Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 9

Thema avond BPZ  22 maart 19.30 uur, Winkels op de Zuidas

Drie sprekers houden vanuit hun specifieke deskundigheid een voordracht:

  • Mariolein Hoevenaar spreekt over de conclusies uit haar scriptie Winkels in de Zuidas, shoppen en waarden.
  • De heer Dippel, dienst EZ Amsterdam, spreekt over het nieuwe MKB-beleid Amsterdam daarbij ook kijkend naar de regio.
  • Bas Boeker, dienst Zuidas, vertelt over de actuele plannen.

U bent welkom om 19.30 uur, in MFC Het Binnenhof A.J. Ernststraat 112 (ingang aan het schoolplein).

 

 

‘Het verkeer blijft razen, maar onder de grond’

  Foto: Bas Uterwijk

“Eindelijk is het zover: de A10 bij Zuidas gaat ondergronds, en station Zuid wordt uitgebreid. Ik ben heel tevreden dat het er van komt, want hoewel het plan 1,4 miljard kost, is dat juist in deze economisch moeilijke tijd een verstandige investering. In Zuidas verdienen we een flink deel van ons nationaal inkomen, en als Nederland sterker uit de crisis wil komen, dan is het verstandig het gebied aantrekkelijker te maken. Voor bedrijven én voor bewoners.

Wat gaat er precies gebeuren?” Lees hier het volledige artikel van Klaas de Boer, directeur Zuidas.

 

Opening van het vernieuwde station Amsterdam Zuid

Dinsdag 20 maart, tussen 9.00-10.00 uur vindt de opening van het vernieuwde station Amsterdam Zuid plaats aldus NS, ProRail en dienst Zuidas.

 

Subsidie voor daktuin VU

“De gemeente Amsterdam geeft 130.000 euro subsidie voor de aanleg van een daktuin bij het hoofdgebouw. Het idee voor zo’n tuin komt van studentenvakbond SRVU, die ook de subsidie heeft aangevraagd. De gemeente eist wel dat de VU eenzelfde bedrag investeert en dat de daktuin eind 2013 aangelegd is. De universiteit bestudeert diverse varianten voor realisatie van zo’n tuin op een dak van de laagbouw rond het hoofdgebouw. Daarbij is een van de vragen of het een toegankelijke of een zichttuin moet worden.” Aldus, het artikel in Ad Valvas, 23 februari 2012.

            

 

Inspraaktermijn voor bomenbeleid verlengd

Het stadsdeel Zuid werkt aan nieuw bomenbeleid en een hierop gebaseerde bomenverordening. Het concept bomenbeleid en de concept bomenverordening zijn in de inspraak van 12 januari tot en met 18 maart 2012. Inspraaktermijn verlengd tot 18 maart.

 

 

Informatieavond Amstelveenlijn 6 maart, 19.00-21.00 uur, WOC Buitenveldert, A.J. Ernststraat 112

Op 6 maart wordt er informatieavond gehouden over de Amstelveenlijn voor bewoners van Buitenveldert en Amstelveen.

 

Bekendmakingen & Kennisgevingen

 Verleende ontheffing werktijden

Ontheffing krachtens artikel 4.10 Bouwverordening heeft betrekking op:

Amstelveenseweg 587 t/m 593, De Boelelaan 1119, kenmerk: W01/0304-2008, monolithisch afwerken van een vloer, laag -1 t.p.v. de torenkraansparingen van dinsdag 6 maart 2012 19:00 uur t/m woensdag 7 maart 2012 07:00 uur.

 

Werkzaamheden op de Zuidas

Een overzicht van de verschillende werkzaamheden in uitvoering tot en met 2012, inclusief tekening, vindt u in het overzicht Zuidas (PDF). Heeft u een vraag, suggestie of een klacht? Neem dan contact op met Ray Elstak, programmamanager grote projecten, telefoon 14 020, e-mail r.elstak@zuid.amsterdam.nl.

 

Kalfjeslaan afgesloten vanwege werk Zuidas

Het Parool meldt dat:” vanaf maandag 5 maart is de Kalfjeslaan in Buitenveldert afgesloten tussen de Buitenveldertselaan en Doornburg. Fietsers rijden in beide richtingen via de De Cuserstraat of via de Bos en Vaartlaan. Vanwege bouw voor de Zuidas moet meer ruimte voor oppervlaktewater worden gecreëerd in het Kleine Loopveld om regenwater snel genoeg te kunnen afvoeren.”

 

 

“Wat heeft de Europese cultuur ons vandaag nog te zeggen? 2 maart, 17:00-18:00 uur in de Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36

Michiel Goudswaard in gesprek met Rob Riemen, directeur van het Nexus Instituut. Schrijver en cultureel filosoof Rob Riemen spreekt over de totstandkoming van het Nexus Instituut, het Europese beschavingsideaal en de eeuwige terugkeer van het fascisme in een openhartig gesprek met Michiel Goudswaard (journalist Het Financieele Dagblad).

 

VU Connected literatuur op de Zuidas, 8 maart, 19:30-21:00 uur, Amsterdam Bright City, Claude Debussylaan 2-8

In het kader van de internationale vrouwendag praat Elsbeth Etty met sportjournalist Barbara Barend. Over een van de boeken die haar inspireerde: Is dit een mens van Primo Levi.

 

 

 

 

Lees verder over: Weekberichten.