Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Zuidasdok in 2021 en daarna

Mei 2021    Bericht van Zuidas: "Rapportage Zuidasdok en raming tekort  Demissionair minister Van Nieuwenhuizen en de wethouders Everhardt en De Vries hebben de Tweede Kamer en de gemeenteraad van Amsterdam op de hoogte gebracht van de voortgang van Zuidasdok en van de raming van het financieel tekort van 1,2 miljard euro. Rijk en regio zijn in gesprek over een eenmalige extra budgetbijdrage, buiten de Bestuursovereenkomst uit 2012 om.
De halfjaarlijkse rapportage Zuidasdok  en de aanbiedingsbrief zijn gepubliceerd op de website Zuidas. Lees meer  En bekijk de uitvoeringsplanning1e kwartaal 2021.

Januari 2021     Recent werd BPZ door Zuidasdok via Teams digitaal bijgepraat over de stand van zaken omtrent de ontwikkelingen bij het project Zuidasdok. Gebruikelijk is dat wij dit op een themabijeenkomst met u delen. Maar helaas zijn er op korte term geen bijeenkomsten mogelijk vanwege de pandemie die nog steeds ons leven beheerst. De presentatie gaat dus nu via onze website. Daarin leest hoe u de planning op korte termijn is en wat Zuidplus nog voor haar rekening zal nemen in 2021 en dat in 2022 een nieuwe aannemer/bouwcombinatie aan de slag kan om hert eerste deelproject uit te voeren.

Mede vanwege het opknippen van het grote project in kleinere delen is ook de Zuidasdokorganisatie aan opdrachtgeverskant hierop aangepast. Er is een directeur omgeving en strategie aangetreden en er zijn omgevingsmanagers aangesteld voor deelprojecten zijnde: het stationsgebied, de knooppunten en de tunnel. Bekijk de presentatie 05012021 Bewonersplatform Zuidas ppt

Lees verder over: Algemeen, Dok, Groen, Water & Lucht, OV, Publicaties, Voorzieningen.