Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

weekbericht 7

7 maart om 19.30 uur Themabijeenkomst Parkeeroverlast van VU, VUmc of Zuidas? Oplossingen gevraagd!

Vooral in de omgeving van Amstelveenseweg tot en met de Willem van Weldammelaan ondervinden bewoners parkeeroverlast van bezoekers van het Zuidasgebied. In een presentatie door de voorzitter van BPZ, Cisca Griffioen, zijn de problemen in kaart gebracht en wordt een aanzet gegeven tot mogelijke oplossingen. Bewoners en geïnteresseerden worden nadrukkelijk gevraagd mee te denken. U bent welkom op 7 maart van 19.30-21.30 uur, in het Huis van de Wijk, MFC Binnenhof, A.J.Ernststraat 112.

De Zuidascolumn van februari gaat over de onlangs gehouden peilingen voor een nieuw Masterplan ZuidasDok. Bijna 700 mensen hebben meegedacht over hoe het er uit moet gaan zien. ‘We hebben een duidelijk beeld gekregen van de wensen en ideeën van de bewoners,' voegt Ivo Visser toe. ‘Zij willen bijvoorbeeld graag dat de omgeving van het station levendig en gezellig is. Dit kan consequenties hebben voor bijvoorbeeld de locatie van het busstation. Als trein- en busstation vlak naast elkaar liggen, dan is er weinig plek voor winkels en terrasjes': aldus dienst Zuidas in haar nieuwsbrief.

Start bouw Lex van Deldenbrug

Dienst Zuidas berichtte dat op 12 februari de bouw van de Lex van Deldenbrug is gestart. De Lex van Deldenbrug is de brug over de De Boelegracht en vormt een belangrijke verbinding tussen Zuidas en Buitenveldert, met in het bijzonder het Gelderlandplein. Met de komst van de Lex van Deldenburg is de inrichting van het Gershwinplein gereed. Dura Vermeer bouwt de brug en hij is naar verwachting in oktober 2013 klaar.

Bekendmakingen & Kennisgevingen gemeente Amsterdam  

Ontwerpbestemmingsplan ‘Kenniskwartier Zuid, eerste fase’, en ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden

VU Connected, De Boelelaan 1105

  • Een goed gesprek over levensverhalen, 28 februari,17:00-18:00 uur, VU Boekhandel, De Boelelaan 1105. Sprekers: Kristien Hemmerechts en Jan Siebelink, gespreksleiding: Jacob Bouwman.
  • Verborgen talentenmarkt, 27 februari 2013 14:00 -18:00 uur, WTC, Strawinskylaan 1. Spreker: Wouter Bos (voormalig minister van Financiën). Georganiseerd samen met WTC Amsterdam Businessclub, ABN AMRO, KPMG, New Urban Collective en TANS.

Beatrixpark 75 jaar, wandeling17 februari 2013, 14:00-15:30, IVN Amsterdam, 020-6644506, park-ingang Diepenbrockstraat, tegenover de Herman Heyermansweg,

Lees verder over: Beatrixpark, Verkeer, Voorzieningen, Weekberichten.