 923 enkel op afspraak: tel 14 020

  • Verkeersbesluit Europaboulevard en Europaplein tussen ring A10 en de Scheldestraat in verband gereedkomen werkzaamheden Noord-Zuidlijn Amsterdam-Zuid. Diverse maatregelen worden definitief.
  • Verkeersbesluit instellen parkeerverbod aan de oostzijde Antonio Vivaldistraat tussen de Barbara Strozzilaan en de Domenico Scarlattilaan Amsterdam-Zuid.
  • Verkeersbesluit het instellen van een parkeerverbod zone in de Tommaso Albinonistraat tussen de De Boelelaan en de Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid.

Voor deze besluiten van de bestuurscommissie geldt: Een bezwaarschrift dient binnen zes weken na de publicatiedatum van dit besluit t te geschieden bij het DB van de bestuurscommissie van stadsdeel Zuid, afdeling Juridische Zaken, postbus 74019, 1070 BA Amsterdam.

Werken in de openbare ruimte

  • Strawinskylaan 3051, 1077 ZX: voor het werken in de openbare ruimte gedurende de periode van 28 november 2014 tot en met 30 januari 2015, verzonden d.d. 28 november 2014. Dossiernummer: 43-982403.

De vergunning ligt vanaf 8 december 2014 gedurende zes weken ter inzage bij ons informatiecentrum op President Kennedylaan 923.Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u binnen zes weken bezwaar maken.

Stuur uw bezwaarschrift naar: Het AB van de bestuurscommissie van stadsdeel Zuid, t.a.v. Afdeling Juridische Zaken Postbus 74019, 1070 BA Amsterdam.

Hinder in de openbare ruimte

  • Strawinskylaan 3351, 1077 ZX: voor hinder in de openbare ruimte gedurende de periode van 27 november 2014 tot en met 30 november 2014, verzonden d.d. 27 november 2014. Dossiernummer 61-984135.

De vergunning ligt vanaf 8 december 2014 zes weken ter inzage bij het informatiecentrum op de   President Kennedylaan 923. Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u binnen zes weken besluit bezwaar maken. Stuur uw bezwaarschrift naar het AB van de bestuurscommissie van stadsdeel Zuid, T.a.v. Afdeling Juridische Zaken Postbus 74019, 1070 BA Amsterdam. 

15 december Poetry & Music17.00-20.00 in De Nieuwe Poort

t/m 11 januari 2015 is in de Thomaskerk tentoonstelling en op zondag 11 januari rondleiding door curator Julia Geerlings. Hoc est corpus (hocus pocus)

16 december lunchconcert 12:30 uur Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36

Met het Ensemble Lumaka, met Sabine Wüthrich, sopraan, Jana Machalett, fluit en Miriam Overlach, harp.

6 januari 2015 lunchconcert om 12:30 uur  met het Neva Ensemble

15-18 december Kerstmarkt met zingende Kerstboom Claude Debussylaan 2-8, Mahlerplein

Op de markt voor de deur van De Nieuwe Poort vind je alle dagen traditionele en duurzame food- en non food-producten, maar je kunt er ook heerlijke hapjes kopen voor bij het kerstdiner zoals kaasjes en worstjes. Je kunt rekenen op zeepkistconferences, kerstverhalen bij de vuurkorf, poëzie, live muziek en Christmas Carols. En…….De Zingende Kerstboom!

Wandelingen 2015 in  Beatrixpark

an de Artsenijhof, met elke maand een ander programma. Er staan maar liefst 250 soorten medicinale planten en in deze maanden zijn ze op hun best. Waar worden of werden ze voor gebruikt, hoe herken je ze, waar komen ze vandaan, welke stoffen zitten er in en wanneer worden ze geoogst? Alle wandelingen worden gehouden op zondagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur, steeds op de eerste zondag van de maand. Dat zijn de volgende data: 3 mei, 7 juni, 5 juli, 2 augustus, 6 september, vertrek: parkingang Diepenbrockstraat, t/o de Herman Heijermansweg. In de Artsenijhof zijn honden, ook aangelijnd, niet toegestaan. Deelname: Iedereen kan meedoen en aanmelden vooraf is niet nodig, behoudens voor groepen. Kosten: een vrijwillige bijdrage voor het IVN. Info: Henk Wolters 020-6644506, henk.snezana@@upcmail.nl

 

Lees verder over: Organisatie, Weekberichten.